View Single Post
Eski 12-12-2007, 18:55   #149
Ashba
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aykun82 Mesajı Göster
arkadaslar ufak ufak 2-3 mm kadar kökler çıkmaya başladı 3. gün oldu, her akşam eve geldiğimde suyunu değiştirdim ama buradaki arkadaşlar gibi gübre şerbeti, köklendirici falan koymakla uğraşamiycam ne olduklarını bile yeni öğrendim, o yabancı siteden anladığım kadarıyla sabah güneşi alan ılık ortamda büyütmek gerek, topraktan çok yapraklardan suyu çekermiş ananaslar, burada 1 ay bile bekleyen arkadaşlar var oysa o sitede hormon yoksa bile toprağa kesilen şekilde dikin demiş, yani yöntemler farklı ama o sitedeki sonuçlar forumdakilerden iyi gibi görülüyor moral bozmak gibi olmasın. hep ananası konservede ve Dole'nin hindistan cevizli karışık olan ananasından alırdım, buradaki bilgi paylaşımı sayesinde ilk defa gerçeğini aldım, umarım meyve vermiş halini görür burada paylaşırım sizlerle.Birde o yabancı sitede biri ip ucu var en az 1 sene plastik saksıda kalmıs bir bitkiyi hemen çiçeklenmesi için (2 ay içinde) 5 dilim elma koyun toprağa demiş elma dilimlerindeki etil çiçeklenmeyi hızlandıracakmış. Doğrumudur deneyen var mı bu yöntemi?
Meyva alabilecek kadar yetiştiren yok ki deneyen olsun Tam oldu diyoruz, sonuç hüsran. Sizinde bahsettiğiniz köklerin aslında kök mü yoksa suya konulmasından kaynaklanan kopuk lifler mi olduğunu kalınlıklarından anlayabilirsiniz. Yeni çıkanları bile dolgun olur.

Ashba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön