![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
avakoda yetiştirecek arkadaşlar ; çekirdekten yetişmediği gibi -5 lere de dayanamayan bir ağaç. yetiştirmek isteyen arkadaşlar, aşılısını bulup -5 leri bulmayan şehirlerde yetiştirebilirler. aşağıdaki avakoda 631 deki mesajdaki gibi idi maalesef dondu. ağacın üzerindeki karı dökebilirsiniz ama,soğuğa bir şey yapamassınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Ağaç Dostu
|
Kızımın öğretmeni, öğrencilerden sorumluluk duymaları için sınıfa birer bitki getirmelerini ve gerekli bakımları kendilerinin yapmalarını istemişti. Yetişmiş bitki yerine bir avokado çekirdeği verdim, evdeki deneme çok hoşuna gitmişti. Şimdi sınıfta avokado "moda" olmuş, herkes yapmak istiyor, her yediğimizde sınıfa götürülmek üzere çekirdekler ayrılıyor. Çimlenme şartları ve kök ve yaprağın çıkışı gerçekten ilgi çekiyor. Geçen yaz çimlendirdiğimiz bahçede saksıdaydı, dondan etkilendi ama ölmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Sevgili Gurbik67' Ben yediğim her avakado çekirdeğini neredeyse çimlendirmeyi ve fidan haline getirmeyi başardım. Belki 50 de 2-3 adet çimlenmemiştir. Avakado çimlendirmek için çok basit ama uzun süren bir bekleme süresi olan yöntem var. Benim sorunumsa fidanlarımı bir bir eşe dosta kaptırmam)) Çok şikayetimde yok aslında. Birde aşılama ve meyve vermesi için ne yapmalı soruları olduğunu gördüm. Ege, Akdeniz ikliminde ve 3-4 avakado ağacı 5 m2 alan içerisinde olunca meyve bağlamaya başlıyor. Avakado nun da bir kaç cinsi var. Bizim gibi iklimlere uyumlu cinslerden yetiştirmemiz daha uygun olacaktır. Yediğimiz meyveler genelde ham toplanıp pazara sunuluyor. En azından meyve çok yumuşayana kadar çekirdeği içerisinde bekletilenlerin daha fazla gelişme şansı var. Bu bölgeler dışında kalan, hele ki kar gören yerlerin şansının çok olmadığını söyleyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın balbay dediğiniz gibi fazla kar yağan bölgelerde avakado yetişmiyor . yukarıdaki ağaç her halde 6.5 yaşlarında idi ve iki adettiler.çiçekte açmadı en son artık şubat ayı -5 e dayanamadı .sizin oralarda kesin yetişir, niçin yazdım -5 lere kadar düşebilen soğuklarda en azından yetiştirebilirim umuduna kapılmasınlar. kaç çeşit var bilmiyorum, tropik iklim bitkilerini yetiştirmek isteyenler,sera ortamında bodurlaştırıp meyve alabilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
arkadaşlar mango ve avokado gibi bitkilerin meyva çekirdeklerini aslında çimlendirmek çok kolay. şöyle ki büyük bir saksıya direk olarak hiç suda vesair bekletmeden çekirdeginizi gömün. saksınızı dışarıda bırakın ki siz sulamayı unutursanız bile yagmur yagsın üstüne. örnegin şubat ayında veya yaz sonu gibi dönemlerde. bende bu işi şansa kesfettim. unuttugum çekirdeklerin hepsi çimlenmiş neredeyse. oraya buraya ektim ne olurlar ileriki dönemde bilmiyorum, ama çimlendiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2010
|
Elimde bir adet avakado çekirdeği var suya mı koysam yoksa toprağa mı eksem karar veremedim valla... kuzen38'in yazdığı bana daha kolay geldi ama işi şansa bırakmasam mı acaba... Bu arada çekirdeği bir arkadaştan aldım ve dış kısmının kuruduğunu, hatta yer yer açılmaların olduğunu gördüm. Sanırım çok taze değil. Acaba bu durum çimlenme açısında bir sorun oluşturur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2010
|
benim de artık avakadom var : )
