![]() |
|
![]() |
#721 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2011
|
sayın bluemercan 2-3 sayfa önceki mesajlarda sorularınızın cevapları verilmiş. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Merhaba, benim avokadao tohumdan çıklaı yaklaşık 6 ay oldu ve 30 - 40 cm bir boya ulaştı ancak sizlere sorum yapraklar çok küçük kaldı ve büzüşüyor bunun nedenini formda araştırıyordum ve bir yorumda anaç bitkinin yapısından kaynaklı olduğu söylenmiş. Şayet doğru anladıysam bu hep bu şekilde devammı edecek? yoksa zamanla düzelecekmi? Ayrıca Avodao aşılamadan meyve vermez diyende var verir diyende var bende şaşırdım hangisi doğru hangisi yanlış. Ban bu sorularıma cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Merhaba, benim de bir adet avakado çekirdeğim var. Üç adet kürdanla tutturarak suya koydum. Yalnız çekirdeği çıkarırken bıçakla kabuğunu çizmişim. Kabuk dışında herhangi bir zarar görmemiş. Ancak zamanla çizilen yerden aşağıya doğru kabuk yarılmaya ve üst kısmının rengi değişmeye başladı. Su değdiği için çürüdüğünü düşündüm ve buradan fikir almak için okumaya başladım. Gördüm ki, çabuk köklensin diye kabuğu soyuluyormuş, ben de bundan cesaret alarak az önce kabuğunu soydum. Dibinde, üç dört yerinde ufak ufak çıkıntılar var. Henüz etli kısmı delmemiş. Kök çıkarmaya mı çalışıyor, yoksa kendinden midir bilemiyorum. Kürdanları derine batırmamaya dikkat ettim. Yalnızca 1-2 milim kadar. Bahsettiğim çıkıntılarla birlikte tepeden ve tabandan görünümlerini paylaşmak istiyorum. Sabırsızlıkla fikirlerinizi bekliyorum. Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaçsever
|
Merhaba Sayın bernacyhn, bende profesyonel değilim ancak şunu belirteyim o çıkıntıdan ziyade kök tohumun içersinden geliyor yani çatlıyor ve içinden çıkıyor. Bende 3 adet fide oldu ve ben hiç birinde kabuğu soymadım kendiliğinden çatladı ve fidan oldu. Benim kendi edindiğim tecrübeyi size aktarayım ancak benimkisi şansmı doğru yolmuydu bilmiyourm. ben 1 ya kadar suda beklettikten sonra kürdanla, tohumu toprağa diktim ve yaklaşık 1 hafta içersinde alttan kökün çıktığını gördüm dilerseniz sizde bir deneyin. hoşçakalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim yaramazbjk. Söylediğiniz gibi kökler alt kısımdan geldi. Şuan birkaç milim uzunluğundalar. Ayrıca yukarıdaki resimleri ekledikten bir hafta sonra iki yanında tohumu çevereleyecek şekilde derin çatlaklar oluştu. Sanırım yakında patlayıp filiz verecek. Bendeki topraklar biraz yaşlı yani alalı uzun zaman oldu ve büyük bir kısmı önceden bitkilerce kullanıldı. Haliyle besin bakımından zayıflar. Yeni humuslu toprak alıp tohumu ekerim. Tekrar teşekkürler, yaramazbjk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
3-4 Aydan Sonra Nihayet...
