agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Aronia melanocarpa, chokeberry (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/8586.htm)

Berkay ÜREDİ 23-07-2015 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1397058)

yarpuza çok benziyor

aydemiraydın 24-07-2015 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Berkay ÜREDİ (Mesaj 1397510)
yarpuza çok benziyor

haklısınız. galiba. bende söküp attım zaten. emek ve paramız ziyan oldu. ismini hatırlamadığım bi firmadan aldığım tohumlarında hiç biri çıkmadı. bu sene iyi gidiyoruz :))

Lonicera 08-08-2015 18:17

2 Eklenti(ler)
Aronia bu yıl çok az meyve verdi. İşin ilginç yanı aşıladığım aronia erkenci olmuş. Diğer aronia fidanının meyveleri hem daha küçük hem olgunlaşması Ekim ayını bulacak gibi. Aşılı olan rengini almaya başlamış.

aydemiraydın 24-08-2015 09:20

meyvesi alıca benziyor.

Lonicera 24-08-2015 12:18

Çok küçük ama. Tadı da berbat, gerçi ben alıştım rahatsız etmiyor artık.

aydemiraydın 25-08-2015 17:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1403814)
Çok küçük ama. Tadı da berbat, gerçi ben alıştım rahatsız etmiyor artık.

şifalı olan her meyvenin tadı kötü. alışacaz artık.

ngunduz71 26-08-2015 13:30

1 Eklenti(ler)
yeni sezon:

aydemiraydın 26-08-2015 14:05

harika görünüyor.

aydemiraydın 26-08-2015 14:12

aronia , alıca aşılanıyormu . sanki yabancı sitelerde melezlerini gördüm.

Lonicera 26-08-2015 14:18

Evet alıca aşılanabilir. Bende 4 adet var, elma, armut ve ayva üzerine aşılılar. Biri kendi başına devam ediyor yoluna.

Lonicera 21-03-2016 18:32

Ankara armudu üzerine aşılamış olduğum aronia' nın gelişimi gayet iyi gidiyor. Bu yıl da meyve bekliyorum. Aklımdayken hemen bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Bendeki Ankara armudu ateş yanıklığına yenik düşmüştü. Ağacı sökmeye kıyamadım ve topraktan yaklaşık 1 metre üstten kesip attım. Ama üst aksamı hala aşı üstündeki armut yani Ankara armudu. Fakat yeni çıkan filizlerde de ateş yanıklığı oluştu.

Ben de yanlış hatırlamıyorsam 3 sene önce üstüne aronia aşıladım. Gayet güzel kaynadı ve geçen yıl ilk meyvesini verdi. Gelişimi de gayet güzel. Ateş yanıklığı aronianın da bazı yapraklarında hafif belirtilerini gösteriyor ama aronia oldukça dirençli bir bitki. Şimdilik oldukça sıhhatli gidiyor bakalım. Araştırmadım ama gözlemlerime göre aronia ateş yanıklığına dayanıklı diyebilirim.

Lonicera 05-05-2016 13:43

2 Eklenti(ler)
Armut üzerindeki aronia bu yıl çok daha fazla çiçeklendi.

Lonicera 23-08-2016 18:50

1 Eklenti(ler)
Nihayet meyveleri yavaş yavaş renk değiştirmeye başladı. Aşı olduğu için diğerlerine göre meyveleri daha irice.

aronıa 01-10-2016 16:29

aronıa

arkadaşlar , konya da 1000 fidanlık bir aronıa plantasyonu oluşturdum . aynı plantasyon içerisinde 500 adet te ayrıca goji fidanı mevcut . fidanlarım bu sene meyve vermedi lakin önümüzde ki sene için az da olsa meyve dönüş olacaktır kanaatindeyim . kendi çapımda büyük bir yatırıma girdim bakalım . plantasyonda ki gelişmeleri çok sık olmasa da burda paylaşmaya çalışacağım . dularınızı eksik etmeyin . saygılarımla .

