![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Ellerinize sağlık enfes görünüyor, kefir mayası nerede satılıyor acaba, ben de edinmek istiyorum |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Neredeyse 20 yıldır evde kefir mayalayan, son 5 yıldır da evde ekmek yapan biri olarak nasıl atlamışım bu kefirli ekmeği, bir türlü akıl erdiremiyorum. Son dönemde aynen Müjgan hanımın bahsettiği gibi hergün yaptığım ve tüketilemeyen kefiri dökerek heba ediyordum. Yeni bir kullanım alanı bulduğuma çok sevindim. Ancak bir püf noktası sorabilir miyim sizlere; ekmek makinasına koyduğum suyun tamamını kefir olarak mı değiştireyim, yoksa ikisini karıştırıyor musunuz? Ekmeğimin dağılmasından çok şikayetçiydim, bu yolla ufalanmasını da önlemiş olacağım galiba.. Ellerinize sağlık arkadaşlar.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Didem hanım kefiri keşfetmek güzel Ekmeğin dokusunu değiştiriyor resmen. İlk kullanımda yarı kefir yarı su kullanın, kefire torpil de yapabilirsiniz azıcık. Daha sonra kefir miktarını artırmanızı öneririm. İşin püf noktasına gelince makinede yaparken ilk 15 dk da hamur yoğrulduktan sonra, makinenizi kapatın ve 10-15 dk kadar bekleyin. Daha sonra programı en baştan başlatın. Bu bekletme sürelerini kendiniz de deneye yanıla değiştirebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ankara'da Ziraat fakültesinin satış bürosunda var. Sanırım şişesi 20 Tl. Ama isterseniz ben size benim üreme yeteneği oldukça hızlı olan kefirlerimden göndereyim. Dün gece yine bir miktar ayırıp, sütün içinde buzdolabına koydum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Üreme kapasitesi bu kadar yüksek olan birşeyi niye bu kadar pahalı satarlar anlayamıyorum. Ben çöpe attıklarımı düşündükçe fena oldum şimdi. İsteyene ben de yollayabilirim, bolca var elimde.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Neden olmasın ?? ![]() Hem, ekmeğe konduğunu duyunca zaten korkmaya başladım. Biri de çıkıp ben yüzüme sürüyorum filan derse şaşırmayacağım.. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kefirle ilgili geçmiş yıllarda gördüğüm bir rüya yüzünden zaten tırsıyorum. Şimdilerde yüzüme süreceğimi hiç sanmıyorum )) |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Çok memnun olurum.Adresimi size nasıl iletebilirim acaba |