![]() |
|
![]() |
#691 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2011
|
Bizimde cekirdekten buyuttugumuz avakado yaklasik 1.6 m kadar oldu ve yaprak veriyor halen (saksida ve ic mekanda) daha once yazdiklarinizi okudum ve meyve vermeyecek anladigim kadariyla cunku tek..ne yapmak gerek?asi icin deneme yapanlar oldu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
çekirdekten büyütmeye çalıştığım avakadonun kök kısmı çok uzadı ama ortadan yaprağı bir türlü çıkmıyor. Neden olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Toprakta mı suda mı acaba?Eğer suda ise lütfen toprağa geçirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2011
|
Teşekkürler
Sayın backyard, Uzun zamandır evimde avakadoyu nasıl elde ederim diye çok kafa yordum. Bayağı uğraşılarımda olmuştu. Ama hepsi nafile. Yönteminizi hemen uygulayacağım. Size *** ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
merhaba arkadaşlar çelikten yetiştirilir mi acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Yeni Üye
|
Benim 3 metrelik bi ağacım var. Her sene çok güzel veriyor çok şükür. Bol su istiyor. Ayrıca engin dallarında meyve vermiyor ya da çok az veriyor. meyveleri hep yüksek dallarında oluşuyor. bence küçük saksıda denemeyin. illa saksı gerekiyorsa bi büyük varil alın onun kapak kısmını kesip ona aktarın kökü ilk önce çok atıyor daha sonra gövdeye ve yaprağa geçiyor. Büyüme sırası öyle galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Avakado çimlendirme işlemimi 2-3 gün önce ... Ay su grubundayken ve öncü gruptayken gerçekleştirdim.. Malüm ay konumlanmasının direk olarak bitkilerin büyümeleri üzerinde etkisi var... Bu kadar beklememin sebebi ise ... Avakado bulmak için 3-4 ay geçirmiş olmam .. Bulunduğum yerde ve çevresinde ya kimse avakado sevmiyor ... **** mevsimsel bir sorunu geride bıraktık... Kabuğun çatlayıp ilk filizin çıkmasını heyecan ve merakla bekliyorum... Tropik bitkilerin minarel bakımdan zengin oluşları beni çok etkiliyor... Uzunca bir sistemin sinsilesi olan ... Üretim=tüketim=Gelişme ve Büyüme... Günümüzda oldukça çöpselleşti ne yazıkki... Artık besleyici gıdaları alabilmekten öte sadece habaliyetini yapıyoruz ne yazıkki.. Bu yüzden önce bu avakado sonra ananas ve diğeri hepsini evimin ilkiminde yetiştireceğim.. Heveslilere ve meraklılara selamlarımla... Kazablanka |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
avokado tohumumu ilk önce suda bekletmiştim yukardaki metotla sonra hiç bir sonuç alamayınce attım saksıya yan tarafı ile. bir gün onu saksıdan almaya çalılışırken...tohum sanki yapışmıştı...işte o an! tutmuş olduğunu anlayıp çok sevinmiştim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
![]() Yaklaşık bir hafta önce suya koymuştum.Sabrediyorum ama bir hafta daha değişiklik olmazsa ben de bir saksıya torf doldurup içine ekerim. Şimdilik beklemedeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
merhaba arkadaşlar, bu sayfada yeniyim uzun zamandır takip etmeme rağmen ilk kez yazıyorum. aslında mine hanıma bir soru soracaktım ama nasıl yapacağımı bilmediğimden kısaca yazmak istedim.yıllardır avokado yiyip cekirdeklerini ekiyorum ve her defasında da buyuyorlar lakin 1 yıl kadar gectikten sonra hepsinin yaprakları kahverenileşmeye ve kurumaya baslıyor akabinde govdede de aynı sorun oluyor ve bitkiyi kaybediyorum.acaba sorun ne, ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaç Dostu
|
Sn cliepy, nedenleri çok olabilir her türlü olabilir. Nerede tuttuğunuz önemli yani bitkiyi nerede bulundurduğunuz, mesela. Sulandırmayı yaptığınız şekil, saksı ebatı da neden olabilir. avokado fazla sulandırmayı sevmez soğuk sevmez güneşi direk sevmez, saksı her sene değiştirilir. sıcaklık 12 derece den aşağı olmayacak kışın, yazın sıcak sever ama demin dediğim gibi çok fazla ışık sevmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
Sn astraliliya, cevabın için çok teşekkür ederim senden başka tenezzül edip yazan olmamış halbuki hergün düzenli olarak siteye girip bakıyorum.neyse ben avokadolarımı kapalı balkonda tutuyorum sabah biraz güneş alıyor ama öyle çok değil zaten havalar da bu aralar hep yağmurlu veya bulutlu.saksılarını da 1 ay önce değiştirdim üstelik organik gübre ile de destekledim ama durum değişmedi ben de en son dün bütün avokadoların tekrar söküp topraklarını havalandırıp perlit ile iyice harmanlayıp gene diktim sonra da oksijenli su karışımı verdim köklerine fayda etsin diye gerçi kökleri gayet güzel gelişmişti toprak temiz yapraklarda da bit, böcek vs yok.şimdi de yarısını içeri aldım daha olgun olanları küçükleri ise yine balkonda bıraktım bakalım bişey fark edicek mi ve bütün kahverengi yaprakları da makasla bi güzel kestim ki gövdeden gereksiz yere enerjisini sömürmesinler diye.şimdi memlekete gitmem gerek ama aklım onlarda kalıcak.avokadoların nelerden etkilendiğini biliyorum ama (direk güneş, fazla su, soğuk hava, kuru hava, tuzlu hava) çözüm olmuyor.kapalı balkonumun sıcaklığı 12 derecenin altına düşüyor mu geceleri ondan şüpheleniyorum sadece.bu arada içeriye aldıkarımın da yaprakları sanki ??? bügün biraz aşağıya sarkmış gibi acaba ben mi çok evhamlanıyorum da daha kötüye gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Ağaç Dostu
