agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 5 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 6 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2021, 12:21   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Havalar soğuktu bahçede fırın yakmak üşütmeye davetiye çıkarmak olurdu bu sebepten evin içinde yanan ocakta ne yapılabiliri düşününce bu kebap gündeme geldi.
Yukarıda fotoğrafı olan çömlek elimde yok çarşıda da denk gelmedim. Göveç kabıyla yapmayı denedim ve gayet başarılı oldu.
Hesaplı bir kebap ancak çok lezzetli aynı zamanda.

Şömine kuvvetli yanıştan sonra rölantiye alınacak (közler muhafaza edilmeye çalışılacak, çok yakış olmayacak arada kısa ama kalınca tek tek odunla takviye edilecek ateş.).

Yukarıda yazılı tarif biraz değişti. Et gene en az 3-4 cm. lik kareler şeklinde büyük büyük doğratılmış dana kol ( daha üst lezzet isterim derseniz çıralı et yani antrikot parçalatabilirsiniz), kabın içine etlerle beraber ceviz büyüklüğünde yarım kg. kadar patates (soyulmadan güzelce yıkanmış) koydum, iki baş kuru soğan piyazlık doğrandı iki baş sarmısak soyuldu bütün bütün kondu, iki yemek kaşığı tereyağ çok az iyi kalite z.yağ ilave ederek tuz karabiber kimyonuda eklemek suretiyle çömlek kapağını kapattım ve hamurla güzelce sıvadım(hiç su konmadı) .
Yaklaşık 4,5 saat sonra kabı alın pişme işlemi tamamlanmış olacaktır. Ben etlerin kavrulmasını önlemek için ateş ile çömlek arasına bir toprak kapağım var büyük boy onu koyarak çömleği yüksek ısıdan korumaya alıyorum. Şömine kapağı kapalı olduğu için ateşi görmese de kap, etler gayet güzel pişiyor.

Bu kebabın kuzine sobada da yapılabileceğini sanıyorum.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025