![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. bir süre beklememe rağmen tohumlar çimlenmedi ben de başka birinden tekrar tohum aldım. şimdi çimlenmeye başladılar. Musa velutina olarak geçiyor. acaba bu tür ankarada iç ortamda yetişebilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
![]() ![]() benim musa texas star hızla büyüyor ama bu sene meyve vermeyecek gibi ama esas şok bu değil.istanbulda dışarıda muz yetişebiliyormuş hemde anamur muzu. merter-güngörende istanbul büyükşehir belediyesi binasının karşısında altay sokak bulunmakta ve bu sokaktan aşağıya doğru yürüdüğünüzde ata sitesi evleri var,biraz daha aşağıya devam edin.erenler sitesine gelince (ekm süpermarketine doğru) şokla karşılaşın. meyve veren çiçek açmış 2 muz ağacı ağaçları diken kişide emekli ziraat mühendisi. bana dediği ağaçlardan ilki 5 senelik (1.resme bakın) ikincisi 3 senelik (2.resime bakın). 3 senelik olanı dışarıya ilk diktiğinde ilk sene meyve vermemiş 2.sene meyveyi vermiş ama ekim ayında verdiği ve hemen olgunlaşmadan don vurduğu için meyve alamamış 3.sene yani bu sene ise muz ağustos sonu meyveyi yapmış herhalde meyveleri yakın vakitte toplarım diyor. diğer 5 senelik muz ise epey sorun çıkarmış ama oda meyveye yatmış. bana yetiştirme sırrı cevabıda şu oldu:bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. kısacası istanbulda muz yetişiyormuş beyler. işte resimler.dün çekildi. inanmayan bir ağaçlar net müdavimi varsa meyveler toplanmadan istanbul güngören'de bu sokağa bir uğrasın. şok olur herhalde benim gibi. ![]() Düzenleyen cagatayc78 : 13-09-2011 saat 09:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
sayın fkopar, musa velutina saksıda 1,1,5m boy yapan bir muz olup iç ortamda rahatlıkla saksıda yetişir hatta biraz çekirdekli olsada meyvede verir.gönül rahatlığı ile yetiştirebilirsiniz yalnız saksınız biraz büyük bir saksı olsun (25-30 cm çaplı veya daha büyük saksılardan) ilk başta torf ve az miktar yıkanmış dere kumu ile karıştırarak yetiştirin gübrelemeyi ilk başta yapmayın.yoksa sonu benim ilk aldığım musa california gold gibi olur. mümkünse çimlenme ve biraz büyüme sonrasında vitamin çubukları vardır onlardan kullanabilirsiniz birde güneşli ve sıcak bir yerde dursun, çok fazlaya kaçmamak kaydıyla 2-3 günde bir sulayın.biraz daha büyüdüğünde sebze coşturan tarzı sıvı gübreler vardır su ile karıştırıp muzunuza diğer çiçeklerle bir verebilirsiniz.iyice büyürse az bir gübre verebilirsiniz. gelelim benim muzlara.. yukarıda belirttiğim istanbulda dışarıda muz yetiştirip meyve verdirten kişiden allem edip kallem edip bir muz fidesi istedim allah razı olsun o muzların diplerindeki fidelerinden birini ücretsiz verdi, site bahçesine gömdürdüm bakalım durumu ne olacak.ilk resim,ikinci resimde benim saksıda duran ve dışarıda bulunan musa texas star muz fidesi biraz saksısını büyüttük büyüyor ama bu sene değil önümüzdeki sene anlaşılan meyvesini alacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
