![]() |
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Ev ekmeği (yaş ya da kuru mayalı)
Bugün ekmek günü sanırım ![]() Ben klasik biçimde yaptığım için mayalamaya öğleyin başladım. İkinci ekmek 10 dakikaya pişmiş olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Sade ekmek; biri beyaz un, diğerinde çavdar unu da var o kadar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
|
Forumda normal, "sıradan" ekmek yapma başlığı yok diye burada yazıyorum, sonra taşıyayım ![]() Yaş maya kullandım, kuru maya da aynı işi görüyor... Not: sözünü ettiğim konu başlığı ne olsun bilemedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın malina elinize sağlık. Bizim burada ev ekmeği diyorlar. Eskiden kayınvalidem sürekli yapardı. Ve her yaptığı ekmekten, mayalık hamur ayırır, buzdolabında saklar, bir sonraki yaptığı ekmekte o mayayı kullanırdı. Düzenleyen Sevgi Durul : 04-02-2011 saat 22:57 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Sütlü ekmek
Tadı ve görüntüsü ufaklıklara çok cazip geldi. Aktif kuru hamur mayası ve su yerine süt kullanarak ve bir de yumurta kırarak yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|