agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/2737.htm)

nkutsay 22-03-2013 10:42

Ektigim 6 sar adet red robin ve chocalate cherry'nin 3'er adedi cimlendi. eger fidelestirmeyi basarirsam annemle kardesime de birer saksi hazirlamak istiyorum. Annemim balkon kuzeye bakiyor ve bina yogunlugundan hicbir sekilde gunes ugramiyor balkonuna. kardesiminki ise onu acik ve guneye bakiyor. hangi cinsi hangisine hazrilayayim. daha az gunesle idare edebilecek olan hangisidir?

ipektuğçe 22-03-2013 19:27

1 Eklenti(ler)
Tohum takastan gelen timmy tim domateslerimi 26 Şubatta ekmiştim, 3 günde tüm tohumlar çimlendi. Eklediğim fotoğraf 17 günlük hâli, 1 hafta önce çekmiştim. Şu anda daha da büyüdüler, bir kaç güne kadar son halini de eklerim. :)

attar 22-03-2013 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1125484)
Tohum takastan gelen timmy tim domateslerimi 26 Şubatta ekmiştim, 3 günde tüm tohumlar çimlendi. Eklediğim fotoğraf 17 günlük hâli, 1 hafta önce çekmiştim. Şu anda daha da büyüdüler, bir kaç güne kadar son halini de eklerim. :)

maşallah sayın ipektuğçe;gelişim süper herhangi bir gübre çeşidi kullandınız mı?

ipektuğçe 22-03-2013 19:51

Teşekkür ediyorum, henüz hiç gübre vermedim.

ipektuğçe 23-03-2013 15:05

1 Eklenti(ler)
Domateslerimin bugünkü hali, tam 25 günlük. ;)

hira 23-03-2013 16:05

öncelikle bir maşallahhh diyelimde:) bende ektim tohumları 8 martta ama daha minicik duruyorlar, ne zaman harekete geçecek bunlar ayol:) valla sıkıldım soguklardan, yaz gelsin artıkk:)

Orcn 23-03-2013 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1125846)

Çok güzel görünüyorlar. :)

Ben de tam 1 ay önce tiny tim domates tohumları ekmiştim. Ancak çoğu en fazla 2-3 cm boyunda... Aynı geçen seneki gibi sanki bu sene de çok yavaş büyüyorlar.

Torf ve toprak karışımında mı çimlendirdiniz?

attar 23-03-2013 16:50

Alıntı:

çimlendikten sonra mı 25.gün?

Boska 23-03-2013 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay (Mesaj 1125102)
Ektigim 6 sar adet red robin ve chocalate cherry'nin 3'er adedi cimlendi. eger fidelestirmeyi basarirsam annemle kardesime de birer saksi hazirlamak istiyorum. Annemim balkon kuzeye bakiyor ve bina yogunlugundan hicbir sekilde gunes ugramiyor balkonuna. kardesiminki ise onu acik ve guneye bakiyor. hangi cinsi hangisine hazrilayayim. daha az gunesle idare edebilecek olan hangisidir?

Sayın nkutsay,
Red Robinler güneşe daha az ihtiyaç duyarlar. Ama mutlaka dolaylı da olsa her bitki mutlaka ışığa muhtaçtır. Siz gene de anneniz için red robinleri tercih ediniz.
Sağdan soldan gelen ışıklar sanırım onlara yeterli olur.
Kolay gelsin.

ipektuğçe 23-03-2013 18:35

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orcn (Mesaj 1125894)
Torf ve toprak karışımında mı çimlendirdiniz?

Torf hiç kullanmadım, yalnızca sihirli toprakta fide olarak büyütüyorum. Burdan bakabilirsiniz. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1125911)
çimlendikten sonra mı 25.gün?

Hayır, çimlendikten sonra 22 .gün oluyor şu anda. 3 günde çimlendi tohumlar.

Boska 23-03-2013 22:27

Ben de aptallığıma doymayayım. Sizin sihirli toprağınızın yarısı kadar solucan gübresini onun 6 katı fiyatına aldım hafta içinde :(
Bakalım sonuçta elime ne geçecek :o

Mustapha_66 24-03-2013 10:35

Benim domateslerim de ekeli 20 gün oldu, ama daha 1 hafta önce çimlendi. 1 haftadır sadece boy attı, onun dışında yapraklarında hiçbir gelişme yok çok yavaş ilerliyorlar. Acaba suyunu fazla verdiğimden mi, yoksa ışık ile alakalı bir sorun mu var? Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

hanımeli 24-03-2013 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mustapha_66 (Mesaj 1126185)
Benim domateslerim de ekeli 20 gün oldu, ama daha 1 hafta önce çimlendi. 1 haftadır sadece boy attı, onun dışında yapraklarında hiçbir gelişme yok çok yavaş ilerliyorlar. Acaba suyunu fazla verdiğimden mi, yoksa ışık ile alakalı bir sorun mu var? Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

bence sorun ısı gibi görünüyor,çimleriniz dışardamı yoksa içerdemi?,ısının 18 derecenin altına düşmemesi lazım,bide gevşek bir toprak olmalı torf gibi.ilk yapraklar çıktıktan sonra ısı biraz düşebilir ama bu seferde ışık fazla olmalı.

hanımeli 24-03-2013 12:09

Alıntı:

sn ipektuğçe domateslerinize hiç şaşırtma yaptınız mı,yoksa tohumları ektiğiniz yerdemi bukadar büyüdüler,

Allah nazardan korusun.bol ürün almanız dileğiyle.

Mustapha_66 24-03-2013 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI (Mesaj 1126228)
bence sorun ısı gibi görünüyor,çimleriniz dışardamı yoksa içerdemi?,ısının 18 derecenin altına düşmemesi lazım,bide gevşek bir toprak olmalı torf gibi.ilk yapraklar çıktıktan sonra ısı biraz düşebilir ama bu seferde ışık fazla olmalı.

Sayın Hanımeli,

Çimlerim içeride cam kenarında masanın üzerinde duruyor. Günün belli saatleri güneşte görüyor. Toprak olarak sadece torf kullandım. Isı konusuna gelince, bu konuda haklı olabilirsiniz. Salonda yetiştirmeye çalışıyorum ve salonun peteklerini çok fazla yakmıyoruz. Isı 13,14-20 derece arası değişiyordur muhtemelen. Birde ben sulamayı fıs fıs yöntemiyle değilde, musluk altında fazla abartmadan suluyorum. Daha önce forumda suyu fazla verirseniz boya verir diye yazılar okumuştum. Gerçekten de boyları uzun gibi geliyor bana.

Boska 24-03-2013 15:06

Sayın Mustapha_66,
20 derece ideal ısı, 13-14 dereceler büyümeyi yavaşlatır. Ama boy uzaması genellikle suyun fazla, ışığın az olduğu durumlarda görülüyor. Sadece torf kullandığınızı yazmışsınız. Torfun nemli olmasına yetecek kadar su sulamanız kafi. Çok da kurumasın. Kuruyan torfun su tutması da çok zordur. Işığı da biraz daha fazla almalarını sağlayabilirseniz sanırım sorununuz ortadan kalkar.
Kolay gelsin

Mustapha_66 24-03-2013 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Boska (Mesaj 1126287)
Sayın Mustapha_66,
20 derece ideal ısı, 13-14 dereceler büyümeyi yavaşlatır. Ama boy uzaması genellikle suyun fazla, ışığın az olduğu durumlarda görülüyor. Sadece torf kullandığınızı yazmışsınız. Torfun nemli olmasına yetecek kadar su sulamanız kafi. Çok da kurumasın. Kuruyan torfun su tutması da çok zordur. Işığı da biraz daha fazla almalarını sağlayabilirseniz sanırım sorununuz ortadan kalkar.
Kolay gelsin

Sayın Boska,

Evet su olayını biraz abarttım galiba. Torfun nemlenmeyle alakası yok, neredeyse tamamen ıslak. Çimlenme gerçekleşeli 15 gün oldu ama başka yaprak göremedim. Sadece boyları uzuyor gibi geliyor bana. Işık ve ısı durumlarını tekrar kontrolden geçirmem gerekecek galiba. Önerileriniz için teşekkürler.

ipektuğçe 24-03-2013 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI (Mesaj 1126233)
sn ipektuğçe domateslerinize hiç şaşırtma yaptınız mı,yoksa tohumları ektiğiniz yerdemi bukadar büyüdüler,

Allah nazardan korusun.bol ürün almanız dileğiyle.

