agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-07-2007, 11:41   #5
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Nevsune, ekşi hamur üretebilmek için un-su-tuz kullanarak yaptığın küçük bir hamura, bir miktar ekşi yoğurt (açıkta bırak az ekşisin) katıp yoğur, daha sonra o hamuru içerisine bolca un ektiğin poşete koy ve sıcak bir yerde unut . Bak unutmak bu işin püf noktası! Daha sonra verdiğim tarifteki gibi kullanacaksın bu ekşi mayayı. Umarım güzel olur.

Ayrıca püf noktası deyiminin (kulaktan dolma) bir hikayesi var anlatayım:
Cam ustaları camı yaparken arada hava boşlukları kalırmış gerçek ustalar bu hava boşluklarına cam sıcak kor halindeyken püfff diye üfürdüklerinde bu boşluklar patlar, düzelirmiş. Eğer camda bu hava boşlukları kalırsa püf noktasını bilmeyen birinin (muhtemelen çırağın) yaptığı anlaşılırmışmış...

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025