agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-06-2008, 15:10   #24
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Ödemiş'te de ekmek dolması yapılır ama malzemeleri daha farklı.

Malzemeler:

Yuvarlak ekmek, kıyma, soğan, tereyağı, maydanoz, salça, tuz, karabiber
Ekmeğin üzeri kesilerek kapak çıkarılır. İçi oyularak bir kaba ufalanır. Soğan, tuz, kıyma kavrulur. Salça ve karabiber, maydanoz eklenir.

Hazırlanan kıymalı harca ufalanmış ekmek eklenir, karıştırılır. Sonra ekmeğin oyuk olan içine bu karışım doldurulur. Ekmeğin kapağı kapatılıp üzerine tereyağ sürülür. Ekmeği içine alacak büyüklükte bir tencereye ekmek yerleştirilir. Biraz su konup pişirilir.

Bu arada ben de Todor gibi kalan ekmekleri hemen buzluğa atıyorum. Lazım olunca mikrodalgada çözüyorum. Yumuşacık kalıyorlar.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025