View Single Post
Eski 08-02-2011, 08:14   #28
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Ekşi maya bir kere hazırlanır; tekrar ekmek yapmak için beklenmez.

3-4 günde bir ekmek yapardım. Eğer bu sürenin sonunda ekmek yapmazsam yinede mayayı yenilerdim. (Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyip; ılık su, un ile yoğurup; biraz bekleyip, tekrar buzdolabına kaldırırdım)

Ekşi mayalı ekmek geç kabardığı için sabahtan hamuru mayalayıp akşam üstü kuzinede pişirirdim. Mis gibi kokan ekmek küzineden çıkınca üzerine ev yapımı tereyağ... Sonuçta neredeyse yuvarlana yuvarlana gidecek gibi oldum.

Ev yapımı yoğurt suyunu (süzme yoğurtdan çıkan suyu) 1 ölçü yoğurt suyu, 2 ölçü su olacak şekilde hamur yapımında kullanabilirsiniz. Herkesin damak zevkine uymayabilir ama benim hoşlandığım bir tatdır.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön