agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni161Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2012, 20:10   #721
Ağaç Dostu

bluemercan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bluemercan Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar benim birkaç sorum olcak 1. sorum çekirdekten avakado yetiştirdim ve yazlığa ektim gecen sene 1 çekirdekten 2 dal çıktı yan yana büyüyorlar şmdi budamayı nasıl yapıcaz belli bir boya mı gelmesi gerekiyor yoksa 1 sene gectikten sonra kesmek mi lazım üstünden.. Bir dalı yaklaşık 1 mt boyuna ulaştı diğer dal 60-70 cm her ikisini de budamak gerekiyor mu ilk senesi oldugundan yoksa belli bi boya ulaşınca mı budanıyor? Eğer budama yapılması gerekiyorsa tam zamanı mıdır şimdi? 2. sorum ise şimdi 2 dal yanyana büyüdüğünden 2. bir ağaca gereksinim var mı tozlaşmak için? Ektiğim avakadonun hangi çeşit oldugunu bilmiyom doğal olarak en iyi birliktelik zutano ve bacom türlerinin tozlaşmasıyla olyomuş okuduguma göre ama benim ektiğim hangi tür bilmiyorum bu şekilde meyve alabilir miyim alamazsam nasıl hangi tür oldugunu anlıcam ve yanına ne ekmem gerekiyor yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkürler...
Mesajıma cvp yazabilecek bilgisi olan kimse yok mu acaba sizden cvp bekliyorum...

bluemercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2012, 07:22   #722
Ağaçsever

fatma_demirel's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2011
sayın bluemercan 2-3 sayfa önceki mesajlarda sorularınızın cevapları verilmiş. saygılar

fatma_demirel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2012, 23:37   #723
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-08-2011
Merhaba,

benim avokadao tohumdan çıklaı yaklaşık 6 ay oldu ve 30 - 40 cm bir boya ulaştı ancak sizlere sorum yapraklar çok küçük kaldı ve büzüşüyor bunun nedenini formda araştırıyordum ve bir yorumda anaç bitkinin yapısından kaynaklı olduğu söylenmiş. Şayet doğru anladıysam bu hep bu şekilde devammı edecek? yoksa zamanla düzelecekmi? Ayrıca Avodao aşılamadan meyve vermez diyende var verir diyende var bende şaşırdım hangisi doğru hangisi yanlış. Ban bu sorularıma cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

yaramazbjk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2012, 13:13   #724
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Merhaba, benim de bir adet avakado çekirdeğim var. Üç adet kürdanla tutturarak suya koydum. Yalnız çekirdeği çıkarırken bıçakla kabuğunu çizmişim. Kabuk dışında herhangi bir zarar görmemiş. Ancak zamanla çizilen yerden aşağıya doğru kabuk yarılmaya ve üst kısmının rengi değişmeye başladı. Su değdiği için çürüdüğünü düşündüm ve buradan fikir almak için okumaya başladım. Gördüm ki, çabuk köklensin diye kabuğu soyuluyormuş, ben de bundan cesaret alarak az önce kabuğunu soydum. Dibinde, üç dört yerinde ufak ufak çıkıntılar var. Henüz etli kısmı delmemiş. Kök çıkarmaya mı çalışıyor, yoksa kendinden midir bilemiyorum. Kürdanları derine batırmamaya dikkat ettim. Yalnızca 1-2 milim kadar.

Bahsettiğim çıkıntılarla birlikte tepeden ve tabandan görünümlerini paylaşmak istiyorum. Sabırsızlıkla fikirlerinizi bekliyorum. Hoşçakalın.

Eklenen Resimler

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2012, 21:13   #725
Ağaçsever

Merhaba Sayın bernacyhn,

bende profesyonel değilim ancak şunu belirteyim o çıkıntıdan ziyade kök tohumun içersinden geliyor yani çatlıyor ve içinden çıkıyor. Bende 3 adet fide oldu ve ben hiç birinde kabuğu soymadım kendiliğinden çatladı ve fidan oldu. Benim kendi edindiğim tecrübeyi size aktarayım ancak benimkisi şansmı doğru yolmuydu bilmiyourm. ben 1 ya kadar suda beklettikten sonra kürdanla, tohumu toprağa diktim ve yaklaşık 1 hafta içersinde alttan kökün çıktığını gördüm dilerseniz sizde bir deneyin.

hoşçakalın...

