![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biliyorum elbette. Siz alınmayın lütfen, şaka yaptım.Zaten kabahati kendimde aramıştım baksanıza. Mıncıklayıp duruyorum habire herşeyi, ondan yarıyolda kalıveriyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim ananas orta yapraklarını dökünce paniğe kapılmıştım öldü diye . Sanırım hala bir umut var. Hümik asit püskürtürken orta yapraklarına su gelmişti. Arkasından da gübre şerbeti vermiştim, tam ertesi günü ortadaki minik 4 yaprak çürümüştü. Ama diğerleri hala yeşil ve güçlü duruyorlar(gerçi biraz kelleştiler, olsun) Yine de beklemedeyim.Galiba hepimizin yaptığı aynı yanlış. Suyunu fazla kaçırıyor olabiliriz. Bir de çok müdahale ediyoruz galiba. Fazla ellememek mi gerek ne? Düzenleyen nevsune : 15-07-2007 saat 11:36 Neden: resim eklemek |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2005
|
Ananasım galiba tuttu
Arkadaşlar, ananasımın son halini gönderiyorum. Resmini dün çektim. Artık balkona çıkardım direk güneş ışığı alıyor. Ortadaki yapraklar yeni. Hadi hayırlısı. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Darısı başımıza. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
******. . İnşallah bi dahaki sefere meyvesinin resmini gönderirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2008
|
arkadaşlar ananası köklendirmek için illada toz hormon mu gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Diktiğim ananas 10 günde 10 cm kadar boy atmış. Ben tatildeyken çok iyi büyümüş. Diktğimde normal olması gereken kök göbek kısmı bile yoktu . Gayet iyi büyüttüm. En önemli sorun ortasını ıslatmadan köklendirmek. Ortası ıslanırsa kesin çürür. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
Ao aynısından bende de var. Demek ananasmış bu !! Gerçi yaprakları biraz daha ince ama şekil itibariyle aynı. Bambuların ortasına dikmiştim. iyisi mi ayırayım yerini. Teşekkürler. Sayenizde bir çiçeğimin daha ne türde olduğunu öğrendim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba nihatdurgut Şu sayfaya bir bakın, Selahattin Bey'den temin edebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=3605&page=6 Bu arada Türkçe yazım kurallarına uyma zorunluluğumuz var. Hatırlatayım dedim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar bu ananasın başka üretme tekniği varmı. Bilgisi olan varmı. Bizim uyguladığımız yöntem genel üretim için zor gibi. Tohumla falan oluyormu. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim ananası bugün artık eşeledim ve altında kök oluşumuna benzeyen şeyleri görünce kuruyan yapraklarını kesip, yeniden toprağına güzelce ektim. Tutup tutmadığını pek anlayamadım. Bilenler vardır herhalde. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar benim ananasın yaprakları hafif kızarmaya başladı. Normalmi acaba? Yeni yapraklarda çoğalıyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
45 numaralı mesajda tutmuş bir ananasın fotografı var. Onun da yapraklarında kırmızı çizgiler var. Hem yeni yapraklar da çıkartıyorsa, sorun yoktur herhalde? Fotoğrafına bir baksak. Ne zaman ekmiştiniz toprağa? Benimki aynen duruyor. Hiç bir gelişme yok. Ne öldürüyor, ne onduruyor hesabı. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,merhaba. Sizlerin çalışmalarını okuyunca ben de en kısa zamanda denemeye karar verdim.Bu arada netten okuduğum çeşitli bilgilerden sizlere de yararlı olacağını zannettiklerimi kısaca yazıyorum: -Ticari üreticiler bile,tohumdan değil,sizlerin anlattığı gibi kesme usulü köklendirme yaparlarmış. -Marketten alırken,yine sizlerin belirttiği yaprak çekme işlemine ilave olarak,ortada taç yapraklarının olup olmadığına bakın diyorlar.Bazı üreticiler,tekrar üretimde kullanılmasın diye bu taç yapraklarını çıkarırlarmış. -Keserek köklendirme yapanlar olduğu gibi,bu yolla kesik kısımda kalacak meyva artıklarının aşırı köklenmeye yöneleceği nedeniyle,yaprakları elle tutarak ve burarak,meyvadan daha temiz bir gövde kısmı ile çıkaranlar var. -Eski yaprakların ölmesi gayet normalmiş.Yeni çıkan yapraklar başarı işaretidir derler. -Yapraklarda kırmızılık olmasını aradım.Bulabildiğim 2 kırmızı olayı var.1) Eski kuru dalların altında kırmızı örümcek olabilirmiş ki,olsa görürsünüz.2) Yaprakların göbek kısmında,botanik bilgim olmadığı için,çiçek içinde çiçek açma olayı olurmuş (inflorescence) ki bu normal bir şeymiş. -Sıcak havalarda dışarıda tutmak hızlı gelişme için gerekliymiş. -Ana gövdeden meyva alındıktan sonra bir veya iki meyva daha alma ihtimali varmış. -Ana gövdeden çıkan sürgün de bulunduğu yerde bir meyva verirmiş.Sonra kesilip köklendirilebilirmiş. -Ancak tek bir gövdeden 2-3 meyva almak çok şans işidir deniyor. Geçerliliklerini bilmiyorum,ben de sizler gibi deneyip,gelişmeleri buraya yazacağım. Kolay gelsin Düzenleyen tugo : 14-08-2007 saat 01:38 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=tugo;141783]-Keserek köklendirme yapanlar olduğu gibi,bu yolla kesik kısımda kalacak meyva artıklarının aşırı köklenmeye yöneleceği nedeniyle,yaprakları elle tutarak ve burarak,meyvadan daha temiz bir gövde kısmı ile çıkaranlar var. [/QUOTe Hoşgeldiniz Tugo Yazdığınız aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler. Bir dahaki sefere bu usulü denemek isterim. Yalnız bu günlerde ortalarda hiç ananas görmüyorum ben. Bir ara bütün marketlerde vardı. Hazır sıcaklar varken bir kez daha denemeli. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ben ananası dikeli 3 ayı geçti. Büyüme yavaş gibi geldi bana ama belki normaldir. Şimdi büyük saksıya koydum ve köye götürdüm. Gübre vermiştim belkide yaprakları o yüzden kızıl olmuştur. Haftasonu köye gittiğimde fotoğrafını çekerim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ananasın fotoğrafını gönderiyorum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Oooh köy gübresi ne güzel yaramış. Bu yerde mi duruyor? Benimki hala aynı durumda; ne ölüyor, ne gelişiyor. Ben de koyun gübresinden şerbet yapıp vermiştim. Alt yaprakları sudan ıslandıkça sararıyor. Zaten orta yapraklarını ıslattığım için dökülmüşlerdi. Şimdi inatla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben öncekini attım. İki haftadır suda bekleyen dev yapraklı bi ananasım var. Her akşam yarın ekicem diyorum ama her seferinde unutuyorum. Unuta unuta iki hafta oldu çürüyecek dibi. Hiç bir köklenme belirtisi yok ayrıca. Apo, geç büyüyor gibi gerçekten ama olsun sen başardın, tebrikler Bizler de başarırız inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim. Benimki saksıda arkadaşlar ve koyun gübresi verdim. Ama verdikten sonrada korktum, gübre yakabilir diye. Neyseki korktuğum olmadı. Yetiştirmeyi deneyen arkadaşlara başarılar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Ananas sürgünü
Geçen kış ananas köklendirmeye çalışmıştım. Saksıya aldıktan bir süre sonra bitkinin ortası çürümüştü ancak yan yaprakların yarısı yeşil olduğundan beklemeyi tercih ettim. 2 - 3 hafta kadar önce yanından sürgün verdi. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ananas |
|
|