![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2008
|
Benimkini ilk gün sinekle besledim ama sonra dışarı koyunca mogan gölünün böcekleri kendiliğinden beslemeye geldiler. Acaba işini bitirip açılan kapanlardan kalanları alıp (kapanı kapatmadan nephentesimi beslesem bir işe yarar mı yoksa besin açısından bir değeri kalmamış mıdır? Tek beslenemeyen o kaldı. Sarlar DC'ler hepsi besleniyor ama seradaki neph aç kaldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaçsever
|
dan bravn (melekler ve şeytanlar,davinci şifresi yazarı) bu kadar akıcı ve sürükleyici bir kitap yazamazdı ilk konudan itibaren okumaya başladım benim gibi macerayı seven arkadaşlarımın da okumasını saglıyacagım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Ben yazın güneşin altına bırakıyorum çok da seviyor, kapanların içi kıpkırmızı oluyor. Belki alıştıra alıştıra çıkarmanız gerekirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Sabah veya akşam güneşini aldıklarında bir sorun olmadığını biliyorum. Fakat direk öğle güneşi altında durmaları ne derece doğru bilemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Merhabalar. Formda ki neredeyse butun sayfaları okudum ama kapanların olgunlaşması yani içlerindeki renk tamamen bordo oluncamı beslemek doğru olur gibi sorularıma net cevap bulamadım bu arada benim vft nin kapanları oluşum süresi içersinde tam başlarını doğrulturken kuruyorlar nedeni nedir acaba. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
|
Kapanlar güneşin etkisiyle kızarıyorlar, bu süreçte yanlış hatırlamıyorsam kapanma hızları artıyor, daha kolay avlanıyorlar. Avlanma için kapanların kırmızı olması şart değil, hatta hiç kızarmayan türler de var. Ayrıca özellikle beslemenize de gerek yok. Kapan kuruması hakkında birşey diyemiyorum. Fotoğraf ekledikten sonra bilen arkadaşlardan yardım isterseniz daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2010
|
...
Merhaba bende bir kaç gün önce bir VFR aldım. forumlarda güneşi çok sevdiği söyleniyor. buna paralel olarak her gün sulanması doğrumudur ? çünkü aldığım yer sadece haftada bir kez sulanması gerektğni söyledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Aldığınız yerdekilerin söylediklerini unutun. Çoğu etobur bitki bakımı hakkında hiçbirşey bilmiyor. Uyku dönemine (dormancy) girene kadar sürekli içinde su dolu bir kap içinde durması gerekiyor. Uyku dönemine girince suyu bittikçe dolduracaksınız. Ayrıca suyun saf su olması gerekiyor. Aşağıdaki konuları okumanızı tavsiye ederim: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7440 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7598 Bir de şurda kendinizi tanıtmanız gerekiyor: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2010
|
Bu bitki yaşar mı?
Merhaba, Bu hafta sonu İzmir İKEA'dan forumdan öğrendiğim bilgiler doğruldusunda sinek kapan bitkisi aldım. İçlerinde en sağlıklı görünen bitki buydu (forumdan öğrendiklerime dayanarak) fakat yine de bilen birinin görmesini istedim. Bu bitki sağlıklı mı? nasıl daha güçlendirebilirim? karınca vs. versem yiyebilir mi? Daha önceden 30 adet tohum alarak 15 tanesini çimlendirebilmiştim fakat 6 ay kadar yaşadılar sonuncu geçen hafta kurudu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Yeni Üye
|
1 hafta oldu kimse mi anlamıyo şu bitkinin durumundan?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Yeni Üye
|
Tekrar merhaba önceki soruma yanıt bulamamış olsamda bir sorum daha var benim umarım buna yanıt bulabilirim, baktım ki birşey yakalayamıyor bari ben böcek vereyim dedim ve bir kaç karınca ile işe koyuldum fakat kapanların hiç biri kapanmadı, daha sonra kendim parmağımla kapanların iç taraflarına dokundum ve yine bi hareketlenme olmadı, kapan içince incecik bir kaç tane tüy var onların tetikleyebileceğini düşünerek onlarada dokundum ama hiç bir türlü kapanların her hangi birini kapamayı başaramadım, çiçek kış uykusuna yatmış olabilir mi o yüzden mi kapanları aktif değil yoksa bir sorun mu var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Aldığım yer gölge sever demişti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2010
|
arkadaşlar 2 gün önce venüs sinek kapan aldım.3 yaşında diye aldım susurlukludan ama kapanları küçük geldi içinde de sinek vardı ymeiş zamanında.Domancy de küçülüyormu kapanlar birde resimlere bakıp durumu nasıl sizce iyimi durduk yere ölmesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2008