Eski 18-03-2012, 10:27   #726
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Teşekkür ederim yaramazbjk. Söylediğiniz gibi kökler alt kısımdan geldi. Şuan birkaç milim uzunluğundalar. Ayrıca yukarıdaki resimleri ekledikten bir hafta sonra iki yanında tohumu çevereleyecek şekilde derin çatlaklar oluştu. Sanırım yakında patlayıp filiz verecek. Bendeki topraklar biraz yaşlı yani alalı uzun zaman oldu ve büyük bir kısmı önceden bitkilerce kullanıldı. Haliyle besin bakımından zayıflar. Yeni humuslu toprak alıp tohumu ekerim.

Tekrar teşekkürler, yaramazbjk.

Eski 20-03-2012, 16:33   #727
Yeni Üye

idaseyfi's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2011
3-4 Aydan Sonra Nihayet...

3-4 ay bekledim ve bir gün aniden filiz verdi. Çok hızlı büyüyor.

Eklenen Resimler

aydın, redsonia ve esemeral beğendi.
idaseyfi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2012, 22:16   #728
Ağaçsever

tohumun köklenip filizlenmesini görmek güzel bir duygu tebrik edrim...

Eski 16-04-2012, 15:17   #729
Yeni Üye

spring's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2007
kökleri çok uzadı yardım lütfen

Uzun süredir forumdan uzak kaldım. Fakat geçen aylarda bir çekirdeği, kürdan ve lastik yardımı ile ( sizlerden öğrenmiştim ) suya koydum. Kısa sürede kökler 1 karış uzadı. Derin cam saksıya koydum.

Size sormak istediğim, '' ne tür toprak ve saksı kullanmalıyım ?''.
Cam saksıdan çıkartıp, toprağa gömmek istiyorum, yazlığa götüreceğim.
Bakım için önerilerinizi bekliyorum. foto koymaya çalışacağım.

Saygılar

spring Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2012, 02:15   #730
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-04-2012
merhabalar
aranıza bu gece hemde bu saatte katıldım.
sarısabır bitkisinin fidesini nasıl elde ederim diye araştırıken bu siteye rastladım.acilen kayıt ve forumu birazcık inceleyip acele ile önce beklentimi dile getireyim istedim.daha sonrasında forumu didik didik edeceğimden şüphem yok )
arkadaşlar sarısabır fidesi nasıl elde edebilirim.bana yardım edermisiniz?

seyran64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2012, 06:15   #731
Ağaçsever

fatma_demirel's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2011
avokado deneme, bu hale gelmesi 4-5 ay sürdü

Eklenen Resimler

fatma_demirel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 05:58   #732
Ağaç Dostu

papatya73's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2011
Bana gülmeyin ama galiba ben ters ekmişim. Fakat bir filizlenme var sanıyorum. Şuan evde değilim gidince ilk işim kontrol, peki ben ne yapsam tersse söküp başaşağı mı dikeyim?

papatya73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 11:01   #733
Yeni Üye

spring's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2007
umarım toprakta kurumaz

2-3 haftada bu hale geldi, topraga ektim ama daha önce toprakta büyütmeyi başaramadım öldüler hep.

Eklenen Resimler

spring Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2012, 18:31   #734
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn Mesajı Göster
Teşekkür ederim yaramazbjk. Söylediğiniz gibi kökler alt kısımdan geldi. Şuan birkaç milim uzunluğundalar.
Benim kök zannettiklerim kök değilmiş meğer. 2,5 aydır köklenmemiş. Birkaç gün önce toprağın üzerinde boncuk boncuk beyaz küf oluşumları baş gösterdi. Ben de çekirdek bozuldu diyerek olduğu yerden çıkardım. Çekirdeğin üzerindeki yarığı ve altındaki iki santimlik kazık kökü görünce de şoka girdim. Kökü, oluşturduğu boşluğa nazikçe yerleştirip biraz da suladım. Umarım zarar vermemişimdir.

