Arkadaşlar dün pazardan aldığım avakadonun çekirdeğini burada öğrendiğim gibi kürdanla suya oturtturdum ama avakado seçerken yumuşağını tercih etmem gerektiğini bilmediğim için sert bir tane almıştım ve çekirdeğin dış kabuğu soyulmuş şekilde(avakadoya yapışık kalarak) çıktı.
Avakadoyu keserken biraz zarar vermişim çekirdeğe

kızarıp sonra karardı.
Bu arada, ilk defa bitkilerin de canlı olduklarını bu kadar derinden hissettim, çünkü avakado çekirdeğinde bıçak değen yerler kanamış gibi kıpkırmızıydı sonra da kahverengileşti. Gerçekten kanıyor gibiydi..
Bu zedelenmelere rağmen Yine de çimlenir mi?
2.fotoğraftaki hali, bugün bir kenarının hafif yarıldığını gördüm. Dün böyle bir şey yoktu. Normal mi sizce?