Merhaba, Mutluluğumu paylaşmadan önce, bu sayfayı oluşturan ve katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Çünkü buradan aldığım ilham ve öğrendiklerim sayesinde benim de artık, henüz pet şişe içinde de olsa, çok sevdiğim bir avakadom var! : ) Sanırım ben şanslıydım, Mart başında su bardağına yerleştirdiğim iri çekirdeğim, 15 gün içinde önce kök verdi, sonra çatlayıp ilk yaprağını gösterdi, şimdi ise tam 3 dalı var : ) Ne zaman ve nasıl saksıya yerleştirmem gerektiği ve ona zarar vermemek için ne gibi teknikler uygulamam gerektiğini anlatırsanız, çok sevinirim. Benim Mart ayındaki durumum gibi, ilk kez avakado yetiştirmek isteyen herkesle de deneyimlerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Yeni Üye
|
benim de artık avakadom var : )
Merhaba, Mutluluğumu paylaşmadan önce, bu sayfayı oluşturan ve katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Çünkü buradan aldığım ilham ve öğrendiklerim sayesinde benim de artık, henüz pet şişe içinde de olsa, çok sevdiğim bir avakadom var! : ) Sanırım ben şanslıydım, Mart başında su bardağına yerleştirdiğim iri çekirdeğim, 15 gün içinde önce kök verdi, sonra çatlayıp ilk yaprağını gösterdi, şimdi ise tam 3 dalı var : ) Ne zaman ve nasıl saksıya yerleştirmem gerektiği ve ona zarar vermemek için ne gibi teknikler uygulamam gerektiğini anlatırsanız, çok sevinirim. Benim Mart ayındaki durumum gibi, ilk kez avakado yetiştirmek isteyen herkesle de deneyimlerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Yeni Üye
|
Benim deneyimlerin, zaten tam da böyle, yani kabuğu kurumuş, yer yer çatlamış çekirdeklerin çimlendiği yönünde. Nemli olanları suya koyan arkadaşlarım, çürüdüklerini söylediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İlk ağaçlar nette girişimi hatırladım .Avakodo çekirdeği elimde nette bilgi araken en güzel anlatımlar sitemizdeydi ![]() Ama benim Avakado maceram da malesef kısa sürdü .Çok güzel geliştiği halde kışın içeri almayarak malesef onu kaybettim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Benimki köklendikten sonra saksıya ekmiştim ama kökleri kurudu yine suya alınca yeniden çıktı inşallah büyür.60cm boyunda olan -17derecelerde balkon kapısını açık bıraktığım için dondu kötü olan hurmanın donmadığı sıcaklıkta dondu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
![]() Arkadaşlar bugün büyük avakadomu saksı değişikliği için bulunduğu tenekeden çıkarayım dedim. Biraz zorlayınca kök ortasından koptu. gövde tarafında az bir yan kökler kaldı esas kökler ve çoğunluğu-kök uçları heder oldu. Ben de avakadoyu mevcut kökleri ile yeniden diktim. Aksi gibi hava da rüzgarlı iki taraftan dikili ağaca ve sabit kazığa bağladım. Tepe çatısında bazı dalları aşağıdan yukarıya doğru budadım. ![]() Sabaha kadar merakla bekleyeceğim, bakalım solmuş durumda mı yaksa canlı olarak mı karşılaşacağım! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2010
|
ben bunları okumadan benjamin saksısına gömdüm ve unuttum. 2 hafta önce çıkan filizin de ne olduğunu dibini kurcalayıp çekirdeği görene kadar anlamamıştım. 2 haftada 6-7 yapraklı 50 cm boyunda fidan oldu. seneye bahçeye dikeceğim bakalım meyva verecek mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2010
|
avakado çok tatsız meyve ama salatasını yaparsanız vazgeçemezsiniz. ince rende soğan, limon suyu, küçük doğranmış domates, tuz ve zeytinyağı ile deneyin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Saksısını değiştirdiğim avakadoda ümit yok. Saksı değiştirirken kökü koptu, demkki bunların kökü çok hassas-zayıf. Öbür avakadolar büyüyor 1,5 metredeler. bir yede yeni çimlenen var üç çatal olarak toraktan çıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2010
|
