arkadaşlar,size bir şok yaşatayım.
benim musa texas star hızla büyüyor ama bu sene meyve vermeyecek gibi ama esas şok bu değil.istanbulda dışarıda muz yetişebiliyormuş hemde anamur muzu. merter-güngörende istanbul büyükşehir belediyesi binasının karşısında altay sokak bulunmakta ve bu sokaktan aşağıya doğru yürüdüğünüzde ata sitesi evleri var,biraz daha aşağıya devam edin.erenler sitesine gelince (ekm süpermarketine doğru) şokla karşılaşın. meyve veren çiçek açmış 2 muz ağacı ağaçları diken kişide emekli ziraat mühendisi. bana dediği ağaçlardan ilki 5 senelik (1.resme bakın) ikincisi 3 senelik (2.resime bakın). 3 senelik olanı dışarıya ilk diktiğinde ilk sene meyve vermemiş 2.sene meyveyi vermiş ama ekim ayında verdiği ve hemen olgunlaşmadan don vurduğu için meyve alamamış 3.sene yani bu sene ise muz ağustos sonu meyveyi yapmış herhalde meyveleri yakın vakitte toplarım diyor. diğer 5 senelik muz ise epey sorun çıkarmış ama oda meyveye yatmış. bana yetiştirme sırrı cevabıda şu oldu:bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. kısacası istanbulda muz yetişiyormuş beyler. işte resimler.dün çekildi. inanmayan bir ağaçlar net müdavimi varsa meyveler toplanmadan istanbul güngören'de bu sokağa bir uğrasın. şok olur herhalde benim gibi.