View Single Post
Eski 05-06-2007, 16:38   #41
bilgekaan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: fethiye
Mesajlar: 157
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Meksika Mesajı Göster
Ben bu yöntemi denedim. Bahçede küçük bir saksıda. 10 gün kadar oldu. Yapraklar sararmaya başladı. Yaşayacağını hiç sanmıyorum. Bugün içeri alacağım. (Bahçede olmaz deniyor diye.) Güneş ve su ilişkisini nasıl kuruyorsunuz peki arkadaşlar?
ananası kök sistemi oluşmadan güneşe koymamanız gerekiyor(diğer bütün çelikle köklendirilecek bitkiler içinde geçerli).Çünkü güneş doğrudan geldiğinde bitki çok su kaybediyor ve kök sistemi oluşmadığı için su ihtiyacını karşılayamıyor ve ölüyor.Ama dolaylı olarak mutlaka ışık almalı , fotosentez yaparak besin üretip kök oluşturması gerekli.
Ben genelde ananası suda köklendirip (2 ay kadar sürüyor) sonra toprağa dikiyorum.Şu anda elimde iki tane toprakta dikili , iki tanede suda bekleyen var(kökleri yeni çıkmya başladı).Kök oluşumu başlayınca suyuna gübre karıştırıyorum az miktarda,kök oluşumunu hızlandırıyor. Ayrıca yabancı sitede yazdığı gibi ananasın üst kısmını kesip bir gün bekletilince başarı şansı çok düşüyor.Ben keser kesmez bekletmeden suya koyuyorum.Bekletilince yapraklar hemen yeşilliğini , canlılığını kaybediyor.

Yaz ayında havalar iyice ısınınca bahçeye koyabilirsiniz.Yeter ki gece sıcaklık çok fazla düşmesin.

Yaprakları spreyle sulayabilirsiniz, ama çok fazla sularsanız yapraklar arasında su kalırsa bitki köklenmemişken göbekte çürümeye neden oluyor.


Düzenleyen bilgekaan : 05-06-2007 saat 16:41 Neden: ekleme
bilgekaan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön