![]() |
aksam cekip fotoları paylasıcam sn. Emre İlhan , ilginiz icin tesekkur ederim
|
****** , gentafol marka npk 8-8-8 sebzeler için sıvı gübre çözeltisi aldım 500 ml olandan . arkasında yapraktan uygulama yapılmalı giyor, akırısımı hazırlayıp topraga döksek ne olur??? domates ve biberlerime kullanıcagım
|
ya acaba bu domates kızardıktan kaç gün sonra koparılmalı dalından ve dalından nasıl koparmalıyız 1 tane tam kırmızı ve şimdiden kızarmaya başlayan 2 tane daha var diğerleri daha büyüme aşamasında,
|
Tiny Tim
1 Eklenti(ler)
Tiny Tim domateslerim
|
3 Eklenti(ler)
domates yapraklarındaki sıkıntılı durum ;
|
Daha önce böyle bir sorun yaşamadığım için, sizi net bilgilendiremiyorum malesef.
Benim cherry domateste de buna benzer bir sorun oldu. Alt yaprakları bozuldu. Bende tüm koltuk sürgünlerini ve dallarını budayarak, sadece tepe sürgününü bıraktım. Daha sonra da mantar ve yaprak biti için ilaçlama yapıp, gübre verdim. Bakalım ne olacak... Mesajınızın linkini bu konuya verdim. Orada daha net bilgilendirileceğimizi düşünüyorum:) Arkadaşlar, daha önce bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu? Olduysa neler yaptınız? Anlatırsanız sevinirim:) |
Aynı sorunu şu an ben de yaşıyorum. 4-5 kök domates böylece kuruyup öldüler. Ben, iki durumdan şüphelendim; birincisi kapalı balkonda duruyorlar ve gündüz epey sıcak oluyor bu bozulma nedeni olmuş olabilir. Diğer ve daha mantıklı gelen bir şey ise, kullandığım 20*20*20 NPK gübrenin dozunun fazla gelmiş olabileceği.
Sayın Cemil B. 'nin yaşadığı soruna verilecek yanıtları ben de takip edeceğim. |
Alıntı:
|
Damateslerimin hızlı bir şekilde ölmesine neden olan sorunun kaynağını buldum: kırmızı örümcek.Sadece domateslerime değil, diğer bazı bitkilere de bulaşmış. Dameteslere ağır zarar verdiler ve biraz önce ilaçlama yaptım. Artık ne kadarını kurtarabilirsem.
|
3 Eklenti(ler)
benim cherryler coştu bi kere :p
|
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim Tiny Tim ve Totem domateslerim 50 günlük oldular. Bir kısmına bir kez şaşırtma yapıldı, bir kısmına yapılmadı(. Şimdi yaklaşık 10-12 cm boyunda olanları saksılara alacağım. Bazılarının yapraklarında fotoğraftaki gibi bir sorun var, ne olduğunu bilmiyorum.
Eklenti 312406 Eklenti 312402 Yine yaklaşık 2 ay kadar önce fidancıdan aldığım 4 sırık cherry domates fidesi vardı, şimdi nerdeyse 1.5 m boyunda oldular ve içlerinde kızarmaya hazırlanan domatesler var. Kızarmaya en yakın olan salkım bu, sonuncu domates de kızarınca nasıl koparmalı? Salkımın gövdeye bağlandığı yerden alsak olur mu? Tadına bakmak için sabırsızlanıyorum açıkçası, umarım güzeldir de tohumlarını alıp seneye de yetiştiririz. ;) Eklenti 312403 |
Orcn;acaba şu anda bile eksen 10 cu aya kadar verim alınamaz mı
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ya da salkımı bir bıcakla dipten kesip yeşil olan(lar)dan turşu yapmak da var...;) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kırmızı örümceklerden kurtarabildiğimiz domateslerin ilk hasadını yaptık :)
Eklenti 313081 Eklenti 313082 Eklenti 313083 Alıntı:
|
Çeri domateslerdeki son durum, ne zaman hasat edebilirim ve nasıl neresinden koparmalıyım veya kesmeliyim?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1072012503.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...1072012504.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...1072012513.jpg |
1 Eklenti(ler)
Sayın cemil b.,
Domatesler tam kızardığında fotoğrafta okla gösterdiğim yerden koparmanızda fayda var. Salkımlar tam kızarmışsa makasla dibindne kesin. Afiyet olsun. |
Alıntı:
|
beklemesnde bir müddet sıkıntı olmaz gerekirse biraz ekletip en büyük olanlardan tohum da alabilirsiniz ben 10 gün kadar beklettim ve kopardım sıkıntı olmadı yani heralde daha uzun süre beklemede bozulmalar oluyor heralde kızarma olduktan sonra bu sefer iç çekirdeklerini daha olgunlaştırmaya başlıyor o yüzden kızarma oldugu gibi bozulmaya dönmüyor
|
teşekkürler bilgilendirmeleriniz için
|
Alıntı:
|
Sn Meyvelitepe' nin Santini' leri hasat edildi, şimdiye kadar yediğim en lezzetli cherry domates. Tek sıkıntı domates içindeki tohum miktarının azlığı. Artık cherry olarak sadece Santini domates yetiştireceğim.
|
5 Eklenti(ler)
Herkese merhaba. Öncelikle foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. umarım doğru şekilde göndermeyi başarabilirim. Sorun tohumdan yetiştirdiğim ve şuan balkonumda bulunan, sırık kiraz domateslerimde (tohumun ismi bu şekilde geçiyordu). Yaprakları bir haftadır alttan yukarıya doğru sararmaya başladı. Bu normal mi yoksa hastalık belirtisi mi bilemiyorum. Ayrıca hasta iseler ne yapmam gerekir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Resim eklemeye çalışayım.
|
Alıntı:
Sayın Drelif, Kırmızı örümcek kontrolu yapmanızı öneririm, çok sık sulamadanda olabilir, ayrıca saksılar küçük olabilir. Kolay gelsin, bol ürünler. |
Sayın sarin
öncelikle kırmızı örümcek kontrolü nasıl yapılıyor? internette ufak bir araştırma yaptım ama bulamadım. sulamayı havanın çok sıcak olduğu, buharlaşmanın fazla olduğu dönemlerde gün aşırı, soğuk olduğu dönemde ise 2-3 günde bir kez yaptım. çeşme suyu kullanıyorum. 6-7 litrelik toprağa yaklaşık yarım litre kadar. fidenin dikimi esnasında toprağını organik hayvan gübrresi karıştırarak hazırlamıştım. gübre miktarını az koymuş olabilirim. yeniden gübreleme yapmam çözüm olur mu sizce? teşekkürler. |
Sn drelif,
Kırmızı örümcek kontrolu, yaprakların altına bakılarak yapılır. Nokta gibi kırmızı küçük yaratıklardır kırmızı örümcekler. Yaprak altında sanki küflenme gibi bir görüntü oluşturur, çok küçük örümcek ağları vardır. Saksı ve sulamanız yeterli gibi, ilave gübre konusunda bir fikrim yok doğrusu. Biz bahçeye dikerken çok gübre kullanmıyoruz öyle, biraz yanmış hayvan gübresi koyarız. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Başlangıçta gözle görülmez _ mikroskola görülür_ ama yapraklar kıvrılmaya başlar... http://www.agaclar.net/forum/836130-post339.htm Kırmızı örümceğin ilerlemiş hali; yakalanan yapraklar koparıp atılmalı ve ilaçlanmalı, yoksa bitkiyi durdurup öldürür, önlem alınmazsa... |
Alıntı:
Diğer yapraklarda bir şey olmadığına göre, hastalık olma olasılığı çok düşük:) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bitkinize uygun gübreyle besin takviyesi yapıyor musunuz? Sulama düzeniniz nasıl? Saksı harcınız nedir? Biraz bilgi verirseniz, durumu daha kolay anlarız:) Eklenti 316288 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025