agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Aronia melanocarpa, chokeberry (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/8586.htm)

yasinmetin 24-09-2012 15:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hallelujah (Mesaj 1022652)
Merhaba,
Aronia melanocarpa fidesi , meyve suyu, kurutulmus meyvesini almak isterseniz iletisime gecebilirsiniz.

Tesekkurler.

üstat fiyat nedir fidan ve kurusu için?

Romantik 30-09-2012 01:21

Yakın zaman içinde Kırmızı renklisinide sevgili ağaçlar net dostlarıyla paylaşacağız bu bitkinin.

bari 30-09-2012 20:58

1 Eklenti(ler)
Kırmızı aronyaları çok sık olduklarından bu kadar büyütebildim...

athena -asena 13-05-2013 10:37

3 Eklenti(ler)
Aronia büyük fidanımın meyveleri gözükmeye başladı , küçük fidanım ise daha yeni çiçek açıyor.

ngunduz71 13-05-2013 20:22

Merhaba,
Laz kirazı sevenlere aronia 'yı tavsiye ederim, daha buruk ama aroması hoşunuza gidecektir.

Romantik 22-07-2013 17:40

Kırmızı Aronai Siyahına göre 2 misli büyüyor. Gerçekten büyüme hızlrı süper. şu anda tüp içinde 2. senesinde 80 cm boyuna ulaştılar.

athena -asena 22-07-2013 20:16

Bu akşam baktım üzerindeki meyveleri yemişler. Tadına bakmak bize nasip olmadı kuşlar benden önce davranmış galiba.

bari 28-07-2013 21:32

1 Eklenti(ler)
Aronia nero meyveleri...

Lonicera 29-07-2013 05:22

Helal olsun, çeşitler giderek artıyor:)) Bana göndermiş olduğun çok ağır büyüyor. Kalem alıp aşısını yaptığım ise dallanıp budaklandı. Nasipse seneye meyveye yatmasını bekliyorum onun.

Lonicera 07-04-2014 18:00

1 Eklenti(ler)
Neredeyse bir yıl geçmiş. Tahminimde yanılmadım, aşıladığım Aronia ilk ez çiçeklendi. Asıl bitki ise çiçeksiz. Kısmetse meyvelerini de göreceğiz inşallah. Resim kalitesi için kusura bakmayın. Sevgili bari, tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Lonicera 17-07-2014 12:46

1 Eklenti(ler)
Nihayet meyve tutumu oldu ve olgunlaşma başladı.

Lathspell 25-08-2014 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1306993)
Nihayet meyve tutumu oldu ve olgunlaşma başladı.

Sayın Lonicera sizdeki aronialardan tatma imkanınız oldu mu? Lezzetinin pek tutulmadığını forumda okuduğum için soruyorum, bazı meyveler sıcaklığa göre lezzet farkı gösterebiliyorlar malum.

Lonicera 25-08-2014 11:15

Meyve olum zamanı sonbahar sonu yanlış hatırlamıyorsam. Ama geçen gün bir tanesinin tadına bakmıştım. Bahsedildiği kadar kötü bir tadı yok. Hatta hoşuma bile gitmişti. Zaten başka meyvelerin suyu ile karıştırılarak tüketilmesi öneriliyor hep. Ama ben tek başına tüketeceğim, benim damak tadıma çok aykırı olmayan bir lezette.

Lathspell 25-08-2014 17:08

İzmir'de geniş spektrumlu örneğin 4-5 dekar yetiştiriciliği için engel görüyor musunuz peki? Ve bu tarz yetiştiricilik için tohumdan yetiştirme daha mı mantıklı geliyor?

Lonicera 25-08-2014 18:16

İzmir ikliminin yetiştiricilik konusunda pek çok bitkiye uygun olmadığını düşünüyorum. Hatta düşüncenin ötesinde bizzat test etme imkanım oldu. Aronia bitkisininde pek çok bitkide olduğu gibi serin iklimde çok daha verimli olacağına eminim. Zaten anavatan olarak oldukça soğuk yerden geliyor.

