![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
BEnde yaprakları yeşil bir ananas aldım.Şu an suda 2 hafta oldu daha köklenme yok.Bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ananasımın içinden yeni sürgünlerin çıktığını farkettim.. Çok uzun zaman görünürde bir şey yoktu. İki hafta kadar önce oldukça iyi güneş alan bir pencerenin önüne alıp, üstünü delikler deldiğim pet şişeyle kapatmıştım. Bir kaç gün önce peti de kaldırdım o günden beri bakmıyordum. Bu arada ilk zamanlar günlük tutmuşum. Yararı olursa diye onu da ekliyorum. 29.06.2007 ananasın meyvasının iki parmak kadar altından kesip, gübre şerbeti ile ıslattığım toprağa, köklenmesi için diktim. 30.06.2007 yapraklar solmaya başladı. 07.07.2007 ilk fotoğrafını çektim. Ojeyle işaret koyduğum yaprakla beraber göbekte 4 yaprak yeşil olarak duruyor. Bir tane de belli belirsiz çok küçük bir yaprak var gibi ama emin değilim. 12.07.2007 3 gün arayla hümik asit ve gübre şerbeti verdim. 13.07.2007 bir terslik oldu, sanırım orta yapraklarına hümik asit girmiş, ortadaki 4 yaprak çıktı. 15.07.2007 çürüdü sandığım ananasın diğer büyük yaprakları sağlam ve yeşilliğini sürdürüyor. Beklemede kalacağım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Bende bugün bir tane hazırlayıp direk suya koydum. Evde üretebileceklerim dışında ilaç kullanmıyorum. Doğal doğal yaşasın veya doğal doğal çürüsün ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Arkadaslar bu aralar ananaslar hazır koklu cıkıyor. Yanlış söylemiyorum yaprakları soyunca altından kokler cıkıyor. YAlnız bunlar suda iki gün bekleyince orta yaprakları çürüyüp kopuyor. GAliba bunları suya ıslamadan direk toprağa ekmek lazım. Bu arada ortası çürüyenleri çok geçmeden toprağa ektim. 1 ay kadar oldu, ortasından yeni sürgünler vermeye basladılar.Yani bu köklüler mutlaka yeşeriyor. Arkadaslar ananasta bir tek yeşil yaprak kalsa bile sabredin, genelde yeşeriyor bir şekilde... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimki suda çürüdü.Bende atmıştım. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bir ornek vermek gerekirse benim son yeserenin sadece 5 tane(yarim) yesil yapragi kalmisti. Ama dedigim gibi kokluler suda bekletmeye gelmiyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kaç gün suda beklettikten sonra toprağa ektiğim ananasımın tutmadığı sonucuna varmıştım . Ama hala saksıda beklemeye devam ediyor . Ondan yaklaşık 2-3 hafta sonra başka bir ananası suya koymuştum . Aylardır suda bekliyordu . Bir kaç gün önce artık tamamen çürümüştür diye beklerken , ortasından minicik yeşil yapraklar verdiğini gördüm . Ama o kadar küçükler ki ilk anda yanıldığımı bile düşündüm . Şu anda hala suda bekliyor . Yapraklar biraz büyürse toprağa geçireceğim . |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklısın Nevsune , bu hafta sonu yazlığa gidip toprağa geçirsem iyi olacak . Ama yazlığa sık gidemediğim için kurumasından endişeleniyorum . Bu olay tam bir sürpriz oldu benim için . Umudumu kesip , kendiği haline bıraktığım bir bitkiydi . Bitkileri hepimiz seviyoruz . Ama işin sabır kısmını unutuyoruz galiba . Ananasımı atmayı unuttum . Atmış olsaydım bu sonucu göremeyecektim . Oysa biraz sabırla doğa kendi işini olması gerektiği gibi hallediyor zaten . |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Bende yaprakları yeşil bir ananas aldım.Şu an suda 1 hafta oldu daha köklenme yok. Biraz sarardı. sabah güneşi alan pencerenin önüne koymuştum. Sizce yaşama şansı nedir? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar; Ben bu işi epey fazla sayıda denedim. Sizlere izlenimlerimi ve uygulama şekillerimi anlatayım. Öncelikle ananasın yaprakları en yeşil ve taze olanını alacaksınız. Keserken yaprağın başladığı yerden bir parmak aşağıdan (meyveli olarak) kesin. Bıçakla meyveli kısmı döndürerek kesin. Yani alt tarafı konik olacak. Alttaki kısmıda yapraklara yakın yerden kesin(yapraktan sonra yaklaşık 1 cm etli kısım kalsın) En dıştakı yaprakların 5-6 tanesini koparın.(kesilen yerdeki yapraklar) Konserve kavanozu benzeri bir kavanoz veya kabın içine ağzına yakın yerine kadar su koyun. İçine yerleştirince etli kısım ve yapraklı kısım yaklaşık en fazla 3-4 cm suyun içinde kalsın. Kesinlikle ortasına su kaçırmayın çürür. Su olursada enjektörle çıkarın(ben öyle yapıyorum). En önemliside güneş görmesin. Karanlıkta bir haftada kök çıkarmaya başlıyor. Kökler 1-2 cm olunca dikin ve aşırı sulamayın ama toprak nemli olsun. Bu aşamada güneşe ve dışarı çıkarabilirsiniz. Tropik meyve olduğu için soğuğu sevmez evede koyabilirsiniz. İnşallah bilgiler yardımcı olmuştur. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Seren hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. bende çabuk köklensin diye camın önüne koymuştum. Şimdi karanlık yere geçirdim. Bakalım sonuç ne olacak? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
