![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 25
|
Tarhana değil, tarhanalık un, teyzem hazılarken içine neler kattı bilemiyorum ki, illaki nohut unu vardır da başka bir kaç şey daha vardır. Karıştırma işini mayayı un ve su ile çoğaltırken yapmadım, mayayı ayırdıktan sonra ekmek hamuru hazırlarken köyden getirdiğim un sanarak katmışım. Ayırdığım maya buzdolabında kabarmış bile. Bozmadım diye sevindim, korkmuştum doğrusu. Bendeki maya da taşmıştı, yerinde duramıyordu ekmeğin lezzeti güzel ama epey ekşi olmuş. Az kabardı, tepsi büyük gelmiş olabilir belki de hamuru mayaya göre az yaptım. Her seye rağmen yarısını bitirdim bile, yemesi güzel. Hafta içinde sade un ile yeniden yapacağım. Yavaş yavaş olur değil mi ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk denemede "havalanmayalım" diye hep bir takım fiyaskolar oluyor merak etmeyin. ![]() Bundan sonrakilere kullandığınız un normal un + tam buğday unu karışımı olabilir. Tam buğday ununu ilk başlarda az kullanın, sonra denedikçe artırırsınız. Normal mayalanma süresi 2-3 saat civarı. Sizinki çok uzun sürmüş. Hamuru çok katı yoğurmayın, nisbeten gevşek dokulu hamurda maya daha çabuk aktive oluyor. Ekmeği pişirdiğiniz kap, demirdöküm veya toprak bir kap olursa başarı oranınız artıyor, unutmayın. Yeni ekmek denemenizi bekliyoruz ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|