agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2008, 22:10   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Tirit yapılabilir elbette. Fakat benim çözümüm çok basit, ekmeği derindondurucuda saklıyorum. Acıktığım zaman yarım ekmek çıkarıp çözdürüyorum. Her daim taze.

Bir çok arkadaşım bilir ama genede kayda geçmesi açısından yazayım. Fırıncılık mesleğinde çok basit bir hile vardır. Hamura mayasını fazla katarsanız hamur daha çok su tutar. Böylece gramaj olarak ağır çeker. Bu şekilde un parasına su satın almış olursunuz. Piştikten sonra ekmekteki gözeneklerin büyük ve çok olmasından ve çabuk bayatlamasından mayasının fazla katıldığını anlayabilirsiniz.

Ayrıca nohut mayası ile yapılan ekmekler çok daha geç bayatlar.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025