Acil değişiklik: Karanlık bölgeye geçiyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Öncelikle bir yanlış anlamayı düzelteyim. Rumuzum seren yani Süleyman Eren'in kısaltması. Bu gidişle rumuzu değiştireceğim galiba. Herkes bayan sanıyor. Neyse. Ben karanlıkta ikitane çimlendirdim ve diktim ikiside yaklaşık 3 aylık oldu ve büyüyorlar. Eşe dostada çimlendirip dikerek verdiklerim oldu. Resimlerini yakında yayınlarım. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Seren rumuzu gerçekten bayanı çağrıştırıyor . S.eren olsa diyorum . Tabii karar sizin . Amacım ukalalık etmek değil . |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Ben ananasimi 10 gun kadar suda beklettim, kök felan yoktu daha. Dayanamadim plastik bardakta topraga koydum, uzerindende delikli poset gecirdim ve 25 derecede duruyordu. Yapraklari sararmaya baslamisti, 2 gündür günde 1 defa yapraklarina su püskürttüm ve simdi hemen hemen hepsi yemyesil oldu ve sanki yapraklar büyüyormus gibi geldi bana ...Büyüyecekmi aceba? Düzenleyen Maydon0z : 09-11-2007 saat 15:23 Neden: $ yerine s daha uygunmus |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim de Ağustos sonu gibi ektiğim ikinci denemem halen yaşıyor. Sanki ortadan yeni yaprak çıkarıyor gibi. Halen bahçede fakat havalar oldukça soğuduğundan içeriye almam gerekiyor sanıyorum. Üzerinde çok küçük kırmızı böcekler olmuştu bir ara. Köküne hiç bakmadım bu sefer. Yarın baksam mı acaba köklenmiş midir? Sizinkiler ne alemde? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
4,5 ay olmuş toprağa geçireli (ben hiç suya koymadan, doğrudan toprağa almıştım). Şu anda güneş alan bir pencerenin önünde, durumu iyi. Eski yapraklarından sadece 3 tane kaldı, diğerleri sararıp kurudular. İçinden yeni çıkan yapraklar 7 oldu, 8. çıkmaya çalışıyor. En uzunun boyu ise yalnızca 3,5-4 cm. kadar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Selamlar arkadaşlar En baştan bütün mesajları okudum. Değerli bilgilerinizle ananas köklendirme konusunda temel bilgileri öğrendim. Ben de Ananas üreticisi olacam. Bu konuya nerden girdim derseniz. 1.5 ay önce kızım oldu. Adı Jenet. 4 ayını doldurunca ona taze sıkılmış meyve suları içireceğiz. Meyve kokteylerini netten ararştırınca her üç kokteylden birinde mutlaka ananas oluyor. Anlayacağınız ilgim ordan doğdu. Belki seneye kendi ananaslarımızın suyunu içiririz Jenet kızımıza. Neden olmasın Bir de sorum var zahmet olmazsa. Mevsim olarak şimdi bu işe başlanır mı? Ananasın bir mevsimi var mı? my |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
ev içinde yetiştirecekseniz ki Türkiye'de en hayırlısı, mevsim için endişelenmeyin |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Çok teşekkür ederim sanırım bugün bir ananas alarak bu işe başlayacağım. Sağolun |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim anannasım da herhangi bir köklenme yok. Rengide kahverengiye dönmüş. Suyun içinde henüz. Toprağa alsam bişey değişir mi acaba? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Ben inat ettim, şimdikinin suda köklenmesini bekleyeceğim. Umarım sonuç hüsran olmaz. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Ananasım köklenmiş. Bugün dayanamadım baktım. Oldukça geç köklendiğini söyleyebilirim. En önemli nokta daha önceki yazılarda da geçtiği gibi alacağınız ananasın çok taze olması. Yaprakları yemyeşil ve canlı olmalı. Çekince kopmamalı. Fotoğraflarını çektim bilgilendirme amacıyla... ![]() ![]() ATTACH]24590[/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Ben fazla yukarıdan kestim galiba... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben iki sefer denedim başarılı olmadım.Sanırım taze değildi.Limon artık taze ananas senden alırız.Baksana köklenmiş. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam Elfogi İlk deneyimde ben de internet sayfasında gördüğüm gibi fazla yukarıdan kesmiştim olmamıştı. Bunu komşum bu şekilde hazırlayıp dikmem için vermişti. Bu şekilde dikmesi daha kolay, belki de bu yüzden köklenmiştir. Aslında tepesini kesmemiş, meyvenin yenecek kısımlarını ayıklamış, ortadaki sert kısmını bırakmıştı. Bakalım kışın yaşatabilecek miyim? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Selam arkadaşlar. Ananas üretimi ile yazılan yazılarınızı okuyunca bende denemek istedim. Manavdan bir ananas aldım ve sizin anlatıklarınız doğrultusunda önce 1 hafta suda bekletip sonra toprağa diktim. Yaklaşın 2 ay oldu. Ama gözümden sadece bir uyarıyı kaçırmışım. Ortasına bende su kaçırmışım ve ortasındaki yaprakların bir bölümü çürüdü. Ama yinede ümitsizliğe kapılmadım ve beklemeyi tercih ettim. Sonunda sanırım mutlu sona ulaştım tam ortasından yeni yapraklar çıkmaya başladı diğer yapraklarıda çok canlı ve hepsi yeşip duruyorlar. Resmini daha sonra buraya ekleyip sizinle paylaşırım. Ananas yetiştirmek isteyen arkadaşlarım için buradan bir uyarı yapmak istiyorum. Kesinlikle ortasına su veya başka hiç bir sıvı kaçırmayın çünkü çürüyor o zaman. Tüm arkadaşlara bilgilerini paylaştıkları için buradan teşekkür etmek istiyorum. Hoşcakalın........... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim ananasım çürüdü. Beceremedim galiba yeniden denemek istiyorum. |
|