Erdogan Er 27-04-2017 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aronıa (Mesaj 1480925)
arkadaşlar , konya da 1000 fidanlık bir aronıa plantasyonu oluşturdum . aynı plantasyon içerisinde 500 adet te ayrıca goji fidanı mevcut . fidanlarım bu sene meyve vermedi lakin önümüzde ki sene için az da olsa meyve dönüş olacaktır kanaatindeyim . kendi çapımda büyük bir yatırıma girdim bakalım . plantasyonda ki gelişmeleri çok sık olmasa da burda paylaşmaya çalışacağım . dularınızı eksik etmeyin . saygılarımla .

Merhaba aronia,

Merak ettim aronia'larınız ne durumda acaba? Nisan ayı itibari ile mutlaka durumları belli olmuştum. Umarım her şey planladığınız gibi gidiyordur.

Esen kalın,

egzotikolik 02-05-2017 11:39

bende aronia melenocarpa var nisan ayının ortasında çiçeklendi 1 metre üzerinde boyu var ve dibinden yeni sürgünler veriyor.bu sene hatrı sayılır bir meyve bekliyorum.yalnız şunuda belirtmeliyim ki kuşlar bu meyveye bayılıyor.eğer meyveyi kuşlardan önce yemeyi başarırsanız şanslısınız demektir:))saksıda yetiştiren biri olarak söylüyorum bunu.

aydemiraydın 15-07-2017 17:26

benim aronyalarda meyveler oldu yemeye başladım tadlarıda amelencher spicataya benziyor. bu ayda aronyanın olgunlaşması erken değilmi?

Lonicera 15-07-2017 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1513231)
benim aronyalarda meyveler oldu yemeye başladım tadlarıda amelencher spicataya benziyor. bu ayda aronyanın olgunlaşması erken değilmi?

Bizim buralarda tam zamanı. Hepsi aynı zamanda olgunlaşan meyvelerden olmadığı için Ağustos ayının sonlarına kadar iyi kötü üzerinde meyvesi oluyor. İçinin rengi koyu kırmızı olmalı. Hatta birazını dalında bırakın ve hafif buruşmasına izin verin. Ondan sonra tadın ve lezzete bakın.

Tadını beğenen bir kaç kişiden biriyiz sizinle. İlk zamanlar tadı biraz kötü gelse de, zamanla alışıp sevmeye başladık.

aydemiraydın 16-07-2017 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1513235)
Bizim buralarda tam zamanı. Hepsi aynı zamanda olgunlaşan meyvelerden olmadığı için Ağustos ayının sonlarına kadar iyi kötü üzerinde meyvesi oluyor. İçinin rengi koyu kırmızı olmalı. Hatta birazını dalında bırakın ve hafif buruşmasına izin verin. Ondan sonra tadın ve lezzete bakın.

Tadını beğenen bir kaç kişiden biriyiz sizinle. İlk zamanlar tadı biraz kötü gelse de, zamanla alışıp sevmeye başladık.

un ve şekeri hayatımdan tamamene yakın çıkarınca kuzeyli bitkilerin tadı hoş gelmeye başladı.

mahon67 10-08-2017 17:13

2 Eklenti(ler)
Aronia yı yıkadıktan sonra saklama paketleriyle derin dondurucuya atıp kışın buzlu buzlu yemeyi deneyin; bu şekilde daha yenilebilir oluyor. Bu yöntemle frenk üzümü, kızılcık, vişne hatta karadutu denedim harika oluyor.

siflera12 22-08-2017 11:33

Bu meyvenin satıldığı biryer varmı ? Fidanınî nerden bulabilirim ?

GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aydemiraydın 22-08-2017 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1516136)
Bu meyvenin satıldığı biryer varmı ? Fidanınî nerden bulabilirim ?

meyvesinin satıldığını görmedim fakat fidanı internet üzerinden her fidancıda var.
biraz sabredin Bursa fuarında çok ilginç meyve fidanlarını uygun fiyatlara alabilirsiniz.

siflera12 22-08-2017 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1516148)
meyvesinin satıldığını görmedim fakat fidanı internet üzerinden her fidancıda var.
biraz sabredin Bursa fuarında çok ilginç meyve fidanlarını uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Teşekkür ederim

hbaykal 31-08-2017 22:37

herkese merhaba
herkesin ceviz yetiştirdiği bir bölgede farklı bir şey yapmak adına aronia ve yaban mersini arasında tercih yapmam gerekiyor. piyasada yaban mersini kısmen biliniyor fakat aronia meyvesi hiç bilinmiyor. pazar konusunda bir gelişme varmı acaba, bilen varmı? net teki sorgulamada faydaları muazzam çıkıyor. acaba kasıtlı olarakmı pazar oluşumuna müsade edilmiyor?

mahon67 01-09-2017 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hbaykal (Mesaj 1516684)
herkese merhaba
herkesin ceviz yetiştirdiği bir bölgede farklı bir şey yapmak adına aronia ve yaban mersini arasında tercih yapmam gerekiyor. piyasada yaban mersini kısmen biliniyor fakat aronia meyvesi hiç bilinmiyor. pazar konusunda bir gelişme varmı acaba, bilen varmı? net teki sorgulamada faydaları muazzam çıkıyor. acaba kasıtlı olarakmı pazar oluşumuna müsade edilmiyor?

Aronianın lezzeti fazla güzel değil, meyve suyu vs kullanım alanı da olmaz çünkü sulu meyve değil. Pazar bulma bence faydalı bitki olmayla fazla ilgili değil bence mesela Yalancı iğde (Hippophae rhamnoides) http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8593.htm çok faydalı mucize bir bitki olmasına rağmen pazar payı hiç yok sayılır. Aronia yerine Amelançhier (http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/27051.htm ) deneyebilirsiniz daha lezzetli olduğundan ama onun da pazarı olacağını zannetmiyorum. Yaban mersini ve frenk üzümü kullanım alanının olması ve tanınması sebebiyle pazar yapabilecek meyveler bence..

hbaykal 13-10-2017 17:32

mahon 67 alıntı yaparak teşekkür etmek istedim ancak başaramadım. mesaj tekrarı oldu. uyarın için teşekkür ederim. dikkate alacağım

carizma_009 14-10-2017 19:21

Amelenchier meyvesi genelde aroniaya benzer ama onun öyle bir çeşiti var ki tadına doyamazsınız.

sarigoz 22-11-2017 17:04

Gözümüz aydın...Yalovada aronyalar yetiştirilmeye başlanmış...İnşallah meyvelerini yemeğe kısmet olur....

thunderon 28-12-2017 12:07

Merhaba,

Yalova tarım müdürlüğünün mağazasında fidanlarını satıyorlar. 3

aronıa 29-10-2018 15:40

aronya

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan Er (Mesaj 1504883)
Merhaba aronia,

Merak ettim aronia'larınız ne durumda acaba? Nisan ayı itibari ile mutlaka durumları belli olmuştum. Umarım her şey planladığınız gibi gidiyordur.

Esen kalın,

merhaba , evet fidanlarımız gelişmekte , bu sene yaklaşık 100 kg kadar ilk meyvelerimizi aldık . sanıldığı gibi itici bir tadı olamamakla beraber hafif kekremsi bir tadı olduğu gerçektir . lakin meyvelerin toplanma zamanı ile de alakalı biraz daha bekleyip hafif buruştuktan sonra (fidanlarda sonradan farkettiğimiz meyveler ) tadı daha güzelleşiyor . şu an bulgaristandan arkadaşlar ile beraber meyve suyu , soğuk sıkım meyve suyu ve çay satışınıda gerçekleştiriyoruz . bence tarla vasfını yitirmiş küçük alanlarda dikili tarıma geçmek için ideal bir yatırımm aracı .

sulamasını aksatmadıktan sonra gelişiminde sorun olmayacak aşağı yukarı akdeniz iklimi hariç ülkemizin tüm bölgelerinde yetiştirilebilecek katma değeri yüksek bitkilerden birtanesi .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025