![]() |
Sn. copur_09 Tohumdan üretmek zor, çok yavaş gelişiyorlar hele bir büyüsünler ben sizi Aronia'sız bırakmam.
|
Benim çalı, tüm çiçeklerini döktü.Umarım meyvaya dônerler.
|
Benimkilerde çiçeklerini dökmeye yeni başladılar.
|
Resimleri:
|
1 Eklenti(ler)
Benim chokeberry'de meyve tutmaya başlamış..
|
Alıntı:
|
demir fidancılıktakiler (çamlıcadakiler) yeni yeni çiçeklenmeye başlamışlar! Benimkiler hepsini döktü,erken ama umarım meyvaya yatarlar
|
Çiçekler tamamen meyvaya döndü.Bol meyva var olgunlaşmasını bekliyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Musti bir tane çimlendi galiba, sizin çimlenenlere benziyor mu?
|
Sn copur 09 evet benziyor.Benimkilerin fotoğrafını çekip yükleyeyim.Nazik değiller fakat çok yavaş büyüyorlar.Tohumları ekeli 3 ay oldu.
|
2 Eklenti(ler)
Çimlerin şu an'ki hali;
|
Güle güle büyütün.
|
Teşekkür ederim arkadaşlar acaba bu hafta birazını şaşırtsam mı ne dersiniz?
|
Bence iyi olur. Sizinkilerin bir kısmının kuruduğunu görünce 1 tane çimleneni hiç elleyesim gelmiyor. Yan taraflarına eşimin isteği üzerine maydanoz ektim. Maydanozlar biçilme aşamasına gelmeden bende dikkatlice alacağım.
|
Dün dört tanesini deneme amacıyla şaşırtma yaptım bakalım ne olacak.
|
çiçekleri döktü ama dahala dıp kısımları yeşil, Musti senin çalıda durum nasıl? meyvaya nasıl dönüyor?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Meyveler hafif kararmaya başladılar..
|
Maaşallah, bu yıl meyve yılı olacak bu gidişle. Sn bari, aronia hangi grupta acaba? Anaç tesbiti yapılıp aşı yapılsa diyorum. Bilginiz var mı bu konuda?
|
SAnırım benimki doğal türü, kültür çeşidi değil..
|
1 Eklenti(ler)
Musti Senin meyvalar daha iri,benimkilerde kararmaya başlamış.Fakat güz mevsiminde budamak şart,balkona sığmıyor. Meyvalar bıtince götürebilirsem ( çok ağır) Büyükadaya dikilicek.
|
Sn sındırgılı meyvelerinizin büyüklüğü benimkilerle aynı fark yok.
Çimlenen fidelerden dördünü torfuyla ayırıp torf toprak karışımlı bardaklara diktim şu an sorun yok. Diğerlerinide hafta sonu şaşırtacağım onlarda bayağı büyüdüler. |
Sayın Musti gönderdiğiniz meyve çekirdekleri çimlendi ve üç dört yaprak oldular. Sizin 138 nolu mesajdaki resimdekiler gibi. Teşekkür ederim.
Şimdi şaşırtmayı bekliyorum. Kışın don hassasiyeti bakımından korkuyorum, yere mi diksem yoksa saksıya mı şaşırtsam. |
Merhaba Sn nariçi geçen hafta çimlerin hepsini bardaklara şaşırttım sık çimlenmeden dolayı iki tanesini çift olarak şaşırttım.Farklı çimlenme zamanından dolayı bazılarının boyu 10cm bazıllarının boyu 2cm oldu.Gayet sağlıklı gelişiyorlar.Biraz daha bekleyip büyüyenleri küçük saksılara alacağım.
Son durumlarınıda fotoğraflayacağım. |
2 Eklenti(ler)
Tohumlarını 10-03-2009 ektiğim Aronia fidelerim.
|
Hımm, satılacak boya gelmişler :)
|
Tebrikler Musti...Artık Karadenizde bu meyva profesyonel anlamda ilgi görmeli..
|
Arkadaşlar bunlar satılık değil.İsimleri bende forumdaki arkadaşlara birer adet göndereceğim.
Bu hafta yeşil çeliklerden birkaç adet köklendirme için dikeceğim. |
Sn Musti elinizde tohum kaldıysa bendeki değişik türlerden takas edebilir miyiz?
|
Eh gari, sayın Musti' nin fotoğraflarını gördükten sonra saksımda bir diken beslediğimi anladım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025