muz ağaçların çiçeklenme ve meyve verme süresi 11 aydan 24 aya kadar türüne göre çıkabilmektedir. bütün muz ağaçlarında meyve verince ve meyveler yeterli olgunluğa erince üst kısmı ölür ölen kısımın yerine yanında veyahut ölen kısım kesildikten sonra bulunduğu aynı yerde yeni muz ağacı çıkar.muz ağacının meyve vermesi ağacın türüne göre soğuğa dayanıklılığı yanında ayrıca köklerinin gücüne bağlıdır. örneğin 2-3 senelik bir muz ağacının meyve verme şansı kökleri daha gelişkin ve kalın olduğundan 1 senelik bir muz ağacına nazaran daha fazladır. sadece buda değil rüzgar,soğuk havada muzun meyve vermesini olumsuz etkiler. eğer iyi korunur ve ağacınız zarar görmezse bu sene değilse bile önümüzdeki sene meyve verir.yukarıda da belirttim istanbulda muz ağacı yetiştirip çiçek açtırtan kişi bana bir muzunun 3 senelik olduğunu ilk sene meyve vermediğini,ikinci sene meyve verdiğini ancak meyveleri eylülden sonra verdiği için daha büyümeden kasım ayındaki soğuklara yenik düştüğünü bu sene ise ağustosta çiçeklenip meyve haline geçtiğini ve meyve bu sayede alabildiğini söyledi.yani kökleri yerine alışan bir muzun hersene meyve verme şansı daha artarmış.bu arada meyve verince ölen muz ağaçları ufak ufak doğranıp gübre olarak başka muz ağaçları için değerlendirilebilirmiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. tohumdan çimlendirdiğim pembe muz şu anda 2. yaprağını açtı. yerini ne zaman değiştirmemi tavsiye edersiniz. torf ve dere kumu karışımı oranı konusunda bir öneriniz var mı? saksı konusuna gelince, bahsettiğiniz gibi büyük saksıya hemen çimlendirme sonrasında mı alacağım, yoksa dönem dönem saksıyı büyüterek mi yapacağım. şu an elimde birkaç tane 4-5 litrelik, 22 litrelik ve 47 litrelik saksılardan var. bu arada sizin resimdeki muz fidanı kaç yaşında? gelişiminin hızlı olup olmadığını merak ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim minik muz fidanlarım ![]() Pink Velvet Banana ![]() ![]() ![]() Düzenleyen fkopar : 13-09-2011 saat 19:26 Neden: Resimlerin daha uygun boyutta yüklenmesi için düzenlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çok güzel büyüyorlar.4-5 gün sonra saksılara dikerek muzlarınızı şaşırtabilirsiniz yerine alabilirsiniz saksıda %70 torf %30 dere kumu olabilir aman gübre koymayın. (4-5 litrelik saksının çapını tam bilmiyorum saksınız 20 cm çapında ve derinse olabilir) 10-15 litrelik saksılar kanaatimce daha uygundur -22 litrelik ise saksınız ise muz için kesin uygundur. musa velutina biraz küçük olduğu için 47 litrelik saksıya gerek yok ancak muz çok büyürse saksının yetmeyeceği anlaşılırsa çok ileride kullanın. her saksıya bir fide gelecek şekilde dikmenizde yarar vardır.eğer saksıya dikim sonrasında bir kısım fideleri bahçeye dikecekseniz önümüzdeki bahara kadar beklemeniz gerekir.saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
cevabınız için teşekkür ediyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Yakın bir arkadaşım Alanya'ya bir yakınını ziyarete gitmişti. Bugün Konya'ya geldi. Ve yanında iki adet 70-80 cm boylarında muz fidesi getirmiş. Aldığım en güzel hediyelerden biri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Minik pembe muz fidanım. Yavaş da olsa büyüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2011
|
muzlarınız çok güzel inşallah yakında benimde minik muz fidelerim olucak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Arkadaşlar evde ya da balkonda yetiştirmek için hangi tür mu uygun meyve verebilecek türden 2 tür gördüm birinin kahveli yaprakaları bir de pembe muz gördüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Arkadaşlar ben pembe bodur muz ektim 37lt lik saksıya balkonda oglen 2 den sonra güneş goruyor su an tek yaprak bakalım havalar ısınınca kendini toplucak mı topragını bahce topragı torf perlik keçi gübresi kumlu toprak az da azotlu karışım yaptım uygunmudur sizce yaz kış balkonda kalabilir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2006