3-4 ay bekledim ve bir gün aniden filiz verdi. Çok hızlı büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaçsever
|
tohumun köklenip filizlenmesini görmek güzel bir duygu tebrik edrim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2007
|
kökleri çok uzadı yardım lütfen
Uzun süredir forumdan uzak kaldım. Fakat geçen aylarda bir çekirdeği, kürdan ve lastik yardımı ile ( sizlerden öğrenmiştim ![]() Size sormak istediğim, '' ne tür toprak ve saksı kullanmalıyım ?''. Cam saksıdan çıkartıp, toprağa gömmek istiyorum, yazlığa götüreceğim. Bakım için önerilerinizi bekliyorum. foto koymaya çalışacağım. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
merhabalar aranıza bu gece hemde bu saatte katıldım. sarısabır bitkisinin fidesini nasıl elde ederim diye araştırıken bu siteye rastladım.acilen kayıt ve forumu birazcık inceleyip acele ile önce beklentimi dile getireyim istedim.daha sonrasında forumu didik didik edeceğimden şüphem yok ![]() arkadaşlar sarısabır fidesi nasıl elde edebilirim.bana yardım edermisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2011
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Bana gülmeyin ama galiba ben ters ekmişim. Fakat bir filizlenme var sanıyorum. Şuan evde değilim gidince ilk işim kontrol, peki ben ne yapsam tersse söküp başaşağı mı dikeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2007
|
umarım toprakta kurumaz
2-3 haftada bu hale geldi, topraga ektim ama daha önce toprakta büyütmeyi başaramadım öldüler hep. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu zamana kadar köklenmemesinin sebebi sanırım bulunduğu odanın biraz soğukça olması. Havalar ısınınca da hemen kök yapmaya başlamış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2011
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Alıntı:
![]() diğeri de galiba semizotuna benziyor.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım ölmedi avakadom. Karnı iyice yarılmış. İçinde filizin karaltısı belli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
|
Avakado'mun bugünkü hali: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
benimkide neredeyse 1 metreye yaklaştı ve 2. senesi bitiyor ama nedendir bilinmez şu an küsmüş halde yapraklarını döktü üst kısmında kuruma oluştu,alt kısımda bu sene yapraklanıyor bakalım inşallah kurtulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
|
devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
|
Saksının sabahtan öğleye kadar güneş gören bir yerde olmasına dikkat edin öğleden sonra güneşi yakar ayrıca topragını kurutmayın fazla, nemli dursun... Düzenleyen bluemercan : 16-07-2012 saat 15:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi gelelim benim soruma bilen bir dostum cvplarsa sevinirim ona göre müdahele edicem çünkü ağaçlarıma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaç Dostu
|
Sn. bluemercan ilginize teşekkürler. Dediğiniz gibi yapıyorum hatta üst kuruyan kısmını budadım ve alttan yeni yapraklanma meydana geldi, sanırım kurtuldu. Sırada toprak değişimi yapmak var, onuda kazasız başarabilirsem çok mutlu olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
ağustostan beri kimse gelmemiş ama merak eden olursa 3 yıllık avokadomu paylaşabilirim sizlerle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2011
|
Arkadaşlar dün pazardan aldığım avakadonun çekirdeğini burada öğrendiğim gibi kürdanla suya oturtturdum ama avakado seçerken yumuşağını tercih etmem gerektiğini bilmediğim için sert bir tane almıştım ve çekirdeğin dış kabuğu soyulmuş şekilde(avakadoya yapışık kalarak) çıktı. Avakadoyu keserken biraz zarar vermişim çekirdeğe ![]() Bu arada, ilk defa bitkilerin de canlı olduklarını bu kadar derinden hissettim, çünkü avakado çekirdeğinde bıçak değen yerler kanamış gibi kıpkırmızıydı sonra da kahverengileşti. Gerçekten kanıyor gibiydi.. Bu zedelenmelere rağmen Yine de çimlenir mi? 2.fotoğraftaki hali, bugün bir kenarının hafif yarıldığını gördüm. Dün böyle bir şey yoktu. Normal mi sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar resimde gördüğünüz avakado meyveleri yaklaşık 6-7 mtlik büyük bi avakado ağacının meyveleri. Bu kadar büyüklükte bir ağaca göre oldukça az meyve veriyor. Meyvelerinin siyah renkte, çekirdeksiz (yanlış duymadınız çekirdek yok) ve bu kadar küçük boyda olmasının sebebi nedir sizce? Ağaç çekirdekten yetişme aşısız olduğundan mıdır yoksa böyle küçük boyda meyve veren bir tür mü vardır? ![]() Düzenleyen bluemercan : 04-12-2012 saat 19:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ozleem, kenarının yarılması çimlenmeye hazırlandığının göstergesi. Zamanla iyice ayrılıp alttan kök verecek ve bir müddet sonra da filizlenecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|