Ödemiş'te de ekmek dolması yapılır ama malzemeleri daha farklı.
Malzemeler:
Yuvarlak ekmek, kıyma, soğan, tereyağı, maydanoz, salça, tuz, karabiber
Ekmeğin üzeri kesilerek kapak çıkarılır. İçi oyularak bir kaba ufalanır. Soğan, tuz, kıyma kavrulur. Salça ve karabiber, maydanoz eklenir.
Hazırlanan kıymalı harca ufalanmış ekmek eklenir, karıştırılır. Sonra ekmeğin oyuk olan içine bu karışım doldurulur. Ekmeğin kapağı kapatılıp üzerine tereyağ sürülür. Ekmeği içine alacak büyüklükte bir tencereye ekmek yerleştirilir. Biraz su konup pişirilir.
Bu arada ben de Todor gibi kalan ekmekleri hemen buzluğa atıyorum. Lazım olunca mikrodalgada çözüyorum. Yumuşacık kalıyorlar.
|