Selamlar dostlar. Sıra bende;
*Ekmek önce dilimlenir sonra mutfak makasıyla (deneyin derim hem heryer ekmek ufağı olmuyor hem de düzgün şekililler kesiyorsunuz) ufak ufak küpler kesip fırında azıcık kuruttuktan sonra kavanoza koyup tüm çorbalardaözellikle mercimek ve domates çorbasında sunum sırasında kullanıyorum.
*Tıpkı Şükran Hanım gibi galeta tozu haline getirip derin dondurucuda saklıyorum. Ekmek içi gerekecek herşeyde köfte vs.için hemen elimin altında hazır oluyor.
*Muhammara dediğimiz (ki forumda tarifi var) tarifi yapacağımda kullanıyorum.
*Vişneli ekmek tatlısı yapıyorum. Yapımı çok kolay gene dilimlenmiş ve fırınlanmış ekmeklerin üzerine sıcak sıcak su yerine vişne suyu kullanılmış şerbet yapıp döküyorum. Derin dondurucuda kalmışsa vişne tanelerini de içine koyuyorum.
*Çorbaya kullanmak için kavanozda bekleyen küplerin üzerine ayrı bir yerde yağda hafifiçe pembeleştirilmiş ezilmiş sarmısak+kırmızı biber+kara biber+tuz azıcık su karışımını gezdiriyorum. İstenirse üzerine yoğurtda koyuyorum.
*Omletin bir yüzü piştikten sonra çevirmeden önce üzerine ekmek küplerini koyup öyle çevirip diğer tarafını da pişiriyorum. Oğlum omleti bu haliyle daha çok seviyor.
*Baktım olmadı tembelliğim tuttu evdede bayat ekmek depom doluysa işyerindeki minik serçelerime getiriyorum.
|