Bu zamana kadar köklenmemesinin sebebi sanırım bulunduğu odanın biraz soğukça olması. Havalar ısınınca da hemen kök yapmaya başlamış.

Eski 11-05-2012, 10:42   #735
Yeni Üye

firuze 35's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2011

Sonunda ben de başardım.Çok sağlıklı görünüyor,inşallah büyütmeyi de başarırım.

firuze 35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2012, 17:51   #736
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi firuze 35 Mesajı Göster

Sonunda ben de başardım.Çok sağlıklı görünüyor,inşallah büyütmeyi de başarırım.
Yanında domates fidesi var.

diğeri de galiba semizotuna benziyor..

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2012, 21:39   #737
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Sanırım ölmedi avakadom. Karnı iyice yarılmış. İçinde filizin karaltısı belli oluyor.

Eski 14-05-2012, 11:44   #738
Yeni Üye

firuze 35's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydın Mesajı Göster
Yanında domates fidesi var.

diğeri de galiba semizotuna benziyor..
Semizotu kendi gelen cinsinden,koparmaya kıyamıyorum.Bazen salata yaparken takviye oluyorlar.Domateslerim çok ama pek ürün vermiyorlar.(fidan başına en fazla 4-6 tane).Biberlerim de var eğer böcekler fırsat verirse onlarda balkonumu şenlendiriyor.

firuze 35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2012, 15:52   #739
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Avakado'mun bugünkü hali:

Eklenen Resimler

Eski 09-07-2012, 18:26   #740
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2010
benimkide neredeyse 1 metreye yaklaştı ve 2. senesi bitiyor ama nedendir bilinmez şu an küsmüş halde yapraklarını döktü üst kısmında kuruma oluştu,alt kısımda bu sene yapraklanıyor bakalım inşallah kurtulur.

Eklenen Resimler

esemeral beğendi.
justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 18:28   #741
Ağaç Dostu

justice's Avatar

devamı...

Eklenen Resimler

esemeral beğendi.
Eski 16-07-2012, 12:38   #742
Ağaç Dostu

bluemercan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi spring Mesajı Göster
Uzun süredir forumdan uzak kaldım. Fakat geçen aylarda bir çekirdeği, kürdan ve lastik yardımı ile ( sizlerden öğrenmiştim ) suya koydum. Kısa sürede kökler 1 karış uzadı. Derin cam saksıya koydum.

Size sormak istediğim, '' ne tür toprak ve saksı kullanmalıyım ?''.
Cam saksıdan çıkartıp, toprağa gömmek istiyorum, yazlığa götüreceğim.
Bakım için önerilerinizi bekliyorum. foto koymaya çalışacağım.

Saygılar
Eğer yazlığa ekecekseniz öğleden sonra güneşi olmayan bir yere kin öğleden sonra güneşi avakadoyu yakar sabahtan öğlene kadar güneş gören bir yerde olsun muhakkak daha sağlıklı büyük. Bir de fideleri en az 50 cm boya gelinceye kadar gölgede bir yerde çimlendirmeye gayret edin direk güneş altında fideler kurular yeni fideler güneşe karşı çok hassastır.

Eski 16-07-2012, 12:44   #743
Ağaç Dostu

bluemercan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi justice Mesajı Göster
benimkide neredeyse 1 metreye yaklaştı ve 2. senesi bitiyor ama nedendir bilinmez şu an küsmüş halde yapraklarını döktü üst kısmında kuruma oluştu,alt kısımda bu sene yapraklanıyor bakalım inşallah kurtulur.
Saksının sabahtan öğleye kadar güneş gören bir yerde olmasına dikkat edin öğleden sonra güneşi yakar ayrıca topragını kurutmayın fazla, nemli dursun...