|
deccal tabakta ve şeytan ye diyor adlı kitapları okuduktan sonra hibrit tohumların zararlarını öğrendim ve en iyisi yerel değerlerimize sahip çıkmak en sağlıklısı yerli muz,yerli buğday,yerli domates,yerli tavuk......gibi.çünkü asıl amaçlarının insanların kısırlaştırılması olduğunu insan bağışıklık sisteminin zayıflatıldığını çoğu üniversitelerin küresel güçlerin eline geçtiğini vb gibi birçok şey öğrendim.arama motoruna gıda hareketi diye yazıp ordaki videoları izlerseniz bir çok şey hakkında fikir sahibi olursunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2009
|
size muzun anavatanı Anamurdan birisi olarak şunu söyleyeyim soğuga rüzgara ve donmalara,susuzluğa karşı en dayanıklı muz türü LADYFİNGER isimli muzdur.Anamurlular bu muza ERKEK MUZ derler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2009
|
08.05.2013 19:35 ![]() 09-05-2013 21:22 ![]() 10-05-2013 22:36 ![]() 10-05-2013 23:24 ![]() 12-05-2013 10:22 Düzenleyen bnymnblr : 15-05-2013 saat 09:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
![]() 13-05-2013-20-32 ![]() 14-05-2013-23-20 ![]() 15-05-2013-20-14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-02-2008
|
Merhaba arkadaşlar, Musa sikkimensis tohumlarını 6 ay önce ektim ama çıkmadılar.çimlendirme konusunda ki tüm talimatlarada uydum ama çıkmadılar.tohumları kontrol ettim, tohumlarda çürümede yok öylece duruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Benim muz ağacı Yer İstanbul Düzenleyen bnymnblr : 12-06-2014 saat 15:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Ben İstanbul eyüpte dış mekanda meyve vermiş bir muz ağacı gördüm demek ki İstanbulda rahat rahat yetişiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Eyüpte tam olarak nerede |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Topçularda polis merkezinin sokağında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Ekim Tarihi: 20.04.2013 11.06.2014 saat 19:38 Tür: Alanya Muzu Yer İstanbul Düzenleyen bnymnblr : 05-10-2014 saat 13:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Muzun şimdiki hali. Ekim Tarihi: 20.04.2013 03.07.2014 saat 19:54 Tür: Alanya Muzu Yer İstanbul Düzenleyen bnymnblr : 05-10-2014 saat 13:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Ben de muz yetiştirmek istiyotum.Muzu güneydoğu anadolu gibi hava neminin düşük olduğu bir yerde yetiştirebilir miyim?(sadece süs amaçlı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Ekim Tarihi: 20.04.2013 Muzun 30.07.2014 saat 19:54 teki hali. Tür: Alanya Muzu Yer İstanbul Düzenleyen bnymnblr : 05-10-2014 saat 13:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Ekim Tarihi: 20.04.2013 Muzun 04.10.2014 saat 13:16 teki hali. Tür: Alanya Muzu Yer İstanbul |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
Bu da benim muzum. Sanırım Alanya çeşidi. Yalova'da annemin komşudan alıp diktiği fidanın dibinden sürgün vermişti, çıkarıp Bandırma'ya getirip saksıladım. Dışarı dikilmek için nisan ayını bekliyor şu an evin içinde. Neredeyse haftada 1 yaprak çıkarıyor, bu hızla nisan ayına kadar zaptedebiliriz umarım ev içinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2015
|
İyi akşamlar arkadaşlar sizlerden bir ricam olucak muz ağacı beslemek istiyorum ama bir turlu FIDE **** tohum bulamadım bana yardımcı olabilecek varmi? Acaba özel mesaj atarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler yer antalya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|