![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2007
|
Maalesef adresini kaydetmediğim yabancı bir sitede ananasın tam yaprak bülümünün bitişinden değil 1 - 2 santimetre kadar daha aşağıdan(meyva kısmından) keskin bir bıçakla kesilerek toprağın üzerine oturtulması yöntemiyle üretimi fotoğraflı olarak gösteriliyordu. Ben niyetlenmiş ancak taze görünüşlü yapraklara sahip bir ananas o dönemde bulup alamamıştım, sonra da konuyu unuttum. Ananas yetiştirmeye çalışan arkadaşlar bu yöntemi de deneyip bilgi verebilirlerse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Alıntı:
Ben genelde ananası suda köklendirip (2 ay kadar sürüyor) sonra toprağa dikiyorum.Şu anda elimde iki tane toprakta dikili , iki tanede suda bekleyen var(kökleri yeni çıkmya başladı).Kök oluşumu başlayınca suyuna gübre karıştırıyorum az miktarda,kök oluşumunu hızlandırıyor. Ayrıca yabancı sitede yazdığı gibi ananasın üst kısmını kesip bir gün bekletilince başarı şansı çok düşüyor.Ben keser kesmez bekletmeden suya koyuyorum.Bekletilince yapraklar hemen yeşilliğini , canlılığını kaybediyor. Yaz ayında havalar iyice ısınınca bahçeye koyabilirsiniz.Yeter ki gece sıcaklık çok fazla düşmesin. Yaprakları spreyle sulayabilirsiniz, ama çok fazla sularsanız yapraklar arasında su kalırsa bitki köklenmemişken göbekte çürümeye neden oluyor. Düzenleyen bilgekaan : 05-06-2007 saat 16:41 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgekaan siz hiç meyve alabildiniz mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Kendi yetiştirdiklerimden alamadım çünkü en yaşlısı 8 aylık.Ama yıllar önce evimizde bir tane vardı ve portakal büyüklüğünde meyve oluşmuşken taşınırken taşıyan adamlar kırmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2005
|
Benim Ananasim
Arkadaşlar Benim Diktiğim Ananas Son Durumu Bu. Ortasindan Yeni Yapraklar çikmaya Başladi. Sanirim Tuttu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
ananas yetiştirme
Alıntı:
bu sitede ayrıntılı bir şekilde her aşamasıyla anlatılıyor. sanırım yardımcı olur ![]() http://www.rickswoodshopcreations.co.../pineapple.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ananas |
|
|