![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
haklısınız. galiba. bende söküp attım zaten. emek ve paramız ziyan oldu. ismini hatırlamadığım bi firmadan aldığım tohumlarında hiç biri çıkmadı. bu sene iyi gidiyoruz :)) |
2 Eklenti(ler)
Aronia bu yıl çok az meyve verdi. İşin ilginç yanı aşıladığım aronia erkenci olmuş. Diğer aronia fidanının meyveleri hem daha küçük hem olgunlaşması Ekim ayını bulacak gibi. Aşılı olan rengini almaya başlamış.
|
meyvesi alıca benziyor.
|
Çok küçük ama. Tadı da berbat, gerçi ben alıştım rahatsız etmiyor artık.
|
Alıntı:
şifalı olan her meyvenin tadı kötü. alışacaz artık. |
1 Eklenti(ler)
yeni sezon:
|
harika görünüyor.
|
aronia , alıca aşılanıyormu . sanki yabancı sitelerde melezlerini gördüm.
|
Evet alıca aşılanabilir. Bende 4 adet var, elma, armut ve ayva üzerine aşılılar. Biri kendi başına devam ediyor yoluna.
|
Ankara armudu üzerine aşılamış olduğum aronia' nın gelişimi gayet iyi gidiyor. Bu yıl da meyve bekliyorum. Aklımdayken hemen bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Bendeki Ankara armudu ateş yanıklığına yenik düşmüştü. Ağacı sökmeye kıyamadım ve topraktan yaklaşık 1 metre üstten kesip attım. Ama üst aksamı hala aşı üstündeki armut yani Ankara armudu. Fakat yeni çıkan filizlerde de ateş yanıklığı oluştu.
Ben de yanlış hatırlamıyorsam 3 sene önce üstüne aronia aşıladım. Gayet güzel kaynadı ve geçen yıl ilk meyvesini verdi. Gelişimi de gayet güzel. Ateş yanıklığı aronianın da bazı yapraklarında hafif belirtilerini gösteriyor ama aronia oldukça dirençli bir bitki. Şimdilik oldukça sıhhatli gidiyor bakalım. Araştırmadım ama gözlemlerime göre aronia ateş yanıklığına dayanıklı diyebilirim. |
2 Eklenti(ler)
Armut üzerindeki aronia bu yıl çok daha fazla çiçeklendi.
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet meyveleri yavaş yavaş renk değiştirmeye başladı. Aşı olduğu için diğerlerine göre meyveleri daha irice.
|
aronıa
arkadaşlar , konya da 1000 fidanlık bir aronıa plantasyonu oluşturdum . aynı plantasyon içerisinde 500 adet te ayrıca goji fidanı mevcut . fidanlarım bu sene meyve vermedi lakin önümüzde ki sene için az da olsa meyve dönüş olacaktır kanaatindeyim . kendi çapımda büyük bir yatırıma girdim bakalım . plantasyonda ki gelişmeleri çok sık olmasa da burda paylaşmaya çalışacağım . dularınızı eksik etmeyin . saygılarımla .
|
Alıntı:
Merak ettim aronia'larınız ne durumda acaba? Nisan ayı itibari ile mutlaka durumları belli olmuştum. Umarım her şey planladığınız gibi gidiyordur. Esen kalın, |
bende aronia melenocarpa var nisan ayının ortasında çiçeklendi 1 metre üzerinde boyu var ve dibinden yeni sürgünler veriyor.bu sene hatrı sayılır bir meyve bekliyorum.yalnız şunuda belirtmeliyim ki kuşlar bu meyveye bayılıyor.eğer meyveyi kuşlardan önce yemeyi başarırsanız şanslısınız demektir:))saksıda yetiştiren biri olarak söylüyorum bunu.
|
benim aronyalarda meyveler oldu yemeye başladım tadlarıda amelencher spicataya benziyor. bu ayda aronyanın olgunlaşması erken değilmi?
|
Alıntı:
Tadını beğenen bir kaç kişiden biriyiz sizinle. İlk zamanlar tadı biraz kötü gelse de, zamanla alışıp sevmeye başladık. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Aronia yı yıkadıktan sonra saklama paketleriyle derin dondurucuya atıp kışın buzlu buzlu yemeyi deneyin; bu şekilde daha yenilebilir oluyor. Bu yöntemle frenk üzümü, kızılcık, vişne hatta karadutu denedim harika oluyor.
|
Bu meyvenin satıldığı biryer varmı ? Fidanınî nerden bulabilirim ?
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
meyvesinin satıldığını görmedim fakat fidanı internet üzerinden her fidancıda var. biraz sabredin Bursa fuarında çok ilginç meyve fidanlarını uygun fiyatlara alabilirsiniz. |
Alıntı:
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
herkese merhaba
herkesin ceviz yetiştirdiği bir bölgede farklı bir şey yapmak adına aronia ve yaban mersini arasında tercih yapmam gerekiyor. piyasada yaban mersini kısmen biliniyor fakat aronia meyvesi hiç bilinmiyor. pazar konusunda bir gelişme varmı acaba, bilen varmı? net teki sorgulamada faydaları muazzam çıkıyor. acaba kasıtlı olarakmı pazar oluşumuna müsade edilmiyor? |
Alıntı:
|
mahon 67 alıntı yaparak teşekkür etmek istedim ancak başaramadım. mesaj tekrarı oldu. uyarın için teşekkür ederim. dikkate alacağım
|
Amelenchier meyvesi genelde aroniaya benzer ama onun öyle bir çeşiti var ki tadına doyamazsınız.
|
Gözümüz aydın...Yalovada aronyalar yetiştirilmeye başlanmış...İnşallah meyvelerini yemeğe kısmet olur....
|
Merhaba,
Yalova tarım müdürlüğünün mağazasında fidanlarını satıyorlar. 3 |
aronya
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
sulamasını aksatmadıktan sonra gelişiminde sorun olmayacak aşağı yukarı akdeniz iklimi hariç ülkemizin tüm bölgelerinde yetiştirilebilecek katma değeri yüksek bitkilerden birtanesi . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025