|
Merhaba; Yurtdışından Venüs Sinek Kapanı tohumlarından temin edeceğim. Yalnız bitki ile alakalı aklıma takılan bazı noktalar var, bilgisi dahilinde olan arkadaşlardan cevap rica edeceğim. Bitkinin et obur olması azot ihtiyacını karşılaması için mi acaba ? Eğer tek sebebi bu ise gerekli azotu havadan alacağı için canlı yeme ihtiyaç duymadan da yaşatılabilir mi ? Işık şiddeti olarak seviye nedir ? Güneş olmadan daylight sistem ile yaşatmak mümkünmüdür ? Isı seviyesi olarak standar 20-25 derece arası makulmudür ? Ayrıca bitkinin yetiştirilmesinden sonra ki bölümde paludaryumda kullanıması uygun olur mu ? Neme dayanıklı mıdır ? Son olarak; canlı yemi aldıktan sonraki süreçte bitki tekrar tuzağı kurduğu zaman, sindirmiş olduğu böceğin kabuğu sanırım bitkinin yaprakları arasında kalıyor, bunları sürekli olarak temizlemek gerekir mi ? Bakım konusunda kıyas yapıldığı zaman, güneş gülüne göre zorluk derecesi daha mı yüksek ? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Sayın infazure aramıza hoşgeldiniz. Amatör bir etobur sever olarak sorularınıza bilgim ölçüsünde cevap vermek isterim. Yalnız tohum alacağınızdan bahsetmişsiniz ve akabinde bitkinin beslenmesi ile ilgili sorular sormuşsunuz. Beslenme ile ilgili kısmı 3 yıl erken sorduğunuzun farkında mısınız? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2008
|
Alıntı:
Tohumdan çiçeklenmeye kadar geçen sürecin bukadar uzun olduğunu düşünmüyorum. Normal habitatın da dahi yıllık ortalama 10-15 cm civarında büyüyen bitki gerekli azot ve fosforun tarafımızdan sağlanması ile daha hızlı gelişeceğini düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile azotun az olduğu ortamlarda yetişen bu canlı doğal ortama göre ayak uydurduğu için canlı yemiyor mu? Azotu havadan alacağı için, fosforuda yetiştirici sağlayacağı için bu sürecin ben daha kısa olacağını düşünüyorum ama yanılıyorda olabilirim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2008
|
sayın soykan67 bitkiniz muhtemelen bu sene tohum vermiş. çiçek açtığı dönemde kapanların bu şekilde olması normal bitki bütün enerjisini çiçeğe verdiği için anormal kapanlar çıkabiliyor.suyu resimde olduğu gibi bırakıp dormancy şartlarını sağlayın dinlenen bitkiniz baharda yeniden güzel kapanlar çıkaracaktır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2008
|
sayın infazure artık bu bitkinin tohumlarına bedava sahip olabileceğiniz sitelerde var aradığınız özel bir tür değilse etobur bitki sitelerinden temin edebilirsiniz . bu sitedeki e dergide garo hocamın eksiksiz bir yazısı var onu okursanız sorularınızın cevabınada ulaşabilirsiniz.bitkiler ilk kapan oluşturduğunda avlanmaya hazır hale geliyor yaklaşık 4 aylıkken bile beslenebilir ama 2 yıl sadece iyi aydınlatma ile bile çabucak boy atıyorlar önemli olan tohumların tazeliği o yüzden yurtdışına hiç güvenmemenizi öneririm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2011
|
İzmir **** Denizli'de venus fly trap satan bir yer var mı? Varsa neresi? Lütfen cevaplayın, iyice stres yaptım bulacağım diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
vft lerde toprak karışımı nedir? lütfen yardım
arkadalar ben 5 adet vft aldım dikicem ama toprak(torf)karışımı ne olmelı bilmiyorum hemen dikmem vft ler için iyi olur lütfen yardım! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
|
Etobur bitkiler başlığı altında aradığınız bilgiler mevcut. Yinede sırf bitkilerin sağlığı için tekrarlamak istiyorum. Etobur bitkilerde sarı torf, grindal torf ya da baltık torfu denen torftan başkası kullanılmaz. 1-1 oranında perlit ve torf karışımı işinizi görür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2010
|
torf konusunda yardımcı olursanız sevinirim özelden yazarsanız daha iyi olur teşkkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
ben de venüz sinek kapanınımın saksısını torfunu değiştikten sonra çoştu. tabi ki havaların ısınması da etki etmiştir bu gün salon camında gelen büyük bir sinek vız vız yapıp can sıkıyordu bir süre sonra ses kesildi venüsüme baktım bir kapanı kapatmış şişkince dolu, ilk avını kaptı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2011
|
selam ben yeni üye oldum ve izmirde venüs satan neresi vardır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |