![]() |
Sayın Ensar,
Benim aronia maalesef kurudu nedenini bilemiyorum. Sizin çıplak köklü aronialarınızdan edinmek isterim. |
Üç tane de ben satın almak isterim .
|
Sevgil Hemşehrim,
İstediğin 3 tane aronia olsun Kasım ortasında yapraklarını döksün hemen. Süleymen abiyede selamlar. Sevgiyle kalın |
Alıntı:
|
Sn. ensar, Aronia'larda son durum nedir, herhangi bir gelişme var mı acaba?
|
5 Tane Aronya da bana ayırın lütfen Ensar Bey.
|
Enser arkadaşım kasım ayı bitiyor bir ara benim ağaçları bırakırsan sevinirim .
|
Sn Ensar, benim için de 3 tane ayırın, lütfen, başarılı çalışmalarınızı izliyoruz tebrikler.
|
sayın ensar, kolay gelsin
Ariona fidanı veya çelik satışın devam ediyormu? |
Alıntı:
1 adette bana ayırabilirmisiniz. varsa 1 adette gövem eriği. ne zaman satış yapacağınız bellimi. |
aronia suyu ve şarabı
merhaba arkadaslar isteyen olursa 100% aronia suyu ve saf aronia şarabı temin edebilirim.. msn: ycl.06@hotmail.com
http://www.aronia-bg.com/bg/img/novo.png http://www.aronia-bg.com/bg/img/vino.png |
sayın ensar`aronia fidanı satmayı düşünüyormusunuz.selamlar
|
2 Eklenti(ler)
Sonunda benim de bir Aronia fidanım var artık teşekkürler dostum.
|
Alıntı:
|
bunun fiyatını ögrenebilir miyim_?
|
Alıntı:
|
agacinda iyice olgunlasan meyveler biraz tadlaniyor ama genede buruk bir tadi var. recel olarak yenirse daha iyi bence. ev yapimi kompostosuda baska meyveleri aratiyor. bahcenize ektiyseniz sorunsuz bir meyve. 2 metreyi gecmiyor, zararlisida yok. meyvelerin kurutulabildigini duydum. Forumda hasat zamani eylul-ekim yaziyor ama burada(Balkan daglari eteklerinde) 20 agustosda hasat yapildi. gecen yil 15 agustosda hasat yapilmis,
|
1 Eklenti(ler)
Yaz başı çimlenen aronia fidecikleri.
|
aronia fidanı varmı acaba?
varsa boyu ve fiyatı ne kadar |
1 Eklenti(ler)
Aronia fidanı büyüyor , İnşallah seneye meyvelerini de görürüz.
|
2 Eklenti(ler)
Ben kapalı ortamda çiçek açtırmıştım, daha sonra yere diktim. Meyveler bayağı büyüdüler. Sonbaharda bolca kırmızı aronia tohumu ekmiştim, soğuk katlaması mükemmel oldu, tohumlar eski olmasına rağmen mükemmel bir yüzde yakaladım..
|
Meyveler siyahlaşmadı mı?
|
Alıntı:
|
Evet Ankara'da bahçede şu an çiçek açmış durumdalar.... yanılmıyorsam sizden gelendi.
Kültür olmayanı. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili bari' den geçen sene gelen Aronia fidesi oldukça hızlı gelişim gösterdi. Geldiğinde boyu 23 cm. iken şu anda tam olarak 87 cm. Aynı fidandan gözümü karartıp tepe kesimi yaptım ve bu kalemi aşı için kullandım. Aşıladığım fidan anaç kadar hızlı ve sağlıklı gelişim gösterdi. Tek farkı anaçtaki gibi dip sürgünü oluşmuyor. Sanırım böylece Aronia bitkisini çalı formundan kurtarmış olacağım.
Aşı noktasında da herhangi bir şişlik vb. gibi uyumsuzluk yok şimdilik. Artık bundan sonra aşılı ve aşısız fidan arasındaki gelişim, meyve vb. gibi özellikleri takip edeceğim. Aşağıdaki resimde büyük beyaz saksıda olan anaç fidan, diğeri aşılamış olduğum fidan. |
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl Eylül sonunda aldığım aronia fideleri kargoda biraz hırpalanmış gelmişti. Kışın tek dal olarak kaldılar. Bir tanesi yaklaşık 3 haftadır diğeri ise 2 haftadır yapraklanıyor. En azından gelişimleri başladı. Umarım bundan sonra daha hızlı gelişirler.
Eklenti 313069 Eklenti 313070 |
2 Eklenti(ler)
Aronia meyveleri, yalnız tadı bana göre iyi değil...
|
Olsun ilaçların tadı da iyi değil....., böğürtlenle karıştırarak yiyin...:))
|
Aynen öyle yapıyorum...
|
Merhaba,
Aronia melanocarpa fidesi , meyve suyu, kurutulmus meyvesini almak isterseniz iletisime gecebilirsiniz. Tesekkurler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025