![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,merhaba. Sizlerin çalışmalarını okuyunca ben de en kısa zamanda denemeye karar verdim.Bu arada netten okuduğum çeşitli bilgilerden sizlere de yararlı olacağını zannettiklerimi kısaca yazıyorum: -Ticari üreticiler bile,tohumdan değil,sizlerin anlattığı gibi kesme usulü köklendirme yaparlarmış. -Marketten alırken,yine sizlerin belirttiği yaprak çekme işlemine ilave olarak,ortada taç yapraklarının olup olmadığına bakın diyorlar.Bazı üreticiler,tekrar üretimde kullanılmasın diye bu taç yapraklarını çıkarırlarmış. -Keserek köklendirme yapanlar olduğu gibi,bu yolla kesik kısımda kalacak meyva artıklarının aşırı köklenmeye yöneleceği nedeniyle,yaprakları elle tutarak ve burarak,meyvadan daha temiz bir gövde kısmı ile çıkaranlar var. -Eski yaprakların ölmesi gayet normalmiş.Yeni çıkan yapraklar başarı işaretidir derler. -Yapraklarda kırmızılık olmasını aradım.Bulabildiğim 2 kırmızı olayı var.1) Eski kuru dalların altında kırmızı örümcek olabilirmiş ki,olsa görürsünüz.2) Yaprakların göbek kısmında,botanik bilgim olmadığı için,çiçek içinde çiçek açma olayı olurmuş (inflorescence) ki bu normal bir şeymiş. -Sıcak havalarda dışarıda tutmak hızlı gelişme için gerekliymiş. -Ana gövdeden meyva alındıktan sonra bir veya iki meyva daha alma ihtimali varmış. -Ana gövdeden çıkan sürgün de bulunduğu yerde bir meyva verirmiş.Sonra kesilip köklendirilebilirmiş. -Ancak tek bir gövdeden 2-3 meyva almak çok şans işidir deniyor. Geçerliliklerini bilmiyorum,ben de sizler gibi deneyip,gelişmeleri buraya yazacağım. Kolay gelsin Düzenleyen tugo : 14-08-2007 saat 01:38 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=tugo;141783]-Keserek köklendirme yapanlar olduğu gibi,bu yolla kesik kısımda kalacak meyva artıklarının aşırı köklenmeye yöneleceği nedeniyle,yaprakları elle tutarak ve burarak,meyvadan daha temiz bir gövde kısmı ile çıkaranlar var. [/QUOTe Hoşgeldiniz Tugo Yazdığınız aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler. Bir dahaki sefere bu usulü denemek isterim. Yalnız bu günlerde ortalarda hiç ananas görmüyorum ben. Bir ara bütün marketlerde vardı. Hazır sıcaklar varken bir kez daha denemeli. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ananas |
|
|