Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Eski yaprakların sararmasını takmayın kafanıza. Zaten onlar gidecek yeni yapraklar büyüyecek. Önemli olan kök vermesi. Ama öyle yazılan kadar kısa sürede kök verdiğini görmedim ben. Suda bekletince de yaprakları hemen sararıyor direk torfa ekmek ve sonra bir köşeye kaldırıp unutmak en güzeli. Forumda yazılanlarla kendi deneyimim tamamen örtüşüyor.
Torfa dikip bir köşede unutup aylar sonra yanına gittiğinizde büyük yaprakların ucu sararmış ta olsa ortadan yeni sağlıklı yapraklar çıkardığını görmek güzel oluyor. Hatta ben dayanamayıp köklenmiş mi acaba diye topraktan çıkarıp baktım sonra biraz daha büyük saksıya geçirdim. Dışarda pergolanın altında kışı geçiriyor. Donmasın diye sıcak günlerde çok az su veriyorum. Fazla gelişme yok ama bozulma da yok. Havaların ısınmasıyla gelişeceğinden eminim.
|
pergolanın altında çam fidesi yetişiyo, pergola sadece balkonun tek cephesinde oldugundan rüzgar kesme amaçlı ve yagmur da almıyor ama çok yagmur yagınca yandan alıyor ve daha iyi oluyor öyle sırılsıklam olmuyor yani ama Ananas pergolada dısarının ısısında olmaz bence, salon bitkileri gibi 18-20 derecede bizim yasayabildiğimiz evimizin ortamında yasarlar.
Buarada sanırım ektiğim ananaslar yaşayacak gibime geliyor, ama sadece tropik iklimdeki ısıyı sağlamak,torf ve su yetmeyecek, tropik ülkelerde güneş ışınları TRdekiyle aynı değil yani, yaşatabilsek bile kısır kalıcaklar gibime geliyor, tropik iklimdeki kadar güçlü güneş ışığının verdiği enerjiyi veren ışıklar satılıyor diye duymuştum etkili olabilir ama 2 sene boyunca kullanmak gerek ve cok pahalı, bu bilgiyi bir çiçekçiden duydum forumda bu ışıklardan kullanan varmı evdeki bitkilerde **** ananasta??Denemek lazım ama yapaydan doğal olmaz diye bir gerçek te var...