![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2006
Şehir: adana
Mesajlar: 42
|
Konuyu yeniden gündeme getirmekte fayda var. Çünkü tasarrufu bilmeyen bir millet olduk malesef. Baba tarafım Karadenizin karşı kıyısından yani Kırım tatarı olduğundan bizler zaman zaman sabah kahvaltımızı "nugay çayı" ile yaparız. Nasıl olur diye soracaksınız Bir tencere içerisine doğal taze inek sütü konur ve kaynatılır. Ayrıca bildiğimiz çaydanlıkla ve demlikle demlenmiş çayın demini kaynayan sütün içine boca ederiz süzgeçten tenceredeki sütümüz ile bildiğimiz çay karışmış oldu. biraz daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indiririz. Biz anadoluda tas dediğim bakır kaplarımız vardır taslara servis yapar bayatlamış ekmeğimizi doğrayarak istek üzere tuz,karabiber ,ve fındık kadar tereyağ ilave eder ağzımız yanmamasına dikkat eder afiyetle bayat ekmeği değerlendiririz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
|
evet bayat ekmekle yapılan bir tarifde benden. bayat pide ekmeği küp küp kesilir fırında kızartılır. hafif ılıyınca yoğutla karıştırılır . üzerine kavrulmuş kıyma, taş fırında pişmiş domates ve biber dizilir maydanozla süslenir en üstüne de pul biberle hazırlanmış tereyağ sosu dökülür. isterseniz kıymayı kavurmak yerine fırın da kıymayı tepsiye yayarak ta pişirebilirsiniz. afiyet olsun |
|
|
|
![]() |
|
|