![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-02-2012
|
bende baumaxtan almıştım zaten, 4,90 tl ye. fakat baumaxa gelen bitkiler 1 hafta içerisinde bakımsızlıktan ölüyorlar eğer bu vftler mağazaya yeni geldiyse elinizi çabuk tutmanızda fayda var derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar selamlar, vft'm kış uykusundan uyanıp kendine gelmiş hergün 4-5 tane yaprak filizi veriyordu son günlerde durumu çok iyiydi yeni gelen yapraklar turuncu ve dimdik geliyordu çiçekte vermeye başlamıştı çok mutluydum ki bugün köpeğim balkondan aşağıya düşürdü vftmi, çok üzüldüm yerden topladığımda butun yaprakları kırımıs toprağı darmadağın olmuştu,minnacık bişey kalmıştı kaç aydır güneş nerde ben oraya taşıyordum çiçeğimi, emeklerim boşa gitti, alıp daha kucuk bir yere diktim kökünü, acaba tutarmı yoksa bozulurmu artık? boşa mı uğraşıyorum ? bir bilgisi olan var mı bu konuda ?? eğer tutmayacaksa yenisini alayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaçsever
|
lütfen bilgisi olan biri yok mu acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ozden35 son durumu fotoğraflayıp gösterseniz daha kolay cevap alabilirdiniz. Bu haliyle hastaneye gidip evdeki hasta için yardım almaya benziyor. Falcılık yapmak istemem ama yaşamaması için bir sebep yok. Yakında yeni yapraklar verir. Saf su ile bolca sulayın. Çiçek sapı hala duruyorsa kesin. Enerjisini çiçeğe değil yeniden yapılanmaya harcasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
arkadaşlar bana bi yardımcı olur musunuz 15 martta vft ektim nasıl yaptığımı anlatıyorum 1. toprağı suya doyurup süzülmesini bekledim 2. tohumlerı üstüne yerleştirip üstlerine azıcık torf eledim yalnız torf normal torf yani heryerde satılan model 3. ektiğim kabın üstünü streçledim kabın dibindeki tabağa yeteri kadar su koydum (Ankara'da olduğum için kar suyu biriktirmiştim onu kullanıyorum saf su olarak) hala çimlenmediler sizce nerede yanlış yapıyorum tecrübeli değilim yardıma ihtiyacım var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
4 ay önce buraya vft ekeceğimi yazmıştım buraya ve ektiğim 10 tohumdan 3 tanesi filizlendi. 4 ay olmasına rağmen filizler hala çok küçük ama 2 mm kadar kapanları çıktı ve beni mutlu etti baya. Ağrı'da halen kar yağıyor, güneş yüzünü pek göstermiyor ve oturduğumuz salonun ışığından başka yapay ışıkta kullanmıyorum. Hafta sonu fotoğrafını buraya ekleyeceğim sağlıklı görünüp görünmediğini öğrenmiş olurum böylece. Bu arada şimdiye kadar sadece çalıştığım köy okulundan getirdiğim kar suyu ile besledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar Ağrı gibi bir yerde 4-5 ayda anca bu kadar büyüdüler. 2-2.5 cm suyunu eksik etmiyorum. Ağrıda güneş olmuyor pek hatta düne hala kar yağıyor. Bu şartları göz önüne aldığımızda gelişimi normal mi? Gözünüze çarpan bir aksaklık, yanlış giden bir şey var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Unutmayın! Tohumdan olgun bir Dionaea elde etmek en az 3 yıl sürer. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
1 yaşındaki bitkinin gelişim fotoğrafları One year old VFT seedlings : Photos of Venus Fly Traps |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Yeni Üye
|
bilgilendirme için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaçsever
|
Yeni tohum ekeceğim. Bunun için toprak hazırlıyorum. Aldığım yerin direktiflerinde lava(lav taşı, lava rock) taşını saksının altına bir miktar serin demiş. Toprağın üst kısmına doğru toprakla bir miktar lava taşını da karıştırmayı düşünüyorum. (Toprağın üst kısmında da taş suyu tutsun nem artsın, kök havalansın diye). Sizce nasıl yapmalıyım? Ekeceğim tohumlar nadide tohumlar. Her biri 5'er tohumdan 4 tür. Hepsini çimlendirmek istiyorum. O yüzden hataya yer yok ![]() Bu arada geçen ağustos ektiğim vft lerim ilk ziyafetlerini çekiyorlar. sindirim cumartesiden beri devam ediyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
