View Single Post
Eski 17-04-2012, 18:55   #674
skosse3
Yeni Üye

skosse3's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozzo Mesajı Göster
bu soruyu ben de daha önce sormuştum, cevabı bilmiyorum ama tecrübelerimi paylaşayım;

Geçen yaz ektiğim vft ler çimlenmişti(3 tane). fazla güneşe maruz bırakmadan poşetin içinde çimlendirmiştim. Daha sonra camın önüne koydum, 3'ü de öldü. Neden öldüklerini bilmiyorum yaz güneşinden de olabilir camın önünde geceleri soğuk esen rüzgardan da. Aynı zaman diktiğim biraz geç çimlenenlere artık dikkat ediyorum. Özellikle yeni çimlenenleri direk yaz güneşine bırakma riskini almıyorum. Sabah ve akşamüstü güneşinde poşetlerini çıkartıp güneşe koymak en iyisi galiba. (güneşte poşete koyunca sıcaklık çok artıyor, zaten damla damla su oluyor, aşırı nemde toprak çürüyebilir). Bu arada poşeti de gerçek yapraklar(ilk kapanlı yapraklar) çıktığı zaman çıkarmak gerektiğini zengarden ın vft ekme klavuzunda okumuştum(yanlış hatırlamıyorsam zengarden dı).
Zaten tohumlarimi bende zengarden den aldim ve dogru hatirliyosunuz evet orada tam olarak oyle yaziyo. Sizin gibi bende direk gunese koyamadim ama daha cok isik alabilmeleri icin pencerenin onune sehpa koydum ogle gunesi gelince hatta daha cok sabahtan tul perdeyi cekiyorum zaten bu sekilde de yakici bi gunes gelmez diye tahmin ediyorum

Düzenleyen skosse3 : 17-04-2012 saat 19:25 Neden: Yazim hatasi
skosse3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön