![]() |
"Rusya eskiden 6.000 hektar Aronia melanocarpa yetiştirdi - şimdi bıraktı. Kapitalist şartlar altında ilaç satmak gerekiyor. İlaç ile iyi para kazanıyorlar üstelik sigortalar ödüyorlar. Aronia yaygın olduğu zaman meyva suyu vatandaş ödeyecek ve maalesef kimse hastalanmıyacak ! "
Bu konu geçmiş sayfalarda kaldı ama önemli... |
Sevgili arkadaşlar,
Bir dostum şifa versin diye yurt dışından dondurulmuş aronia meyvesi getirmiş. Meyvenin içindeki tohumlar sert değil. Mart ayına kadar bekleyip torfa dikmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz Dondurulmuş olması yohumların çimlenebilme özelliğine zarar verir mi ? Sevgiyle kalın |
Denemekte fayda var, soğuklara dayanıklıdır.
|
Aronia başlığıda aslında üzümsüler kısmına taşınsa takip açısından daha iyi olur...
|
Alıntı:
|
Aronia tohumunu nerden bulabilirim acaba. ya da bitkinin satıldığı bir yer var mı
|
Alıntı:
http://www.bilwor.com/urun/63982/aro...20.tohum..html |
çok sağolun
|
1 Eklenti(ler)
Aronia yapraklanmaya başladı ucundaki oluşumların çiçeği dolayısyla meyvesi olduğunu tahmin ediyorum. Mevsim itibariyle normalmi bilmiyorum. Bildiğim meyvelerin Eylül - Ekim aylarında hasat edildiği. Eğer bu bilgim doğruysa yaklaşık 5 aydamı meyve oluşumunu tamamlıyor. Aronia da tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Eklenti 139048 |
Evet, o çiçekler daha sonra meyvaya dönecektir.Fakat dışarıda olan aroniam daha yeni yeni yapraklanıyor..Yani çiçek henüz erken..Bende şaşırdım..
|
Benim tüm aronialarım yapraklandı hatta yapraklanmak ne kelime 3 taneside çiçeklendi. Tohum ve dondurulmuş meyvelerden viollere diktiklerimde hiçbir canlanma emaresi gözükmüyor.
Sevgiyle kalın |
3 Eklenti(ler)
ben tohumları ekmiştim ama aşağıdaki resimdekilerden hangileri aronia acaba. yoksa hepsi de yabani ot mu.
|
benimde 25 gün oldu tohumları ekeli ama daha görünürde hiç birşey yok herhalde çıkmıcaklar.
|
Emre 82'nin çimlenmiş tohumlarını benzetemedim. Benim dışarıda bıraktıklarım kurudu. İçeridekileri bu ay dışarıya çıkardım hala sürgün yok, bazıları uyanır gibi oluyor.
|
Şu an yorum yapmak için erken, biraz daha bekleyelim.
Tohumdan yüklü miktarda ekim yaptım ama şu anda çimlenme belirtisi yok, Yabancı weblerden yaptığım çevirelerdede tohumdan çimlenme oranının çok zayıf olduğu yazıyor, bekleyeceğiz, Alıntı:
|
Ben geçen yıl kış girerken ektim, nemlendirdim (suladım) üstünü örtüp (fazla yağmur ve kar yağmasın diye) bahçede bir köşeye koydum. Bu kapda ki tohumlar çimlenmedi. Daha sonra baharda normal açıkta ekim yaptım, mayıs sonunda çimlendiler.
|
Nerede okuduğumu hatırlaıyorum tohumdan çimlenme ile ilgili şöyle diyordu taze meyvelerin tohumlarının çimlenme kabiliyeti daha yüksek oluyormuş.
|
Bugün gözucuyla baktığımda, benim Aroniamda yaprakla birlikte çiçek/meyve yapmış, bereketli bir bitki,
Ayrıca yaptığım çelikler kışa denk gelmişti ama şu anda ağar ağar kök yapmaya başlamışlar. |
hepimiz, sifali bi bitki diye aldik, buyuttuk, yetistirmeye devam ediyoruz. yanliz soylemeden gecemiycem, meyvelerin tadi cok kotu... biz ilac niyetine yiyoruz.
selamlar... |
Haklisiniz, tadi cok kotu.
Sifa niyetine yemeye devam edin. Benim Aronia`ya bu sene pek bakamadim.Istanbulda balkonu isgal edince apartmanin bahcesine birakmistim. Eksik olmasin, kapicimiz gojilerime baktigi gibi uzaktan bakmis.Gerci, gojilerimi Adaya goturup kurtardim.Fakat saksisi buyuk oldugundan Aronia gidemedi.Su anda, Sevgili Ensar`a gitmek icin Acemi Ustayi bekliyor. Bu arada bende celik alma isi ile ilgileniyorum.Onlari koklendirebilirsem, Adada bir kenarda yetistirmeye devam edecegim. |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Narici, degisik bir Aronia cesidiymis.:(
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Burada daha net fotoğrafları var (77. mesaj) Meyve olarak göndermişti, tadına bakmıştım, nötür bir tat vardı
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=17088&page=3 |
Alıntı:
|
Sevgili Lal,
Yaklaşık 1500 kok kadar aroniam var bu yıl meyve konusunda bir beklentim yok. Son derece sağlıklılar. Yine kasım aralıkta hem çelikten hemde tohumdan uretmeye devam edeceğim. Hedefim 2012 de meyvelerini pazarlayabilmek. Sevgiyle kalın |
Sn.ensar
biz forum üyelerine kış aylarında çıplak kök fidan olarak aronia satmanız mümkün mü acaba? |
Alıntı:
|
Sayın ensar bir tanesini gönder de seraya koyalım.
|
Sevgili arkadaşlar,
Kasım ayı sonunda 200 adet çıplak köklü aronia satışta olacak. Şimdiye kadar aldığım fidanların özellikle tüplü fidanları kargo ücretlerinin yüksekliğinden şikayetçi oldum onu halledersem fiyatı açıklıyacağım. Sevgiyle kalın |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025