![]() |
Alıntı:
|
http://img821.imageshack.us/img821/6881/sam5066.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/3361/sam5046.jpg http://img29.imageshack.us/img29/3295/sam5045.jpg bunlarda benım minikler 15 gunlukler |
Alıntı:
sulamayı sararmadan önce gün aşırı ya da 2 günde bir az miktarda normal su ile yapıyordum. artık balonda 5 litrelik su içerisine katı gübre ekliyorum, 1-2 gün bekletip akşam gene aynı sıklıkta gübreli su ile sulama yapıyorum. (kullandığım gübre Gentasol Azotlu Katı Organik Çiftlik Gübresi) saksılarda sadece torf ve yukarıda adı geçen gübre karışımı var. normal bahçe toprağı bulamamıştım. yeni bir problemim var, domateslerim de gene resimde görülen biberlerim de biraz zayıf kaldılar sanki. biberler çiçeklenmedi bile, domateslerimde meyve ve yeni oluşan çiçekler var fakat gövde çok çelimsiz ve bitkinin boyu kısa gibi |
Merhaba,
benimde mayıs ayında diktiğim cherry domateslerim var. birsürü çiçekleri ve mis kokulu domatesleri vardı. taki iki hafta önce aynı büyük saksıda olan 3 fidem kurumaya başladı. dallarındaki domatesler kızarıyor anca yapraklarında tek bir yeşil yer kalmadı =( baş bir fidede de benzer sorunu yaşıyorum sebebi ne olabilir bu kurumanın. çok üzülüyorum |
Alıntı:
|
dikey duvar tarla yapsak bunda da çeri yetiştirsek tutarmı sizce acaba yani balkonda az yer oldugundan eğer böyle birşey yapma imkanımız olursa 20 çeri duvarda yetiştirebiliriz buda heralde bize hafta da 1 2 kere bize meyve vermiş olur diye tahmin ediyorum birde solucan gübreside orada üretebilirsek besin olarakta onu takviye eder güzel bir dikey bahçemiz olur
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Solucan gübresi ile iyi beslenir.. Dikey bahçe derken; domates iyi güneş almalı. |
bakalım bu sene şu an daha yeni çekirdeklerden çıkanlar var galiba 7 8 tane var bunlarıda yetiştireyim sonra toprak sorunuda var yeterli toprak yok bakalım sanırım seneye daha iyi birşeyler yapıcaz aynı zamanda verimli toprak bulmuşta oluruz, şu an bizim okulda meyve ağaçlarının alltında torf gibi olucan yaprak ve meyve çürüklerinden yıllanarak oluşmuş toprak var onlardan getirdim saksılara onlardan koyuyorum bakalım daha da getiricem direk o toprak içerisine katayım diyorum çerileri, bakalım nasıl olacak kafaya koyduk boş dairelerin cam önlerini şimdilik doldurup sonraki aylarda daha düzeltip bu duvar düşüncemide ancak işe başlarsak yapabilirim
|
Alıntı:
birde benim çekirdeken ürettiğim çerilerde acaba bauseden aldığım çeriler arasında verim farkı olurmu acaba |
Alıntı:
Tohum alama da önemli; en verimli, en iri, en olgunlaşmış alt ve orta bölümünden alınan tohumlar daha verimli olur... Tohumu alınacak domatesin üzerinde olgunlaşması beklenir. Olgunlaşmadan alınan tohumun meyvesi; ya zayıf olur _ gavuz olur_ fide çimlenmez, ya da meyvesi az ve ufak olur... Domatesin üst bölümünden tohum alınırsa meyvesini üst dallarda verir, az ve daha küçük olur... |
halil abim bende bodur çeri var vede bunlarda koltuk alma yok diye ben biliyorudum açıkçası
|
2 ay önce iki tane çeri domates fidesi aldım ve şu anda 1 tanecik domatesi var üstünde.Ben budama falan yapmadım.Ve ne kadar güneşe koymam gerekiyor bilmiyorum.Öğlen 1 den güneş batana kadar güneş alıyor balkonum,koysam nolur?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 321600 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi islam_joker ya benım sorum tere, dere otu, maydanoz, fesliğen , nane gibi ürünlerin toprak derinliği ne olmalı balkon yetiştiriciliği göz önüne alarak soruyorum toprak alanı geniş tutabilirim ilerde ama derinlilk önemli malüm toprak sıkıntısı çekiyorum yani bunlarıda ya balkona **** boş olan dairede pencere önüne koyucam hepsi için yorum yaparsanız sevinirim semiz otu da var özelliiklede bu şu an pazardan aldıgımız köklü semiz otlarının köklerini toprağa ekmiştim vede tuttu çoğu ufak ufak yaprakları var şimdilik |
Sevgili dostlar benim bahcemde de 40 kök cherry sirik domateslerim var, bolyari su anda yaklasik 2 metre civarindalar, her birinde ortalama 10-15 arasi salkim var, tepe almistim ama tepelerden yine koltuklar veriyor ve koltuklarin cicekleri asagilara göre daha fazla( ücer salkim seklinde) .Simdi ben bu cicekleri ne yapayim ? Bu cicekler sezon sonuna kadar mevye baglayip olgunlasip yetisir mi ? Yoksa koparayim mi ? Tahminen öyle 50 salkim var, koparmaya da kiyamiyorum.
|
Bu arada alt salkimlar hemen hemen kizardi( burasi Almanya domates zor yetistirirsin , yapma acemisin diyorlardi ), ilk defa giristigim amatör bahce sebzeciligimden herkes cok memnun, ayni basarilari herkes icin diliyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Tam 120 günlük tiny tim ve totem domateslerim, biraz küçük kaldılar gibime geliyor ve sanki yaprak sayıları az. Ama yine de bizi sevindirecek kadar çiçekleri var. :) Saksılardan sadece birkaçının fotoğrafını koydum, normalde 10-12 saksı ve bahçe toprağına ekilmiş 5-6 tane fide var.
