![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2006
|
ben ananasın içinden çıkan minik siyah tohuma benzer şeyleri boş bi saksıdaki toprağa rast gele atmıştım. bir kaç haftada bişeyler çimlendi umarım ot değildir. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() hatta elimde ayıkladıklarımdan biraz daha var. bir ara fotoğrafını göndermeyi denerim |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
hatta hemen şimdi kontrol ettim kivinin içinden çıkanların 1/4 ü kadar bişiyler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, ben de ananası keserken kabuğa yakın yerlerden birkaç tane siyah tohuma benzer şeyler çıkmıştı. Onları alıp ekmeyi düşünmüştüm, ama ananasla uğraşmaya öyle kaptırmıştım ki kendimi, çöpe gidiverdiler. Bu aralar marketlerde çok taze ananaslar görüyorum. Denemek isteyenler için iyi fırsat. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaşlar; Marketten ananas alırken mümkün olduğunca ağır, bastırınca azcık yumuşak olanı(çok yumuşaklar içerden çürümüş oluyor) ve dikmek içinde yaprakları en canlı olanı seçin. Limon ağzımı uyuşturdu diye yazmış. Sanırım tam olgunlaşmamış olanı almış. Olgunlaşmayanlar genelde hafıf sarımtrak bir renktedirler. çekirdekleri ise kabuğun hemen altındaki küçük oyuklarda bulunur. Çok denememe rağmen henüz çimlendiremedim. Kökler 2-3 cm olduktan sonra dikebilirsiniz fazla beklemeye gerek yok. Bekledikçe gerileme ve çürüme ihtimali var. Dikerkende çok yavaş ve nazik dikin çünkü kökleri kırılabilir. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Valla ben 10 gun beklettim, sonra dayanamadim topraga ektim. Sonuc olarak memnunum Yapraklara her gun su püskürtüyorum, simdi yemyesil oldu ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Demekki neymiş; illa kökünü görücem diye diretmeyecekmişiz.. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Düzenleyen goss : 10-12-2007 saat 14:19 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
biraz güzelim ananasıma kıyıp 1-2 parmak asagıdan kestim, meyveli kısımları da hiç temizlemedim zarar vermemek için, buradaki resimlerdeki ananaslardan bile daha diri tek sararmış zayıflamış yaprağı yok, en güzel ananası aldım Migrostan, veeee 1 günden bile kısa sürede çok az da olsa kök verdi resimlerdeki gibi. 2. günün sonunda ekicem, 1 hafta sonra da resimleri koyucam, sapasağlam duruyo ölmiycek gibi görülüyor yani umarım. Buarada neden bilmiyorum ama tropik bitkiler plastik o dandik siyah saksılarda fazla sağlıklı olamıyor nekadar büyük güzel topraktan saksı alırsam bir okadar sağlıklı büyüyorlar, kök daha da verirse topraktan kocaman saksıyı hakedicek Ananasım. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
arkadaslar ufak ufak 2-3 mm kadar kökler çıkmaya başladı 3. gün oldu, her akşam eve geldiğimde suyunu değiştirdim ama buradaki arkadaşlar gibi gübre şerbeti, köklendirici falan koymakla uğraşamiycam ne olduklarını bile yeni öğrendim, o yabancı siteden anladığım kadarıyla sabah güneşi alan ılık ortamda büyütmek gerek, topraktan çok yapraklardan suyu çekermiş ananaslar, burada 1 ay bile bekleyen arkadaşlar var oysa o sitede hormon yoksa bile toprağa kesilen şekilde dikin demiş, yani yöntemler farklı ama o sitedeki sonuçlar forumdakilerden iyi gibi görülüyor moral bozmak gibi olmasın. hep ananası konservede ve Dole'nin hindistan cevizli karışık olan ananasından alırdım, buradaki bilgi paylaşımı sayesinde ilk defa gerçeğini aldım, umarım meyve vermiş halini görür burada paylaşırım sizlerle.Birde o yabancı sitede biri ip ucu var en az 1 sene plastik saksıda kalmıs bir bitkiyi hemen çiçeklenmesi için (2 ay içinde) 5 dilim elma koyun toprağa demiş elma dilimlerindeki etil çiçeklenmeyi hızlandıracakmış. Doğrumudur deneyen var mı bu yöntemi? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Tam oldu diyoruz, sonuç hüsran. Sizinde bahsettiğiniz köklerin aslında kök mü yoksa suya konulmasından kaynaklanan kopuk lifler mi olduğunu kalınlıklarından anlayabilirsiniz. Yeni çıkanları bile dolgun olur. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
Yurtdışında nasıl yetişiyor ama ev ortamında? demekki sorun TR nin havasında, çok kirli ve nemli belkide ondan kaldıramadan boğuluyo =)),AU,TW,NZ gibi ülkelerde şimdi yaz mevsimi ondan ananasın tam zamanı nisana kadar bulunur böyle yemyeşil yapraklı ananaslar haziranda kış gelince kalmıyo pek. daha 3 gün oldu ama kökler o resimlerdeki saçak saçak olmuyo kısacık kaldı o sitedeki gibi o beyaz tozdan mı sürsek alttaki meyveli zemine o tozu nerede bulabilirim bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekin Bey bu yaz meyve verir belki ne dersiniz? Darısı bizimkilerin başına ![]() Ben içeriye almadım. (İçerde yerim yok) Pergolanın altında korunaklı bir yerde duruyor. Kışı ölmeden geçirebilecek mi bakalım? Düzenleyen limon : 20-12-2007 saat 20:51 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
1 haftada hiç kök vermedi meyveli kısım ayrıldı, sonuç hüsran, tek yaprak bile sararmadı ama kök vermedi o halde toprağa ektim, 1 haftada kök vermeyen ananas bundan sonra da vermez buarada ananası 1 parmak dipten keserken kocanını kesmessek köklendirmeyi hızlandıramazmıyız? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Biraz aheste bir canlı |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=aykun82;187226] 1 haftada kök vermeyen ananas bundan sonra da vermezQUOTE] aykun82 daha önceki sayfaları okursan, bizlerin ne kadar uzun süre beklediğini görürsün. Haftalar değil, aylar beklemişiz, tuttuğunu anlamak için. Bitki yetiştirmek sabır işi, öyle hemen 1 haftada pes etmek olur mu hiç? Aldığın ananasın çok taze olduğunu yazmıştın. Onu güneş alan bir yere koyduktan sonra arada sulamasını yapıp, unut. Bir gün bir de bakmışsın ki, içerden sana yeni yapraklar çıkarıvermiş. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
|
[QUOTE=nevsune;187314] Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında çiçek yetiştirmek, çocuk yetiştirmeye benziyor biraz. Önce sabırlı olmak gerekiyor. Sonra yine sabır. Ve vazgeçmemek gerekiyor. Kötü sınav notuyla gelen oğlumu kaldırıp atamadığım gibi çiçeklerimi de atamıyorum ben, onlara biraz daha zaman ve bir şans daha tanıyorum her zaman. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
ok doğru güzel yamışsınız ama umut olsa atarmıydım, yaprakların uçları renk değiştirmeye başlamıştı yani pek umut yoktu,yani 10 gün de bekledim öyle attım. başka bir ananas aldım bugün baya bi uğraştım keserken meyveli kısımları ayırıp koçanını da 1cm asagıdan kesmedim bu sefer. kocanını da mevye kısmını parca parca keserek ayırdım bir de böyle koçanıyla köklendirmeyi deniycem bakalım nolucak. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Yazık olmuş ananasa ,benim ananas dibinden kırıldı ona rağmen tekrar diktim .Tutsada tutmasada yenisini denerdiniz .Sabır işi çiçek yetiştirmek. ABK ye katılıyorum nasıl ki çocukları atamıyoruz çiçekte çocuk gibidir atılır mı? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Başka arkadaşların da atmamaları için, Haziran sonunda toprağa diktiğim ananasımın son durumunu göstermek istedim. İlk zamanlarda ben de umutsuzluğa kapılmıştım, hele içine kaçırdığım hümik asitten sonra. Sonra yavaş yavaş gelişmeye başladı. Şu anda arkada gördüğünüz tek yaprak dışında, hepsi toprağa geçtikten sonra çıkan yeni sürgün yapraklardır. Yavaş da gelişse, sonuçta gelişiyor. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Yanlışlıkla Doğru Yöntem
Forumdan aldığım öneriyle karanlık ortama aldığım, aslında ümidi kesmiş olduğum ananas meğerse büyümekte imiş. Yanlış kestiğimi düşünüyordum ama öyle olmamış. Tek gereken bir aydan daha uzun bir süre ananası suyun içinde yerleştirdiğim cd kolisini unutmak gerekirmiş ayağımın dibinde ![]() Bu bir ananasın hikayesidir ![]() Birinci fotoğraf, ananasın yeni kesilmiş hali İkinci fotoğraf 15 Kasım tarihinde, zannederim suya koyalı 1-2 hafta oluyor Üçüncüde de içinde ananasın olduğunu unuttuğum cd kolisini bir avuç küf bulmak umuduyla açtığımda karşıma çıkanlar Dördüncüde karanlıkta olmasından dolayı yeni çıkan yapraklar bembeyaz ama hiç sorun değil Azcık güneş her derde deva..Düzenleyen Ashba : 13-01-2008 saat 14:27 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Yanlışlıkla Doğru Yöntem
1. Kaptaki suyun neredeyse tamamı kurumuş (ya da içilmiş ) Kökler kabın dibine ulaşmak için çaba sarfetmekte..2. Suyun dışında kalan yerler biraz küflenmiş ama kökler bariz.. 3. Demek ki cd kutusundan çok iyi köklendirme aracı oluyormuş ..4. Gerekli makyaj yapıldıktan sonra da ananasımız cam kenarındaki yerini alır Mutlu Son Düzenleyen Ashba : 13-01-2008 saat 14:42 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ananas |
|
|