Sn astraliliya,
cevabın için çok teşekkür ederim senden başka tenezzül edip yazan olmamış halbuki hergün düzenli olarak siteye girip bakıyorum.neyse ben avokadolarımı kapalı balkonda tutuyorum sabah biraz güneş alıyor ama öyle çok değil zaten havalar da bu aralar hep yağmurlu veya bulutlu.saksılarını da 1 ay önce değiştirdim üstelik organik gübre ile de destekledim ama durum değişmedi ben de en son dün bütün avokadoların tekrar söküp topraklarını havalandırıp perlit ile iyice harmanlayıp gene diktim sonra da oksijenli su karışımı verdim köklerine fayda etsin diye gerçi kökleri gayet güzel gelişmişti toprak temiz yapraklarda da bit, böcek vs yok.şimdi de yarısını içeri aldım daha olgun olanları küçükleri ise yine balkonda bıraktım bakalım bişey fark edicek mi ve bütün kahverengi yaprakları da makasla bi güzel kestim ki gövdeden gereksiz yere enerjisini sömürmesinler diye.şimdi memlekete gitmem gerek ama aklım onlarda kalıcak.avokadoların nelerden etkilendiğini biliyorum ama (direk güneş, fazla su, soğuk hava, kuru hava, tuzlu hava) çözüm olmuyor.kapalı balkonumun sıcaklığı 12 derecenin altına düşüyor mu geceleri ondan şüpheleniyorum sadece.bu arada içeriye aldıkarımın da yaprakları sanki ??? bügün biraz aşağıya sarkmış gibi acaba ben mi çok evhamlanıyorum da daha kötüye gidiyor.
|