|
Sn cliepy. içeri alın çiçeğinizi. dışarı hava şimdi tropikal bitkilere göre değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
|
sn astraliliya, daha önce de bahsettiğim gibi büyük avokadoları içeri almıştım (kaloriferden uzak pencere önü ve ılık bir ortam tam dediğiniz gibi) ve bugün fark ettim ki içlerinden biri yapraklarını ve boynunu iyice bükmüş diğerlerinin yapraklarını kopardığım için bir değişim varsa bile anlıyamadım dolayısıyla onları tekrar dışarı yani kapalı balkona çıkardım.acaba benimkiler soğuk havaya mı alıştılar ne ![]() ilgine teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaç Dostu
|
Sn cliepy evet haklısınız belkide sulamadan da olabilir. inşallah bitkileriniz kendine gelirler. ben başka sitelerde gezdiğimde farkettimki 1 yaşındaki avokadolar kurumaya başlaması çok sık raslanan bir sorundur. bu bazen dal kahverenkleşmesiile de sonuçlanıyo. benim avokadomun da yapraklarının uçları kurumaya başlamıştılar o da çünkü fazla nemliydi toprağı. havalandırmalı bir yere koyunce bu sorun bitmişti. sizede hayırlı yolculuklar ve bitkilerinize sağlıklaşma duasıla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
iç mekanda büyüyen bir avakado, bir müddet sonra dış ortama alındığında hava sirkilasyonu nedeniyle kurumaya başlayacaktır. -5 soğukluğa dayanamadığı gibi, 28 derece sıcaklıktan sonra da yaprak yanmaları başlayacaktır. neticede avakado yetiştirmek zor bir ağaçtır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Avokadoya gelince balkonunuz bu bitki için soğuk muhtemelen. Işık da önemli, doğrudan güneş olmasa bile parlak aydınlık bir ortam sağlamalısınız. SIcaklık 15 derece aaltında ise ve toprak çok nemli ise bahsettiğiniz kararmalar normal. Şu aşamada kökleri söküp yeniden dikmeniz pek iyi olmamış. ZAten bitkiniz de olumsuz tepki vermiş. Hem soğuk hem nemli toprak bir arada olunca kök hastalıklarını davet edet. Oksijenli su vermekle iyi yapmışsınız. Ortamı biraz ısıtırsanız iyi olacak. Ama bu arada kurutmayın da , avokado nemli havayı sever.Bundan sonraki sulamanzıda aspirinli su verin. Tarifi forumda var. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Avokado çekirdeğini bahsedilen yöntemle diktim akşam saatlerinde.Sabah uyandığımda çekirdekte çatlak belirmişti ( daha içi gözükmüyor ama) ve anlayamadığım bir şekilde kürdanların avokado içinde olan kısımları turunculaşmış.Bu doğal mıdır ? Bir de sanki üstünün rengi açıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
|
o sizinki baya hızlı davranmış... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
|
Bakalım,kök çıkmadı ama şöyle ilginç bir olay var koyu kahverengi çekirdeğin rengi zamanla beje döndü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Arkadaşlar ben bir ay bekledim bardakta köklensin diye. Ama köklenmedi. Toprağa ektim aynı tohumu 1 haftada kendini gösterdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2010
|
Avakado yetiştiriciliği yapmak isteyenler elimde bir yaşında tüplü çok fidan var . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Elinizdeki Avokado Fidanları aşılı mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Çekirdeğin altında beyaz bir şişlik oluştu.Bu iyiye işaret midir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, 3 haftadır avokadom bu konumda.Su tüketiyor,yeniliyorum yine tüketiyor ama bir değişme pek olmadı şişlik ve renk değişimi dışında.Yorumunuza bırakıyor ne yapmam gerektiğini öğrenmeyi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Merhaba arkadaşlar benim birkaç sorum olcak 1. sorum çekirdekten avakado yetiştirdim ve yazlığa ektim gecen sene 1 çekirdekten 2 dal çıktı yan yana büyüyorlar şmdi budamayı nasıl yapıcaz belli bir boya mı gelmesi gerekiyor yoksa 1 sene gectikten sonra kesmek mi lazım üstünden.. Bir dalı yaklaşık 1 mt boyuna ulaştı diğer dal 60-70 cm her ikisini de budamak gerekiyor mu ilk senesi oldugundan yoksa belli bi boya ulaşınca mı budanıyor? Eğer budama yapılması gerekiyorsa tam zamanı mıdır şimdi? 2. sorum ise şimdi 2 dal yanyana büyüdüğünden 2. bir ağaca gereksinim var mı tozlaşmak için? Ektiğim avakadonun hangi çeşit oldugunu bilmiyom doğal olarak en iyi birliktelik zutano ve bacom türlerinin tozlaşmasıyla olyomuş okuduguma göre ama benim ektiğim hangi tür bilmiyorum bu şekilde meyve alabilir miyim alamazsam nasıl hangi tür oldugunu anlıcam ve yanına ne ekmem gerekiyor yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2012
|
Avokado çekirdeklerini atmayıp nasıl değerlendirebileceğimin tekniklerini bu siteyle tanıştığımda öğrenmiştim, sonradan tutku oldu her gün gelişimlerini kontrol ediyorum artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|