sayın fkopar,
musa velutina saksıda 1,1,5m boy yapan bir muz olup iç ortamda rahatlıkla saksıda yetişir hatta biraz çekirdekli olsada meyvede verir.gönül rahatlığı ile yetiştirebilirsiniz yalnız saksınız biraz büyük bir saksı olsun (25-30 cm çaplı veya daha büyük saksılardan) ilk başta torf ve az miktar yıkanmış dere kumu ile karıştırarak yetiştirin gübrelemeyi ilk başta yapmayın.yoksa sonu benim ilk aldığım musa california gold gibi olur. mümkünse çimlenme ve biraz büyüme sonrasında vitamin çubukları vardır onlardan kullanabilirsiniz birde güneşli ve sıcak bir yerde dursun, çok fazlaya kaçmamak kaydıyla 2-3 günde bir sulayın.biraz daha büyüdüğünde sebze coşturan tarzı sıvı gübreler vardır su ile karıştırıp muzunuza diğer çiçeklerle bir verebilirsiniz.iyice büyürse az bir gübre verebilirsiniz.
gelelim benim muzlara..
yukarıda belirttiğim istanbulda dışarıda muz yetiştirip meyve verdirten kişiden allem edip kallem edip bir muz fidesi istedim allah razı olsun o muzların diplerindeki fidelerinden birini ücretsiz verdi, site bahçesine gömdürdüm bakalım durumu ne olacak.ilk resim,ikinci resimde benim saksıda duran ve dışarıda bulunan musa texas star muz fidesi biraz saksısını büyüttük büyüyor ama bu sene değil önümüzdeki sene anlaşılan meyvesini alacağız.
|