![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Todor, Ananasın göbeğinde su birikirse çürüme yapıyor. Ben çürüyen kısımları (yaprakları) koparıp attım. Ortası çukur gibi kaldı , bir süre sonra ortasından filiz verdi.Çürüdü diye hemen atmamak lazım.Ben bir kaç tane denememde attım çürüdü diye , ama şu anda sadece 4-5 yaprağı kalmış ama köklenmiş ikinci bir ananasım var. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2005
|
arkadaşlar ben çok merak ediyodum ananası nasıl üretebiliriz diye bilgiler için sağolun. aslında benim aklım agelmişti bu yönntem hemen deneyeceğim tazesini bulursam |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
2 yıl sonra meyve verecek ,öyle okumuştum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
selam bende bu gün aldım ve hemen suyun içine koydum. arkadaş bide köklenmesi için bi ilaçtan bahsetmiştin. o ilacın ismi ne ve nerden temin edbilirim.bilgilendirirsen sevinirim |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
arkadaşlar bide aldığım ananasın içinde tohuma benzeyen şeyler çıktı bunlardanda üretebilirmiyiz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ananası bugün toprağa diktim köklenmesini bekleyemedim. Gerçi köke benzeyen 1mm uzunluğunda oluşumlar vardı, bakalım sonuç ne olacak. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ananasın fotoğrafını gönderiyorum. Şimdilik kuruma yok. İnşallah olur. Dikeli sanırım 3 hafta oldu. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Şu adreste anlatıyor nasıl yapıldığını, sizin yazdıklarınızdan pek de farklı bir şey yok, ama tam kesim noktasını, hormonu nasıl süreceğinizi falan gösteriyor; http://www.driftwoodgardens.com/projectspineapple.htm Bir de tüyo vermiş, en az bir yaşındaki bir bitkiyi, bir kaç dilim elma ile beraber bir torbaya koyun diyor.Elmanın salacağı etilen gazı çiçeklenmeyi kolaylaştıracakmış.5 gün sonra torbadan çıkarın, 2 ay içinde bitkiniz çiçek açar yazmışlar ![]() Selamlar, |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2010
|
Arkadşlar Tüm Yorum Bilgilerinizi Okudum Fakat Ben Ananası Temizlemedim Ve Köklendirmek İçin Suda Bekeletmedim. Meyveli Kısımdan Az Biraz Kestim Ve Torağa Koydum Sürekli Olarak Suladım ve Şuan 2.5 aylık minik bir ağacım var Resmide Bu |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2008
|
merhaba, yeni üye oldum amatörce uğraşılarım var, ben de avokado çekirdeği diktim ve uzuuun bir sürgün verdi şimdimerakla bekliyorum neler olacak heyecan bastı beni.. ![]() önce bir çekirdeği dikmiştim uzun zaman kıpırdamadı sonra sulamadım bile, saksıyı unutmuştum bir kenarda , bir de ne göreyim o da filizlenmiş..şimdi bir büyük bir küçük avokado filizim var ..şimdi sizden okuduğum şekilde ananasımı köklendirmeye çalışıyorum ..çok isterim ki köklensin ve dikeyim....ama o köklenmezse başka ananaslar beni bekliyor ... Düzenleyen nejla : 28-01-2008 saat 10:07 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2013
|
ananas üretimi ile ilgili
arkadaşlar bende uzun süredir ananas ile ilgili araştırma içindeyim.yukarıda söylendiği gibi en alt yaprakları 2-3 sıra temizleyip bardak içinde suya ısladım.hepsi çürüdü sadece bitanesinin bazı yaprakları yeşil kalmıştı.öylesine saksıya ektim.1 ay sonra yeni yaprakları gördüm.1 hafta öncede bahçeye ektim.sonucunu bende merak ediyorum.bu arada kendi yetiştirdiği ananastan meyve elde edip yiyen varmı acaba? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2016
|
Benim sekizinci denemem bu sefer direkt toprağa diktim suyla uğraşmadan bu seferde yaprakları sararıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
|
Alıntı:
Soğuk depoda gelen ananasların nasıl bir muameleden geçtiği, soğuktan ne kadar etkilendiği, nereden geldiği ve rafta kaç gündür beklediği çok önemli faktörler. Ayrıca bu yapraklarına taktıkları etiketlerin bile zarar verdiğini gördüm. Yine de bendeki ananası önce suda köklendirmeye çalıştım, bir tarafı çürüdü. Sonra orayı kesip toprağa aldım. Bu haliyle netice verdi. Benim görüşüm suda çimlendirmek çürüme açısından çok riskli. Ayrıca ananası eve geldiği gün kesip yemeli, tacın alt yapraklarını yolup ters vaziyette iki gün kurumaya bırakmalı. Bu sırada ben (iğrenç gelebilir belki ama) alt gözdeye tükrük ve bal ile uygulama yaptım. Ve bence en önemlisi sabretmek! İmkanınız varsa gidin markete, nasıl olsa ananasların taçlarını kesip atıyorlar. Toplayın gelin, dikimini yapın büyük bir saksıya. Bütün yapraklar sararmadığı sürece şans var bence... Tohumdan çimlendirme ise neredeyse imkansız... En azından marketten gelen ananaslar ile. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2016
|
Alıntı:
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim mclog |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Kuru yapraklara bakmayın onlar toprağa almadan önce köklendirme esnasında o hale geldi bende kesmedim birşey olur diye korktum.Tam ortadan şu anda tam olarak görünmüyor ama yeni yapraklar çıkıyor .Kısacası ANANAS tuttu Sıra meyvasını yemeğe kaldı![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Benim tutan ananasımında yapraklarının %80 i kurumuştu. Sonra ortasından yeni yapraklar çıkmaya başlayınca kalanlar da kurudu. Sonuç: Taze, yaşil yapraklar |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok komik görünüyor, ortasına oturtulmuş gibi ![]() Hiç bilmiyordum ananas nerde yetişir diye. Böyle üretildiğini okuyunca şaşırmıştım ama meyvenin üst yaprakları da aynı bitkinin kendisi gibi gerçekten. Nerdeyse yukarı doğru kat kat devam edecek, bir yaprak, bir meyve, bir yaprak,.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama meyvenin tepe yapraklarından üremesi de çok ilginç. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Marco Polo
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
Sn.gilan Acaba bu ananas sizin mi yoksa başka yerden alıntı mı yaptınız.Cevap verirseniz menmun olurum. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de deneyeceğim, bakalım meyve alabilecek miyiz 2 sene sonra.. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Gerçekten çok ilginç yetişiyormuş ananas. Ben de marketten aldım. Hatta satıcı ben ananasın orta yaprakları kopuyor mu diye yapraklara asılınca bayağı güldü halime. Bir de satıcı kıza izah etmeye çalıştım. Kızın surat ifadesinden açıkçası beni deli sandığını anlamamak mümkün değildi. Olsun amaç bu ilginç meyveyi yetiştirmek deli olma pahasına bile ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok çok çok şaşırdım. Ben ananası hep ağaçta yetişir sanmıştım nedense Çok cahilmişim bir kez daha anladım. Şİmdi denesek geç mi kalmış oluruz acaba? Bir de sıcak iklim sever gibi düşünüyorum. Bahçeye diksek olmaz herhalde değil mi? Geç te kalsam ananas görür görmez alıp dikicem bir saksıya. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçede olmaz.Ananaslardan birini bundan 2 hafta önce bir geceliğine dışarıda bıraktım , yaprakları soğuktan bozuldu, renkleri değişti. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ananas |
|
|