agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-11-2007, 19:10   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Poyraz, ortasına su değdirmeme meselesine katılıyorum aslında fakat benimki geçen güne kadar bahçedeydi. Bolca yağmurla doldu ortası, çürümedi. Belki evin içinde olsa çürürdü bilmiyorum....

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 23:39   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
ben ananasın içinden çıkan minik siyah tohuma benzer şeyleri boş bi saksıdaki toprağa rast gele atmıştım. bir kaç haftada bişeyler çimlendi umarım ot değildir.

yasemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2007, 11:02   #3
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Yasemin Hanım, yanıltmak istemiyorum ama ben hiç ananasın içinde siyah minik bir şeyler görmedim. Ya dikkat etmedim ya da siz meyveleri karıştırdınız

Eski 21-11-2007, 12:00   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Yasemin Hanım, yanıltmak istemiyorum ama ben hiç ananasın içinde siyah minik bir şeyler görmedim. Ya dikkat etmedim ya da siz meyveleri karıştırdınız
ama ben gördüm...çok olgun bi meyveydi ve çok küçüktüler..kivi tohumundan bile daha küçük diyebilirim.meyvenin orta kısmında kalan sertimsi bi yer varya orda gördüm ve ayıkladım.. bi süre sonra çimlenen şeylerden anlaşılır sanırım ne olduğu.. tabi çimlenenler ot diilse

hatta elimde ayıkladıklarımdan biraz daha var. bir ara fotoğrafını göndermeyi denerim

Eski 21-11-2007, 12:06   #5
Ağaç Dostu

hatta hemen şimdi kontrol ettim kivinin içinden çıkanların 1/4 ü kadar bişiyler

Eski 21-11-2007, 16:21   #6
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Sevgili Limon, ben de ananası keserken kabuğa yakın yerlerden birkaç tane siyah tohuma benzer şeyler çıkmıştı. Onları alıp ekmeyi düşünmüştüm, ama ananasla uğraşmaya öyle kaptırmıştım ki kendimi, çöpe gidiverdiler.

Bu aralar marketlerde çok taze ananaslar görüyorum. Denemek isteyenler için iyi fırsat.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2007, 19:52   #7
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Demek ki ben görmemişim Ananas öyle sık tükettiğimiz bir meyve değil, ağzımı feci halde uyuşturuyor ve acıtıyor. Bir daha alınca dikkat edicem siyah çekirdekçiklere

Eski 24-11-2007, 04:02   #8
Ağaç Dostu

sinaninci1's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2007
Galeri: 1
Bakın nasıl kökleniyormuş.

www.great-hikes.com

Eklenen Resimler

Bilge Kerem ve atakan55 beğendi.
sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2007, 18:20   #9
Ağaç Dostu

seren's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2006
Galeri: 11
Merhaba Arkadaşlar;

Marketten ananas alırken mümkün olduğunca ağır, bastırınca azcık yumuşak olanı(çok yumuşaklar içerden çürümüş oluyor) ve dikmek içinde yaprakları en canlı olanı seçin.
Limon ağzımı uyuşturdu diye yazmış. Sanırım tam olgunlaşmamış olanı almış.
Olgunlaşmayanlar genelde hafıf sarımtrak bir renktedirler.
çekirdekleri ise kabuğun hemen altındaki küçük oyuklarda bulunur.
Çok denememe rağmen henüz çimlendiremedim.
Kökler 2-3 cm olduktan sonra dikebilirsiniz fazla beklemeye gerek yok.
Bekledikçe gerileme ve çürüme ihtimali var.
Dikerkende çok yavaş ve nazik dikin çünkü kökleri kırılabilir.

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2007, 22:30   #10
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-10-2007
Valla ben 10 gun beklettim, sonra dayanamadim topraga ektim.
Sonuc olarak memnunum Yapraklara her gun su püskürtüyorum, simdi yemyesil oldu
Name:  23112007022.jpg
Views: 4996
Size:  50.5 KB

Name:  23112007023.jpg
Views: 4883
Size:  66.6 KB

Maydon0z Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2007, 14:56   #11
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Demekki neymiş; illa kökünü görücem diye diretmeyecekmişiz..

Ashba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2007, 00:03   #12
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-09-2007
sizce nasıl?

Düzenleyen goss : 10-12-2007 saat 14:19
goss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2007, 14:05   #13
Ağaçsever

biraz güzelim ananasıma kıyıp 1-2 parmak asagıdan kestim, meyveli kısımları da hiç temizlemedim zarar vermemek için, buradaki resimlerdeki ananaslardan bile daha diri tek sararmış zayıflamış yaprağı yok, en güzel ananası aldım Migrostan, veeee 1 günden bile kısa sürede çok az da olsa kök verdi resimlerdeki gibi. 2. günün sonunda ekicem, 1 hafta sonra da resimleri koyucam, sapasağlam duruyo ölmiycek gibi görülüyor yani umarım. Buarada neden bilmiyorum ama tropik bitkiler plastik o dandik siyah saksılarda fazla sağlıklı olamıyor nekadar büyük güzel topraktan saksı alırsam bir okadar sağlıklı büyüyorlar, kök daha da verirse topraktan kocaman saksıyı hakedicek Ananasım.

Eski 12-12-2007, 03:35   #14
Ağaçsever

arkadaslar ufak ufak 2-3 mm kadar kökler çıkmaya başladı 3. gün oldu, her akşam eve geldiğimde suyunu değiştirdim ama buradaki arkadaşlar gibi gübre şerbeti, köklendirici falan koymakla uğraşamiycam ne olduklarını bile yeni öğrendim, o yabancı siteden anladığım kadarıyla sabah güneşi alan ılık ortamda büyütmek gerek, topraktan çok yapraklardan suyu çekermiş ananaslar, burada 1 ay bile bekleyen arkadaşlar var oysa o sitede hormon yoksa bile toprağa kesilen şekilde dikin demiş, yani yöntemler farklı ama o sitedeki sonuçlar forumdakilerden iyi gibi görülüyor moral bozmak gibi olmasın. hep ananası konservede ve Dole'nin hindistan cevizli karışık olan ananasından alırdım, buradaki bilgi paylaşımı sayesinde ilk defa gerçeğini aldım, umarım meyve vermiş halini görür burada paylaşırım sizlerle.Birde o yabancı sitede biri ip ucu var en az 1 sene plastik saksıda kalmıs bir bitkiyi hemen çiçeklenmesi için (2 ay içinde) 5 dilim elma koyun toprağa demiş elma dilimlerindeki etil çiçeklenmeyi hızlandıracakmış. Doğrumudur deneyen var mı bu yöntemi?

Eski 12-12-2007, 19:55   #15
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aykun82 Mesajı Göster
arkadaslar ufak ufak 2-3 mm kadar kökler çıkmaya başladı 3. gün oldu, her akşam eve geldiğimde suyunu değiştirdim ama buradaki arkadaşlar gibi gübre şerbeti, köklendirici falan koymakla uğraşamiycam ne olduklarını bile yeni öğrendim, o yabancı siteden anladığım kadarıyla sabah güneşi alan ılık ortamda büyütmek gerek, topraktan çok yapraklardan suyu çekermiş ananaslar, burada 1 ay bile bekleyen arkadaşlar var oysa o sitede hormon yoksa bile toprağa kesilen şekilde dikin demiş, yani yöntemler farklı ama o sitedeki sonuçlar forumdakilerden iyi gibi görülüyor moral bozmak gibi olmasın. hep ananası konservede ve Dole'nin hindistan cevizli karışık olan ananasından alırdım, buradaki bilgi paylaşımı sayesinde ilk defa gerçeğini aldım, umarım meyve vermiş halini görür burada paylaşırım sizlerle.Birde o yabancı sitede biri ip ucu var en az 1 sene plastik saksıda kalmıs bir bitkiyi hemen çiçeklenmesi için (2 ay içinde) 5 dilim elma koyun toprağa demiş elma dilimlerindeki etil çiçeklenmeyi hızlandıracakmış. Doğrumudur deneyen var mı bu yöntemi?
Meyva alabilecek kadar yetiştiren yok ki deneyen olsun Tam oldu diyoruz, sonuç hüsran. Sizinde bahsettiğiniz köklerin aslında kök mü yoksa suya konulmasından kaynaklanan kopuk lifler mi olduğunu kalınlıklarından anlayabilirsiniz. Yeni çıkanları bile dolgun olur.