Vtf lerin ne kadar cok gunes sevdiklerini biliyoruz ve sizde bunu gayet guzel aciklamissiniz ancak bi sorum olacak ben ic mekanda hemen penceremin onunde 4 adet vtf cimlendirdim ve bildiginiz gibi su aralar havalar iyice isindi peki bu yeni cimlenen vtflerimi ogle gunesine birakmam sakincali olur mu? **** uzerine koyacagim yari saydam bir plastikle vft lerimi koruyabilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Geçen yaz ektiğim vft ler çimlenmişti(3 tane). fazla güneşe maruz bırakmadan poşetin içinde çimlendirmiştim. Daha sonra camın önüne koydum, 3'ü de öldü. Neden öldüklerini bilmiyorum yaz güneşinden de olabilir camın önünde geceleri soğuk esen rüzgardan da. Aynı zaman diktiğim biraz geç çimlenenlere artık dikkat ediyorum. Özellikle yeni çimlenenleri direk yaz güneşine bırakma riskini almıyorum. Sabah ve akşamüstü güneşinde poşetlerini çıkartıp güneşe koymak en iyisi galiba. (güneşte poşete koyunca sıcaklık çok artıyor, zaten damla damla su oluyor, aşırı nemde toprak çürüyebilir). Bu arada poşeti de gerçek yapraklar(ilk kapanlı yapraklar) çıktığı zaman çıkarmak gerektiğini zengarden ın vft ekme klavuzunda okumuştum(yanlış hatırlamıyorsam zengarden dı). |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen skosse3 : 17-04-2012 saat 19:25 Neden: Yazim hatasi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar selamlar benim vtfm balkondan aşağıya düşmüştü, butun kapanları yaprakları hepsi kırıldı gitti, bende dagıldıgı yerden topladım ufak birşeyin içine kökünü tekrardan ektim. kırılan yaprakları iyice dipten kopardım çiçeğinide kopardım. evin en gizli kimsenin elinin erişemediği güneşli yerine koydum ve boş toprağı aylarca bıkmadan suladım 3 ay kadar sonra vtfm yeniden filizlenmeye başladı fakat bugün yine rüzgardan balkona serilen çarşafa dolanıp aşağıya düşmüş ve yine darmadagın. artık yerden topladıgım toprakta bi avuc bile etmiyor. her yerde baltık torfu aradım bulamadım. yeniden ekeceğim belki yine tutar ama toprak çok az geçen seferinde perlitle çoğaltmıştım şimdi ekilebilecek kadar bile toprak yok. elinde baltık torfu olan varsa bana gönderebilir mi ? ücreti neyse veririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaçsever
|
aradığını bulmak zor değil, google'a baltık torfu yazınca ilk sayfalarda buldum, tam aradığın torf mu bilmiyorum ama bi göz at istersen. Bu arada geçmiş olsun, vft de dünyanın en bahtsız vft si oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim. evet gerçekten. evde 250 tane bitki var hep başına birşey gelen o oluyor. saksısı hafif kaldığı için heralde arada kaynıyor. sakınılan göze çöp batması olayıda var tabi, ben bitkilerde ona çok inanıyorum hangi bitkinin üzerine çok düştüysem önem verdiysem o mutlaka zarar gördü. dibinden gelen tam 12 tane yaprak görmüştüm şimdi hiçbiri yok yine bomboş toprak kaldı. gittigidiyordan baktım fakat satışı şuan için yok. olsada zaten benim için aşırı fazla olurdu 350 lt filan yazıyordu, vtfm yaşamazsa ihtimalide var. haliyle bu 2.kaza geçen seferinde 4 ayda anca toplamıştı kendini. ben 250 gr kadar **** yarım kilo almak istiyorum. izmirdeyim bütün çiçekçileri dolaştım bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim. yarın bi arayayım sanırım aynı şeyden bahsediyoruz. ben şimdilik vftmi kendi toprağından kalanlar perlit ve birazda hindistan cevizi torfu kullanarak diktim. eğer kendine gelir yeniden canlanırsa saksı değişimi yapmam gerekeceğinden (şuan krem peynir kutusunu kesip içine diktim mecburen) burdan alırım madem ki istediğimiz kadar alabiliyoruz süpermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Merhabalar, VFT'i tohumdan üretmeyle ilgili tecrübelerimi aktarmak isterim. 2011 sonbaharında aldığım VFT tohumlarını, beraberinde gelen 2 saksı ve özel toprağına ekmiştim. Bir saksıda 5, diğerinde 4 tane tohum yeşerebildi ancak. Ocak 2012'de bir saksıdaki tüm bitkiler kurumuştu, diğerinde ise sadece iki kök canlıydı. Saksılar cam kenarında, sabah 07:00 den öğleden sonra 16:00 ya kadar güneş alıyorlar. ![]() Saksıların üzeri delikli bir naylon ile örtülü ve altlarındaki kapta devamlı surette 3cm kadar su akü suyu bulunmakta. Şubat sonu gibi tek kök kaldı ve onun da minik kapanları kararmaya başlamıştı. ![]() ![]() Forumda okuduğum şekilde, derin bir kapta toprak yüzeyine kadar suyun yükselmesini sağlayıp o şekilde bir saat kadar beklettim. Sonrasında bu kalan tek kök yavaş yavaş canlanmaya başladı. İlkbahar ve sonrasında havaların iyice ısınmasıyla vft coştu diyebilirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
