![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslen Eskişehir'de doğup büyümüş olsam da, atalarım Abhazya'dan göç edip İnegöl ve köylerine yerleşmişler. Dolayısıyla İnegöl'de çok vakit geçirdim. Eskiden İnegöl Köfteye ne katıldığı sır gibi saklanırdı. Sonradan bir şekilde karbonat ilave edildiğini öğrendik. Galeta unu yerine de, ekmek içi ufalanarak kullanılıyor. Karbonatla en az dışarda yenilenler kadar leziz oluyor. Denemenizi tavsiye derim. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Karbonat diyenler haklı. Sır Karbonatta İnegöl köftesinin sırları 900 gr Dana döş ( Kaburga kıymasıda olur) + 100 gr kuzu kıyma + Buluna bilirse 0 numara irmik (Yoksa havanda irmik iyice döğülecek) veya kepeği alınmamış bayat ekmek içi 1-Karbonat 2-Haddinden fazla yoğurmak ve 24 saat dinlendirmek. 3-Soğanı ızgara yapmadan az önce ilave etmek. 4-İstenirse, içine bu aşamada eski kaşar rendeleye bilirsiniz. 5-Önce bir yüzü, sonra ikinci yüzünü pişirme. Eline maşayı alan köfteyle uğraşmaz. Afiyet olsun. |
|
|
|
![]() |
|
|