Eski 12-12-2007, 21:36   #16
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ashba Mesajı Göster
Meyva alabilecek kadar yetiştiren yok ki deneyen olsun Tam oldu diyoruz, sonuç hüsran. Sizinde bahsettiğiniz köklerin aslında kök mü yoksa suya konulmasından kaynaklanan kopuk lifler mi olduğunu kalınlıklarından anlayabilirsiniz. Yeni çıkanları bile dolgun olur.
Yurtdışında nasıl yetişiyor ama ev ortamında? demekki sorun TR nin havasında, çok kirli ve nemli belkide ondan kaldıramadan boğuluyo =)),AU,TW,NZ gibi ülkelerde şimdi yaz mevsimi ondan ananasın tam zamanı nisana kadar bulunur böyle yemyeşil yapraklı ananaslar haziranda kış gelince kalmıyo pek. daha 3 gün oldu ama kökler o resimlerdeki saçak saçak olmuyo kısacık kaldı o sitedeki gibi o beyaz tozdan mı sürsek alttaki meyveli zemine o tozu nerede bulabilirim bilen var mı?

Eski 17-12-2007, 21:03   #17
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Selam arkadaşlar benim ananas 1 yaşını bitirdi

Eklenen Resimler

hilalll ve atakan55 beğendi.
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2007, 02:20   #18
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
Benim ananas fidesi dibinden kırıldı.Hemen toprağa soktum 15 gün oldu herhangi bir kuruma emaresi göstermiyor.Acaba tekrar kök saldı mı? köklü olan kısımdan yeniden yaprak çıkar mı?

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2007, 02:29   #19
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Tekin Bey bu yaz meyve verir belki ne dersiniz? Darısı bizimkilerin başına

Ben içeriye almadım. (İçerde yerim yok) Pergolanın altında korunaklı bir yerde duruyor.
Kışı ölmeden geçirebilecek mi bakalım?

Düzenleyen limon : 20-12-2007 saat 20:51
Eski 24-12-2007, 02:56   #20
Ağaçsever

1 haftada hiç kök vermedi meyveli kısım ayrıldı, sonuç hüsran, tek yaprak bile sararmadı ama kök vermedi o halde toprağa ektim, 1 haftada kök vermeyen ananas bundan sonra da vermez buarada ananası 1 parmak dipten keserken kocanını kesmessek köklendirmeyi hızlandıramazmıyız?

Eski 24-12-2007, 08:56   #21
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Alıntı:
1 haftada kök vermeyen ananas bundan sonra da vermez
Benim ananasım bir ay sonra gelişmeye başladı. Bence umudu kesmeyin.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2007, 16:08   #22
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Biraz aheste bir canlı

Eski 24-12-2007, 16:48   #23
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

[QUOTE=aykun82;187226] 1 haftada kök vermeyen ananas bundan sonra da vermezQUOTE]

aykun82 daha önceki sayfaları okursan, bizlerin ne kadar uzun süre beklediğini görürsün. Haftalar değil, aylar beklemişiz, tuttuğunu anlamak için. Bitki yetiştirmek sabır işi, öyle hemen 1 haftada pes etmek olur mu hiç?

Aldığın ananasın çok taze olduğunu yazmıştın. Onu güneş alan bir yere koyduktan sonra arada sulamasını yapıp, unut. Bir gün bir de bakmışsın ki, içerden sana yeni yapraklar çıkarıvermiş.

Eski 24-12-2007, 20:54   #24
Ağaçsever

[QUOTE=nevsune;187314]
Alıntı:
1 haftada kök vermeyen ananas bundan sonra da vermezQUOTE]

aykun82 daha önceki sayfaları okursan, bizlerin ne kadar uzun süre beklediğini görürsün. Haftalar değil, aylar beklemişiz, tuttuğunu anlamak için. Bitki yetiştirmek sabır işi, öyle hemen 1 haftada pes etmek olur mu hiç?

Aldığın ananasın çok taze olduğunu yazmıştın. Onu güneş alan bir yere koyduktan sonra arada sulamasını yapıp, unut. Bir gün bir de bakmışsın ki, içerden sana yeni yapraklar çıkarıvermiş.
neyse güneş yok bu mevsimde günler çok çok kısa, hiç kök vermedi meyveli kısmı koptu, bugun de sabah hafiften rengi kararmaya basladı saksıda, saksıyla birlikte fırlatıp attım, haklısın bana göre değil.