Düzenleyen bluemercan : 16-07-2012 saat 15:26
Eski 17-07-2012, 00:30   #744
Ağaç Dostu

bluemercan's Avatar

Şimdi gelelim benim soruma bilen bir dostum cvplarsa sevinirim ona göre müdahele edicem çünkü ağaçlarıma Geçen yıl baharda ektiğim çekirdekten yetiştirdiğim avakadoyu gerekli budamasını yaptıktan sonra 1.5 mtye yakın oldu şu anda, bu yılın nisan ayında da aşılı avakado aacı aldım yaklaşık 1.5 mt boyunda ektim ve çiçek actı birsürü ama sanırım ya yeni ektiğimden ya da tozlaştırcak başka ağac olmadıgından çiçeklerin hepsi döküldü. Şimdi sorum çekirdekten olan avakado bu sene ciçek açmadı seneye acar mı ondan verim elde edebilir miyim yoksa 2. bir aşılı avakado alırsam mı dier aşılı avakado ile tozlaşır ona göre karar vermeliyim eğer çekirdekten yetişen avakado meyve vermezse tozlaşmazsa dier aşılı avakado ile onu söküp aşılı bir tane daha alıcam ama çekirdekten yetiştirdiğin avakado da çiçek acar meyve verir derseniz dokunmucam hiç... Şimdiden teşekkürler...

Eski 12-08-2012, 13:37   #745
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bluemercan Mesajı Göster
Saksının sabahtan öğleye kadar güneş gören bir yerde olmasına dikkat edin öğleden sonra güneşi yakar ayrıca topragını kurutmayın fazla, nemli dursun...
Sn. bluemercan ilginize teşekkürler. Dediğiniz gibi yapıyorum hatta üst kuruyan kısmını budadım ve alttan yeni yapraklanma meydana geldi, sanırım kurtuldu. Sırada toprak değişimi yapmak var, onuda kazasız başarabilirsem çok mutlu olacağım.

Eski 05-09-2012, 15:27   #746
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-11-2009
ağustostan beri kimse gelmemiş ama merak eden olursa 3 yıllık avokadomu paylaşabilirim sizlerle

mizan54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2012, 17:41   #747
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Merak etmez olur muyuz

Dalların büyük bölümü terasımda olan komşu apartmana ait avakado ağacımız var. Meyve verdiği söylendi ama ne zaman verecek bilmiyorum .

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2012, 13:21   #748
Yeni Üye

ozleem's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2011
Arkadaşlar dün pazardan aldığım avakadonun çekirdeğini burada öğrendiğim gibi kürdanla suya oturtturdum ama avakado seçerken yumuşağını tercih etmem gerektiğini bilmediğim için sert bir tane almıştım ve çekirdeğin dış kabuğu soyulmuş şekilde(avakadoya yapışık kalarak) çıktı.
Avakadoyu keserken biraz zarar vermişim çekirdeğe kızarıp sonra karardı.

Bu arada, ilk defa bitkilerin de canlı olduklarını bu kadar derinden hissettim, çünkü avakado çekirdeğinde bıçak değen yerler kanamış gibi kıpkırmızıydı sonra da kahverengileşti. Gerçekten kanıyor gibiydi..

Bu zedelenmelere rağmen Yine de çimlenir mi?

2.fotoğraftaki hali, bugün bir kenarının hafif yarıldığını gördüm. Dün böyle bir şey yoktu. Normal mi sizce?

Eklenen Resimler

justice beğendi.
ozleem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 13:27   #749
Ağaç Dostu

bluemercan's Avatar

Arkadaşlar resimde gördüğünüz avakado meyveleri yaklaşık 6-7 mtlik büyük bi avakado ağacının meyveleri. Bu kadar büyüklükte bir ağaca göre oldukça az meyve veriyor. Meyvelerinin siyah renkte, çekirdeksiz (yanlış duymadınız çekirdek yok) ve bu kadar küçük boyda olmasının sebebi nedir sizce? Ağaç çekirdekten yetişme aşısız olduğundan mıdır yoksa böyle küçük boyda meyve veren bir tür mü vardır?

justice beğendi.

Düzenleyen bluemercan : 04-12-2012 saat 19:04
Eski 09-12-2012, 11:26   #750
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Sayın ozleem, kenarının yarılması çimlenmeye hazırlandığının göstergesi. Zamanla iyice ayrılıp alttan kök verecek ve bir müddet sonra da filizlenecek.

justice beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025