Bu bitkinin de benzer pek çok bitki gibi tohumdan açılım gösterme eğiliminde olduğunu okumuştum. Aslına uygun, hastalıklardan ari ve birkaç farklı çeşitle(tohumdan ziyade )fidan olarak küçük bir deneme sahası oluşturmak en iyisi olabilir.

Aslında bu bitki ile benim ilişkim hobi ve meraktan öteye gitmiyor. Daha profosyonel bir yetiştiricilik düşünüyorsanız işiniz biraz zor. Ülkemizde hiç tanınmayan ve yetiştirilmeyen bu bitkinin en büyük sorunu da doğal olarak pazarlama olacaktır.

Lathspell 25-08-2014 23:17

Aslında berry türünde özellikle çok faydalı olduğu anlatılanlardan belki böyle bir kaç örnekli bir bahçe oluşturulabilir. Bahsettiğiniz pazar sorununu da birkaç sene içerisinde medyadaki "sağlıklı yaşam" programlarının çözebileceğini düşünüyorum. Goji'yi baya uzun süre sömürdüler, yeni kahraman Aronia olmaz mı dersiniz? Siz kursanız bu bahçeyi hangi türleri düşünürdünüz?

Lonicera 26-08-2014 04:45

Söz konusu sömürme olursa inanın Aronia' nın da akıbeti goji, yaban mersini, altın çilek vb.lerinden farklı olmaz. Nice kahramanlar yaratıp üç gün sonra icabına bakmayı iyi biliriz.

Lezzet ve irilik olarak Nero ve Viking cinsi diğer türlerine göre daha ön planda görünüyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir dönem bazı arkadaşlar (özellikle Sn ensar) bahsettiğiniz şekilde Aronia bahçesi kurmuşlardı. Daha sonra foruma uğramadılar, sonuç ne oldu kimse bilmiyor. Keşke burada olsalardı da daha elle tutulur bilgilere sahip olsaydık.

Lathspell 26-08-2014 09:49

İnsan doğası işte sayın Lonicera... Forumun içindeki bazı konularda bahsettiğiniz durum söz konusu maalesef. Fiziken yazı yazamayacak duruma gelinmediyse(ölüm sakatlık vs.), başarılı olup, "arkadaşlar çok güzel bir bahçe oldu, yardımlarınız için teşekkürler ancak zamanım olmadığından artık foruma gelemeyeceğim" diyebilmek lazım en azından. Ha başarılı olamamanın verdiği bir içe kapanma bahsi de söz konusu olabilir. İki halde de yapılabilecek şeyler sadece bireyin algı ve deneyimleriyle sınırlı. Bana çok bariz görünen bir yol adamın aklına bile gelmeyebiliyor, ya da tam tersi.
Sırf buranın kahvesindeki dost sohbetleri bile sahiden çok özel ama herkesin güdüsü farklı işte..
Nereden nereye.. Bahsettiğiniz türler İzmir'imizde yetiştirmek için uygun mudur sizce? Ben olabilirse sadece Aronia türleri değil başka berry türleriyle de ilgili araştırma yapıyorum ancak sürmenaj durumundayım resmen. Bilgiler birbirlerine karışıyor zaman zaman...

Lonicera 26-08-2014 11:16

Aronia' nın İzmir ikliminde tam randıman vereceğini sanmıyorum. Belki çok yüksek kesimlerinde denenebilir. Berry bahçesi oluşturmak güzel bir fikir ama yer olarak pek de müsait bir iklimde değiliz. Örneğin böğürtlen ve ahududular bizim iklimde pek de iyi sonuç vermiyorlar. Ama yüksek rakımlı serin bölgelerde resmen show yapıyorlar. İzmir için Amelanchier türlerini önerebilirim. En azından sıcak hava ve kireçli topraklara daha fazla tahammüllüler.

aydemiraydın 03-06-2015 13:09

Aronia , artık meşhur oldu. her tv. kanalında pazarlaması yapılıyor. patladı gitti yani.

Lonicera 03-06-2015 13:49

Hey gidi günler hey. Bilmem kaç yıl önce tohumunun, ardından fidanının peşine düşmüştük pek çok arkadaşımızla. Ne maceralar yaşamadık ki... Ne o heves kaldı artık ne de o beraber yola çıktığımız arkadaşlar.

Şimdi TV' lerde reklamlarda. Ama görünen o ki pek de bizim ülkemiz vatandaşının damak tadına uyacak bir lezzette değil. Bizde önce damak tadı sonra sağlık geliyor. Ben önce bir hevesle alınıp sonra bir kenara atılacağını düşünüyorum. İnşallah ben yanılırım da bütün evlere girer bu bitki. Çünkü araştırma sonuçlarına hakikaten hak ediyor bunca övgüyü.

aydemiraydın 03-06-2015 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1384578)
Hey gidi günler hey. Bilmem kaç yıl önce tohumunun, ardından fidanının peşine düşmüştük pek çok arkadaşımızla. Ne maceralar yaşamadık ki... Ne o heves kaldı artık ne de o beraber yola çıktığımız arkadaşlar.

Şimdi TV' lerde reklamlarda. Ama görünen o ki pek de bizim ülkemiz vatandaşının damak tadına uyacak bir lezzette değil. Bizde önce damak tadı sonra sağlık geliyor. Ben önce bir hevesle alınıp sonra bir kenara atılacağını düşünüyorum. İnşallah ben yanılırım da bütün evlere girer bu bitki. Çünkü araştırma sonuçlarına hakikaten hak ediyor bunca övgüyü.

bu sadece meyvelere has bi olay değil. ben kuluçka net sitesinin yöneticisiyim. eskiden ne heveslerle yola çıkmıştık. şimdi ortada kimseler kalmadı.

reklamları görüp merak edenler bikaç tane alır. satış patlaması olur. gerisi gelmez.

aydemiraydın 03-06-2015 15:47

1 Eklenti(ler)
Eklenti 556868

bu bitkiyi yıllar evvel peyzajcı vermişti . ismini bilmiyorum. aronia benzeri meyveler yapıyor kuşlar tarafından tüketiliyor. ben ismini bilmediğim için tadına bile bakmadım. aronia nın yabanisimir ? artık bilmiyorum.

Lonicera 05-06-2015 12:27

1 Eklenti(ler)
Az da olsa meyve verecek gibi...

aydemiraydın 23-06-2015 17:23

red aronia fidanı edindik. bakalım gelişimi nasıl olacak?

adiyez 26-06-2015 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1390039)
red aronia fidanı edindik. bakalım gelişimi nasıl olacak?

nereden aldınız acaba fidanı? Çanakkaleden bir arkadaşa lazım aroia fidanlar, siyah veya kırmızı

athena -asena 26-06-2015 23:09

3 Eklenti(ler)
Bahçeden aronia meyveleri.

aydemiraydın 20-07-2015 09:32

1 Eklenti(ler)
red aronia fidesi almıştım. fakat ben bunu bişeye benzetemedim. sizdeki aronialara benzemiyor. sanki bana yabancı ot gibi geldi. boşuna büyütmeye çalışmayalım. çok hızlı gelişti fakat bize farklı bişeymi göndermişler.

Eklenti 567046

aydemiraydın 21-07-2015 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adiyez (Mesaj 1390928)
nereden aldınız acaba fidanı? Çanakkaleden bir arkadaşa lazım aroia fidanlar, siyah veya kırmızı

botanik market ten almıştım. geldiğinde 5 santim kadardı. 1.5 ay çok iyi bakım yaptım. hızlı büyüdü fakar red aronia değilmiş. adını bilmediğim bi yabancı ot çıktı.
yani ordu nun yabani otunu bursa ya ithal ettik.

aydemiraydın 21-07-2015 08:31

4 Eklenti(ler)
daha net resimlerini ekliyeyim.

Eklenti 567282

Eklenti 567283

Eklenti 567284

Eklenti 567285

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025