Üç avakado çekirdeğinden ikisini saksılara diktim bir tanesini suda denedim. Yaklaşık ikibuçuk ay sonra saksılardakiler filizlendiler. Suya koyduğum çekirdeğe çok sabırlı davranmayıp içindeki gelişmeyi merak edip parçaladım. Benim merak ettiğim aşı yapılmadan meyva verip vermeyeceği. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2010
|
yeniyim yardım istiyorum
arkadaşlar biyoloji 3.sınıf öğrencisiyim.avakadoya merak saldım..tohumunu bi türlü bulamıyorum.bana yardımcı olabilecek üyelerle tanışmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
arkadaşlar 2 senelik 7-8 kök aynı saksıda olan avakodoyu ayrı ayrı saksıya dikmek istiyorum hangi ayda ayrı saksıya dikeyim,şimdi yapsam olurmu?bir okulda avakado agacı meyve veriyor ,ondan aşı yapmak için nasıl alınır bilgi verirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Aşılı avakadodan kullanacağınız tohum olmaz yabani çöğürden edineceğiniz tohumu kullanmanız gerek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
Herkese merhaba, Yaklaşık 1,5 sene önce tohumdan çimlendirdiğim ve daha sonra saksıya ektiğim avokadom baya bir büyüdü. Ancak, forumda da okuduğum gibi, mevye vermesi için aşılanması gerekiyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mı? Nasıl aşı yapılmalı, nereden temin edilebilir gibi konularda yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2010
|
Arkadaşlar sudamı topraktamı daha çabuk çimleniyor.Bilenlerden yardım rica ediyorum.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
bizim apartmanda 10 yıldır olan avakado ağacı hiç meyve vermiyor.sıcağı nemi sever derler bi de.adana sıcak değilse neresi sıcak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Arkadaşlar,sizlerin de bildiği üzere Avakado bitkisi bahçe ortamında dişi ve erkek fideler belirli oranda karıştırılarak dikilir ve bahçenin iyi verim vermesi sağlanır.Yerinizde olsam iki tane fideyi (erkek+dişi şeklinde)büyütürdüm.Biz Avakado bahçemizde 90 ağaçlık bir bahçede 12+78 oranında dağıtım yaptık.Bizim ağaçlar dört yaşında ve bu yıl üretime geçmesini bekliyoruz.Geçen yıl her ağaç beş altı meyve vermişti.Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
komşuda gördüm, bu ne dedim "bilmiyorum, ananas galiba" dedi. geldim internete avakado çekirdeği imiş. burada anlatılanlar gibi suya yatırtım. yatırdım da daha bekliyorum. hiç saçak yok. bakalım sonu ne olacak? saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
avakado çekirdegi dikmiştim şimdi balkonda bir dal uzayıp gidiyor salon da güneş görmeyen kapalı ortamda büyürmü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
yarın okulumuzun proje gösterisi var, değişiklik olsun diye kaktüslerle beraber aynı saksıda yanya büyüyen avokadonun birini söküp sergiye koyacağım. değişik çimlendirme yöntemlerinden bahseden arkadaşlar var. benim çimlendirme yöntemim yediğim meyvenin çekirdeğini boş bulduğum saksıya gömmek. Düzenleyen biyolog_081 : 01-06-2011 saat 21:35 Neden: resim eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
aşılı fidanlar ,o zaman meyve veriyor.Sonbaharda ekilen çekirdek baharda çimleniyor.Yağışlardan yeterince suyu topluyor.Bir de çekirdeği tamamen gömmeyin yarısı dışarıda kalsın.Takibi de kolay olur.Başarılar dilerim,saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın gultar, olsun, bir maceraya giriştik bakalım sonuç ne olacak. kimbilir belki günün birinde aşılamasını da yaparız. bu arada; çekirdek alttar açılmaya başladı. sanırım çekirdek patlıyor. merakla bekliyorum. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|