İlk domatesi totemlerden biri verdi, fotoğrafta görülmese de yaklaşık 1.5 cm çapında oldu. :p Yalnız galeri sinekleriyle başımız dertte, bazılarında aşırı derecede. Hastalıklı yaprakları kopartmak dışında birşey yapmadım. Not: Önceleri balkondalardı, şaşırtma sonrası bahçeye indirdim ama en tohumdan itibaren gelişimlerini bu başlıkta paylaştığım için burdan devam etmek istedim. Eklenti 325379Eklenti 325380Eklenti 325381 |
Domates vermeleri iiçin ilaç besin ilave ediliyormu domates fidelerine lütfen söyleyin.Domateslere baka baka bi hal oldum domates vermiyorlar :(
|
Tohumu ya da fideleri nereden temin ettiniz Sn. Demircool?
|
Fideleri çiçekçi serasından almıştım sayın bahcedenn..gülenmelek ablam da bezelye domates tohumu vermişti onları da ektim yanlız fazla büyümediler onlar daha.
|
Sn. Demircool, domateslere baka baka bi hal oldum, hala da meyve vermiyorlar diye söyleyince siz tohumunun hibrit olabileceğini düşündüm. Bundan dolayı sormuştum tohumu ya da fideyi nereden temin ettiniz diye.
|
Ee peki napıcam ben bu domatesleri...
|
Bende bugün cherry domatesi tohumları ektim. Açıkcası gelişi güzel serpiştirdim tohumları ve önceden bir uygulama da yapmadım. Bir paket tohumu 4 saksıya bölerek serpiştirdim... Umarım çıkarlar ama şu an odadalar ve üstlerini de kapadım poşetle. Umarım doğru yapıyorumdur.
|
Sayın sibelozba,
Çıktıklarında çok sık olurlarsa biraz seyreltin. Sitede domates yetiştirmeyle ilgili çok sayıda bilgi alabileceğiniz yazı bulabilirsiniz. Şİmdilik toprağın kurumamasına ve havasız kalmamasına dikkat etmeniz yeterli. Zamanı geldiğinde şaşırtma yaparsanız daha verimli bitkiler elde edersiniz. Büyük olasılıkla chery ler oturak cinsidir. Haliyle koltuk alma denilen budamayı yapmanıza gerek kalmaz. Saksının geniş ve derin olmasına, koyacağınız yerin olabildiğince bol güneş görmesine dikkat ettiğiniz zaman yetiştirmenin ne kadar kolay ve zevkli olduğunu göreceksiniz. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Maalesef geçen seneki domates yetiştirme maceram tam bir hüsranla sonuçlandı. Ne tiny tim ne de totem domateslerden bir tane bile toplayamadan ağustos sonu gibi hepsi öldü. Sanırım bahçemizde çok sayıda zararlı var, 2-3 senedir hiç ilaçlanmadı. Bahçe en son ilaçlandığında biber, salatalık ve börülce ekiliydi yanlış hatırlamıyorsam ve o sene iyi verim almıştık. Yakın zamanda tekrar ilaçlanacak bir aksilik olmazsa.
Bu sene elimde sadece tiny tim tohumları olduğu için yaklaşık 20 tane onlardan ektim ve çoğu çimlendi, şimdi yaklaşık 1.5 cm civarındalar. Geçen sene bahçede yaşadığım kötü tecrübelerden sonra bu seneki fideleri saksılara aldıktan sonra evin damında, yarı gölge bir yerde yetiştirmeyi planlıyorum. Bir internet sitesinde de domates fidelerinin satışa çıkmasını bekliyorum, bahçede yetiştirmek için kara prens cherry, sarı cherry (birkaç çeşit var) ve iri olan domates fidelerinden alacağım. Umarım bu sene iyi ürün hasat edebiliriz. :) Saksıdaki domatesler için bir sorum var. Bitkilerin büyüme, meyveleme dönemleri için şunun gibi hazır bitki besinleri var. Bu gibi ürünler saksıda yetiştireceğimiz domatesler için uygun mudur? Arada bir kullansak zararı olur mu? Ya da bitkileri kendi haline mi bıraksak en iyisi? ;) |
merhabalar,
minik domates fidelerimi gerçek saksılarına alırken gübre vermeliyim ama hangi gübreyi kullanıp ne şekilde uygulamam gerektiğini bilmiyorum bu konuda deneyimli arkadaşlar bilgi verebilirler mi? |
1 Eklenti(ler)
domates tohumlarım varlığını göstermeye başladılar..hala evde fısfıslayarak bakıyorum..havalar iyice ısınınca balkona almayı düşünüyorum. biraz daha büyüyünce de şaşırtma yaparım herhalde bişeyler cıkıcak ortaya zamanla:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025