![]() 11 Temmuz'da ilk küçük sineğini yakalayıp sindirdi. Şu an itibarıyle sanki aynı noktada iki ve hatta belki üç kök varmış gibi (toplamda 20'nin üzerinde kapan sayıyorum). ![]() ![]() Başlıktaki üstadların da belirttiği gibi, tohumdan yetiştirmek çok zaman ve sabır istiyor. Bir daha asla. Ama küçük kasabaların dezavantıjı bu, her istediğini bulamıyorsun. Dolayısıyla internetten tohum getirtmek en makulü gözükmüştü o vakit. Bu noktada tecrübe sahiplerine bir kaç sorum olacak; Dar ağızlı bir fanusa veya şarap kadehine taşımayı düşünüyorum. Bunun için uygun zaman nedir? Bu vesileyle toprağını da değiştirmem gerekir mi? Kökleri ayırmamı tavsiye eder misiniz? Hala üstünü örtmeme gerek olacak mı? Sulama için camın dibine ulaşan bir akvaryum hortumu iş görür mü? Yardımlar için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaçsever
|
deneyimler için teşekkürler schweps, Ben de aktarıyım tecrübelerimi, 2011 yazın ektiğim vft lerim sizinki gibi. 24 tohumdan 12 si çimlendi. başta hepsi eşitti sonra saksıyı devridim tekrar diktikerimin çoğu öldü. 2-3 tanesi ne ölüyor ne diriliyor(sarımtırak renkte), öylece kaldı. ama bir tanesi bu yaz döneminde epey büyüdü. Sürekli yeni kapanlar veriyor, 4 mm lik kapnlarına küçük karıncalar sığıyor. ![]() ![]() Sizin de sadece 1 adet vft niz sağlıkla yetişebilmiş, galiba zayıf tohumlar eleniyor büyüyemiyor, zira sağlıklı olanla aynı şartlarda duruyorlar. Bu arada ben de toprak hizasına kadar sulama metodunu deneyeceğim, bakalım sonuçlar ne olacak Düzenleyen ozzo : 15-08-2012 saat 12:12 Neden: imla + ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2012
|
çok güzel görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2012
|
Merhabalar, Gecmiste bir Venüs kapanim olmuştu, Aktarmak istediğim konu sinekleri sizin yakalayıp vermemeniz, Siz verince yapraklar kapanırken sineğin bacağı kanadı kapanın tam kapanmasına engel oluyor, o yaprak da bir süre sonra kuruyor. Gerçi bitkinin ölüm sebebi degildi ama gelişimine zarar veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2009
|
ankarada nerden bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
selam. kış yaklaştı dormancy vakti geldi. ben VFT mi balkona dışarı çıkardım. altında 1.cm saf su var.sizce doğru mu? yabancı bir internet sitesinde don olaylarının pek olmadığı yerlerde ( İstanbul uygun diye düşünüyorum ) dormancy için dışarısının uygun olduğunu okudum. doğru mu yapıyorum bilmiyorum. fikirlerinizi almak isterim. siz nerelerde tutuyorsunuz VFT yi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaçsever
|
başlığı biraz hareketlendirelim ![]() 2011 temmuzda ektiğim vftlerden kalan tek vft. şimdilik keyfi gayet yerinde hep yeni kapan veriyor, özellikle son 2-3 ayda bariz büyüdü(kış olmasına rağmen). Fakat yaprakları hep toprağa uzanıyor, schweps in ki gibi yukarı büyümüyor, nedeni nedir acaba? Son olarak yaklaşık 2-3 ay önce 3 saksıya toplam 210 vft 35 de drosera binata ektim. Bu arada vft tohumları bile ufak derken binata'ların 1 kaç mm tüy gibi tohumlardan çimlenmeleri mucize gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
istanbulda yaşayan arkadaşlar acil cevap verebilir mi acaba ? daha öncede sordum ama. VFT lerimi açık dış balkonda tutuyorum internette dormancy süresinde dışarda durabilir diye bilgi edindim fakat malum şu sıralar istanbulda fena lodos, rüzgar ve yağmur var. sorun olur mu ? istanbuldaki VFT si olan arkadaşlar siz nerelerde tutuyorsunuz dormancy boyunca ? şu anda müthiş rüzgar ve yağmur var dışarda, patır kütür birşeyler oluyor balkonda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Lodos, yağmur, rüzgar biz insanlar için sıkıntılı bir durum. Vftniz bundan olumsuz etkilenmez. Dinlenme döneminde 15 C üzeri sıcaklıkları onu rahatsız eder. Şuanda istanbulda sıcaklıklar 4-5 C bu sıcaklıklar bitki için sakıncalı değil. Ama altındaki kabında çok su birikirse yağmur sebebiyle buna bağlı olarak soğuktan zarar görebilir. Su miktarını azaltmak gerekiyor bu dönemde. Ben daha korunaklı ısıtılmayan kapalı bir balkonda tutuyorum. Bu biraz daha güvenli. Siz yine balkona bir bakın rüzgardan uçmasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() evin içinde kombi çalıştığından VFT için uygun yer bulamadım, kapalı balkon da yok malesef. karanlık pek ısı gerektirmeyen bir yere alsam ( hol - mutfak ) oralarda da sıcaklık yine normal serin değil. hem dinlenme döneminde dahi olsa güneş ışığından mahrum kalmaması gerektiğini okumuştum yabancı bir kaynaktan. inşallah bi zarar gelmeden bu kışı atlatabiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|