Sn.HANIMELİ ;
Henüz şaşırtma yapmadım, en büyük viyollere ekmiştim. Şimdilik idare ediyorlar, bu hafta içinde inşallah gerçek yerlerine almayı düşünüyorum. ;)

Orcn 24-03-2013 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1125957)
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Torf hiç kullanmadım, yalnızca sihirli toprakta fide olarak büyütüyorum. Burdan bakabilirsiniz. ;)

Maalesef bizim bahçemizdeki toprak verimsiz, o yüzden bu seneki 10 tane kadar tiny tim fidemi bu söylediğiniz toprağa ekmeyi planlıyorum. Adana'da Tekzen olduğunu bilmiyordum, bu vesileyle de öğrenmiş oldum. :)

Bakalım benim fidelerimin gelişimleri nasıl olacak, burada paylaşırım. :)

Mustapha_66 23-04-2013 00:13

Domateslerim

5 Eklenti(ler)
Tekrar merhaba arkadaşlar,

Sonunda beklediğim gün geldi. Bugün domateslerimi şaşırttım. Elimden geldiği kadarda fotoğraflarını çekip koydum. Çok mutluyum. İlerleyen dönemleri de fotoğraflayıp koyacağım inşallah.

Mustapha_66 23-04-2013 00:35

Bu nedir?

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,

Birde domatesin yanında çıkan şeyin ne olduğunu anlayamadım. Bilgisi olan varsa öğrenebilirsem sevinirim. Teşekkürler.

estena41 23-04-2013 05:09

***. Bende yeniyim, tohumlarimin çimlenmesini bekliyorum. Size bir şey sorucam. Saksınız 4 domates fidesi icin kücük degil mi? Kusura bakmayin bilmedigimden soruyorum

Mustapha_66 23-04-2013 14:51

Bana da küçük gibi geldi ama böyle deneyeceğim bakalım. 5 tane fide için küçük olabilir, bakalım bekleyip göreceğiz. İlerleyen dönemlerde de fotoğrafları paylaşacağım inşallah.

alibaba 05-05-2013 20:41

2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bunlar da benim 2 adet çeri domates fidem.
bazı çiçekler geçti ama yine de meyve tutumu iyi gibi. Bugün biraz çapalama yaptım diplerinde kalemle :)

solucan17 05-05-2013 20:44

sayın alibaba9 balkonda çiftçilik yapanın çapalaması bu olur :) bende hanımın 4 numara şişlerini kullanıyorum :)

Ayrıca üründe bitkide keyifli

hayridursun 07-05-2013 15:58

bugün ilk günüm burada. hayırlısı hayri :)

Hülyab 07-05-2013 16:16

Merhaba sn Hayridursun hoşgeldiniz..

Mustapha_66 18-05-2013 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 969285)
Seradan cherry domates fidesi olarak satın aldım.

Bakalım nasıl meyve verecek? Tabii ki meyve verdirmeyi başarabilirsem:)

Eklenti 297906

Eklenti 297907

Koltuk sürgünü;

Eklenti 297908

Koltuk sürgününün büyük hâli;

Eklenti 297909
Domates fidesini satın alırken sırık olarak aldım. Onun için, koltuk sürgünlerini budayacağım.

Büyümesine izin vermemin sebebi; budadığım koltuk sürgünlerini ayrı bir kapta köklendirip, fideleyeceğim. Bakalım sırık domatesin koltuk sürgünleri verimli mi?

Merhaba,

Bende budadığım koltuk sürgünlerini suya koydum, 4-5 gün kadar oldu. İnşallah kök salarlar, pek umudum yok ama şansımı deneyeceğim. Siz daha önce böyle bir işlem yaptınız mı acaba.

hanımeli 20-05-2013 18:18

bende forumdan okudum koltuklar kök yapabiliyormuş,ama ben bu gün bahçeye toprak atarken fidemin birini dip yerinden kırdım,nasıl üzüldüm anlatamam,elime doğmuş gibiydi,tohumdan ekince böyle oluyomuş meğer hepsi çok kıymetli,onu sudamı bekletsem direk toprağamı diksem kök yaparmı acaba

Mustapha_66 22-05-2013 07:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI (Mesaj 1157783)
bende forumdan okudum koltuklar kök yapabiliyormuş,ama ben bu gün bahçeye toprak atarken fidemin birini dip yerinden kırdım,nasıl üzüldüm anlatamam,elime doğmuş gibiydi,tohumdan ekince böyle oluyomuş meğer hepsi çok kıymetli,onu sudamı bekletsem direk toprağamı diksem kök yaparmı acaba

Merhaba,

Tohumdan yetiştirince gerçekten öyle oluyor. Bende günde 4-5 defa balkona çıkıp domateslerime bakıyorum, tek tek inceliyorum. Sanki bebekmiş gibi bakıyorum. Gelişmeleri de çok iyi ilerliyor. İnsanı gerçekten çok rahatlatıyor. Kırdığınız fideye gelince suda bekletseniz daha iyi olur gibi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025