agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-07-2012, 01:41   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 25
Tarhana değil, tarhanalık un, teyzem hazılarken içine neler kattı bilemiyorum ki, illaki nohut unu vardır da başka bir kaç şey daha vardır.

Karıştırma işini mayayı un ve su ile çoğaltırken yapmadım, mayayı ayırdıktan sonra ekmek hamuru hazırlarken köyden getirdiğim un sanarak katmışım. Ayırdığım maya buzdolabında kabarmış bile. Bozmadım diye sevindim, korkmuştum doğrusu.

Bendeki maya da taşmıştı, yerinde duramıyordu ekmeğin lezzeti güzel ama epey ekşi olmuş. Az kabardı, tepsi büyük gelmiş olabilir belki de hamuru mayaya göre az yaptım. Her seye rağmen yarısını bitirdim bile, yemesi güzel. Hafta içinde sade un ile yeniden yapacağım.

Yavaş yavaş olur değil mi

Füsun Çağırgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025