Eski 25-12-2007, 09:23   #25
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Alıntı:

saksıyla birlikte fırlatıp attım, haklısın bana göre değil.
Çok ilginç geldi bana. Siz bundan sonra çiçek yetiştirmeyecek misiniz? Hani saksı lazım olur diye düşündüm. Atmasaydınız keşke.
Aslında çiçek yetiştirmek, çocuk yetiştirmeye benziyor biraz. Önce sabırlı olmak gerekiyor. Sonra yine sabır. Ve vazgeçmemek gerekiyor. Kötü sınav notuyla gelen oğlumu kaldırıp atamadığım gibi çiçeklerimi de atamıyorum ben, onlara biraz daha zaman ve bir şans daha tanıyorum her zaman.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 17:17   #26
Ağaçsever

Alıntı:

Çok ilginç geldi bana. Siz bundan sonra çiçek yetiştirmeyecek misiniz? Hani saksı lazım olur diye düşündüm. Atmasaydınız keşke.
Aslında çiçek yetiştirmek, çocuk yetiştirmeye benziyor biraz. Önce sabırlı olmak gerekiyor. Sonra yine sabır. Ve vazgeçmemek gerekiyor. Kötü sınav notuyla gelen oğlumu kaldırıp atamadığım gibi çiçeklerimi de atamıyorum ben, onlara biraz daha zaman ve bir şans daha tanıyorum her zaman.

ok doğru güzel yamışsınız ama umut olsa atarmıydım, yaprakların uçları renk değiştirmeye başlamıştı yani pek umut yoktu,yani 10 gün de bekledim öyle attım. başka bir ananas aldım bugün baya bi uğraştım keserken meyveli kısımları ayırıp koçanını da 1cm asagıdan kesmedim bu sefer. kocanını da mevye kısmını parca parca keserek ayırdım bir de böyle koçanıyla köklendirmeyi deniycem bakalım nolucak.

Eski 25-12-2007, 14:23   #27
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
Yazık olmuş ananasa ,benim ananas dibinden kırıldı ona rağmen tekrar diktim .Tutsada tutmasada yenisini denerdiniz .Sabır işi çiçek yetiştirmek.
ABK ye katılıyorum nasıl ki çocukları atamıyoruz çiçekte çocuk gibidir atılır mı?

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 17:14   #28
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Başka arkadaşların da atmamaları için, Haziran sonunda toprağa diktiğim ananasımın son durumunu göstermek istedim.

İlk zamanlarda ben de umutsuzluğa kapılmıştım, hele içine kaçırdığım hümik asitten sonra. Sonra yavaş yavaş gelişmeye başladı. Şu anda arkada gördüğünüz tek yaprak dışında, hepsi toprağa geçtikten sonra çıkan yeni sürgün yapraklardır. Yavaş da gelişse, sonuçta gelişiyor.

Eklenen Resimler

Eski 25-12-2007, 20:16   #29
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Yanlışlıkla Doğru Yöntem

Forumdan aldığım öneriyle karanlık ortama aldığım, aslında ümidi kesmiş olduğum ananas meğerse büyümekte imiş.
Yanlış kestiğimi düşünüyordum ama öyle olmamış. Tek gereken bir aydan daha uzun bir süre ananası suyun içinde yerleştirdiğim cd kolisini unutmak gerekirmiş ayağımın dibinde

Bu bir ananasın hikayesidir

Birinci fotoğraf, ananasın yeni kesilmiş hali

İkinci fotoğraf 15 Kasım tarihinde, zannederim suya koyalı 1-2 hafta oluyor

Üçüncüde de içinde ananasın olduğunu unuttuğum cd kolisini bir avuç küf bulmak umuduyla açtığımda karşıma çıkanlar

Dördüncüde karanlıkta olmasından dolayı yeni çıkan yapraklar bembeyaz ama hiç sorun değil Azcık güneş her derde deva..

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.

Düzenleyen Ashba : 13-01-2008 saat 14:27
Eski 25-12-2007, 20:33   #30
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Yanlışlıkla Doğru Yöntem

1.
Kaptaki suyun neredeyse tamamı kurumuş (ya da içilmiş ) Kökler kabın dibine ulaşmak için çaba sarfetmekte..

2.
Suyun dışında kalan yerler biraz küflenmiş ama kökler bariz..

3.
Demek ki cd kutusundan çok iyi köklendirme aracı oluyormuş ..

4.
Gerekli makyaj yapıldıktan sonra da ananasımız cam kenarındaki yerini alır

Mutlu Son

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.

Düzenleyen Ashba : 13-01-2008 saat 14:42

Etiketler
ananas

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025