![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
ben şöyle bi göz attım ama göremedim etobur, tükenmiş olabilir mi ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Eski yerinde değiller içerde bir köşede saklanmış gibi ...hatta fiyatları bile yazmıyordu sorarak öğrendim...mutlaka görevliye sorun 6-7 tane büyük kapanlı vardı durumları da çok iyiydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2006
|
Alıntı:
Hakan Bey, Koçtaş'ta satılan VFT.lerin saksılarındaki substrat uygun bir karışım mıdır? İnceleyebildiniz mi? Bir de bu bitkiden alırsak bu mevsimde substrat değişimi uygun mudur? Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Aslında bir köşeye saklamaları iyi olmuş..En azından sadece ciddi anlamda ilgilenenler bulabilir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Bauhusta maalesef en ufak bir hareket yok, her uğradığımda çiçek reyonuna da bakıyorum ama her yer orkide ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
İşte resimler
nasıllar bu mevsimde ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2007
|
Gerşekten imrendiriyolar... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
torf sorun değil bir balya torf duruyor evde bir köşede, su biraz sorun oluyor sadece, onada alıştık nasılsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaçsever
|
Sonunda kışa hazırlanan vft'lerimin resmlerini çektim. Yarışma için geç de olsa en azından paylaşmak lazım ![]() Bu Ankara koçtaştan yaz başında ilk aldığım, kapanları hiç kızarmadı ![]() ![]() Bu Bodrum'dan aldıklarımdan. Ölü kapanları temizlerken 3 tane yavrusu ayrıldı ama nasılsa bu sene çok büyümezler diye annelerinden fazla uzaklaştırmadım. ![]() ![]() Bu da Bodrum ganimetlerinden. Ankara'da az ışık yüzünden kızaramayan kapanlar, İstanbul'da iki ay içerisinde canavar kesildiler. ![]() Kışı atlatabilirlerse yazı günde 10 saat güneş alan bir balkonda geçirecekler. İşte asıl o zaman gelsin yarışmalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Venus Fly Trap'lara hiçbirşekilde gübre vermeyiniz ! Gübreye karşı aşırı hassaslardır. Ancak; Amerikan Venus Fly Trap büyütücülerinin sır gibi sakladıkları bir gübre türevi vardır, ancak o kullanılabilir. Uygulama dozu ise çok çok azdır, maksimum ayda 1 kez 4 Litre suya 1 çay kaşığı kadar katılarak saksı altındaki su olarak verilir. Türkiyede yoktur, bizden temin etmek için iletişime geçebilirsiniz. Diğer gübreleri kesinlikle kullanmayınız !" Gittigidiyorda bir satıcıda gördüm dikkatimi çekti..Bu dediği gübre ne olabilir? Bilgisi tecrübesi olan var mı? Ben birkaç şey duymuştum ama hurafe niteliğindeydi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Kaybettik...
|
Adı geçen ürün esasen 226g'ı 2,40$ lık bir kompose gübre Miracid acidli seven bitkiler için NPK oranı 30:10:10 ollan herşeye uyan tüm yapraklı acid seven bitkilerde kullanılan bir tür çiçekcoşturanın amerikanca versyonu. Bu tarz gübreleri burda da bulabileceğiniz gibi stok çözeltilerden kendiniz de hazırlıyabilirsiniz. Herhangi bir 30:10:10 NPK oranlı ve iz elemnetleri de içeren bir yeşil yapraklı bitkilere daha çok uyan bir gübre ile aşırı seyreltmek sureti ile ayda bir kez gübreleme yöntemini deniyebilirsiniz. Benim şahsi deneyimlerim olsa da olur olmasada. Temiz bir torf, saf su ve bol güneş EB gelişimi için yeterlidir. Not.: Bu gübre ile müspet veya menfi gidbilecek deneylerde bende verilebilecek cevap yok. Ters veya yolunda giden deneyleri de bizle burdan paylaşırsanız hepimiz öğrenebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Ben almayayım, almak isteyene de mani olmayayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Bu tür mesajların okunmadan silindiğini zannediyordum. Ama yanılmışım "Türkçe" yi bozan ve internet dili kullananların uyarılması da bitti galiba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
7/24 saat bilgisayar başında olmamızı beklemiyorsunuz değil mi? ![]() Dün gece yarısı yazmış... Bu sabah da üyeliği iptal edildi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaçsever
|
Praecox hocam, akvaryum bitkileri için 5-5-5,3-5-2 **** 4-4-2 Npk çözeltileri kullanılabilir diye düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Kaybettik...
|
Sayın afelek, sayın Kiene'nin vft sine dikkatli bakar iseniz yaz yaprakları kararmış kesilmiş vede tipik kış yaprakları oluşturmuş. Kısacası bitki dormancyde yaprak kısımları kalınca yani geniş ve kısa kapanlar ise ufalmış. Gübreleme konusunda bir tafsiyede bulunamayacağım bir kaç kez tohumdan üretimlerde denedim pek bir gelişim gözlemlemedim. bu arada kantarın topu kayarsa da yani gübreyi kaçırırsanız ağzınızın yanacağını da unutmayın. Sonra bana Orhan babadan bir nağme okursunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaçsever
|
Hocam büyüksün ne diyeyim . Çok güldüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Kaybettik...
|
Sayın afelek, VFT'niz tipik dormancy halini almış. Yaz yaprakları kararmış ölmüş, yeni tipik kış yaprakları oluşmaya başlamış. Yaz yaprakları gibi yukarı doğru ince gövde yapraklı iri kapanlar yerine rengi açık yeşil kırmızımsı, kalın, geniş, saksıya paralel rozet gibi küçük kapanlı, yapraklar vermiş. O üzerindeki bir kaç dev kapanlı yaprak da kuruyacak bir kaç haftadan paniklemeyin. Korkacak bir durum yok. Herşey normal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Dediğim gibi yap, makas gibi sivri cisimle iç saksıya hafifçe sapla ve yukarı doğru çek, gelmesi lazım.. resimdeki vftlerim de koçtaştan alınma ve aynı şekilde çıkarıldılar saksılarından ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Her ne kadar Ankarada etobur bakımı zor olsa da imkansız değil ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
ankarada bakımının zor olmasının sebebi tamamen malzeme tedarik etmekle ilgili, yani torf bulmak zor oluyor, onun haricinde rahatlıkla besleyebilirsiniz. Benim vft coşmaya devam ediyor, geçen hafta çiçek açmaya başladı, şu anda ikitane çiçek açmaya hazır 5 cm oldu çiçeklerin boyları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|