![]() |
|
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2014
Şehir: Sinop
Mesajlar: 4
|
Merhaba ekmek yapma makinasında benim yaptığım denenmiş tarifdir kaba önce sıvı olanları doldurun 1 su bardağı oda sıcaklığında su 1 su bardağı süt ( not :sadece beyaz un kullanırsanız 1 su bardağı su yarım su bardağı süt ) 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ üzerine 2 su bardağı beyaz un 2 su bardagı tam buğday unu son olarak küçük paket yaş mayanın dörtte birini az suda eriterek en üste dökün 3 saatlik proğramda makinayı başlatın 15 dakika sonra makinanın kapağını açıp kontrol edin hamur cıvıksa az un ilave edin sertse çok az su ile hamurun sertliğini ayarlayın olamzsa proğramı yeniden başlatın.kullandığınız su ve süt oda sıcaklığında olmalı İlk denemenizde hata yapabilirsiniz {benimde birkaç denememde hamur kabarmadı ![]() hamur cıvık olursa pişme sırasında kabarmıyor ,süt olmasada aynı miktar su da olabilir süt ekmeğin tadını artırıyor. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|