agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-02-2014, 21:19   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-02-2014
Şehir: Sinop
Mesajlar: 4
Merhaba ekmek yapma makinasında benim yaptığım denenmiş tarifdir

kaba önce sıvı olanları doldurun
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1 su bardağı süt
( not :sadece beyaz un kullanırsanız 1 su bardağı su yarım su bardağı süt )
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
üzerine
2 su bardağı beyaz un
2 su bardagı tam buğday unu
son olarak küçük paket yaş mayanın dörtte birini az suda eriterek
en üste dökün
3 saatlik proğramda makinayı başlatın
15 dakika sonra makinanın kapağını açıp kontrol edin hamur cıvıksa
az un ilave edin sertse çok az su ile hamurun sertliğini ayarlayın olamzsa proğramı yeniden başlatın.kullandığınız su ve süt oda sıcaklığında olmalı
İlk denemenizde hata yapabilirsiniz {benimde birkaç denememde hamur kabarmadı } su ve un dengesi her unda aynı tutmuyor,
hamur cıvık olursa pişme sırasında kabarmıyor ,süt olmasada aynı miktar su da olabilir süt ekmeğin tadını artırıyor.
Sağlıcakla kalın.

h-celep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025