agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-07-2012, 00:18   #26
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Smile

İşte bir kaç gündür ısrarla başınızı ağrıttığım ekşi mayamın ekmeği
Bu sabah ilk dilimi kestim, gayet güzel bir ekmek olmuş.
Özel bir kokusu, biraz ekşimsi özel bir tadı var, tad ve koku rahatsız etmiyor.
Hamur programını iki kez çaılştırdım, çünkü birincisi sona erince hamurdan bir parça mayalık aldım.
Kalan hamurun düzgün olması için bir daha karışmasının iyi olacağını düşündüm.
Ikinci yoğurmadan sonra makinanın kazanında üzerini örtüp sararak iki saat mutfak masasında beklettim.
Sonra fırın proğramında pişirdim. Bekleme ve fırın aşamalarında kabardı.
Bu ekmeği en uzun program olan 3 saat 50 dakikalık Fransız ekmeği proğramında da yapabileceğimi
düşünüyorum.
Sevgiler

Eklenen Resimler
  
mrduran ve Seabert74 beğendi.

Düzenleyen s.toprak : 18-07-2012 saat 10:59 Neden: ekleme yaptım
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025