agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/2737.htm)

blinkin 28-08-2013 18:47

Merhabalar, balkonumda cherry domates ve biberim var. yeşil tırtıl dadandı. 2 günde nerdeyse bütün domates yapraklarımı yemişler. 15 tane falan tırtıl topladım üstünden. sürekli kontrol ediyorum ama bir daha gelmelerini engellemek için evde yapabileceğim organik bir tarif var mı? pelin otu, arap sabunu gibi şeylerle yapılan tarifleri gördüm ama hiçbiri evimde olan şeyler değil. daha basit bir tarif veya yöntem bilen varsa paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler

seliin26 17-09-2013 21:19

Arkadaşlar ben gıda mühendisiyim ve cherry domatesleri ile ilgili bilimsel bir çalışma yapacağım. Hangi aylarda yetişiyor, ekim-kasım ayları cherry domateslerinin toplanması için uygun bir ay mı ? Cherry domatesleri yetiştiren ve bilgisi olan arkadaşlar acil yardımcı olabilirse çok sevinirim.

kaknus 17-09-2013 23:20

Kiraz domatesler buralarda gayet bol yetişiyor. Tohumları kendiliğinden dökülüyor, bahçelerde , fırsat bulduğu her yerde bol bol yetişiyor. Sanırım iklim şartları nedeniyle diğer domates çeşitlerine sıkça hastalık vurup ilaçlamak gerektiği halde bu tür bir şey olmuyor.
Değerlendirme yöntemine gelince hanım dondurucuya koyuyor. Kışın yemeklere katıyor. Güzel oluyor. Bu yıl aynen büyük domates çeşitlerinde olduğu gibi bir sürü değişik soslar ve menemenler koydu. Gayet lezzetli. İsteyen varsa tohumunu gönderebilirim. Ancak normalde kendiliğinden olduğu için ben tohumlarını almıyorum. Zamanı geçmeden bildirirseniz alıp kuruturum.

eylülburak 18-09-2013 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaknus (Mesaj 1200395)
Kiraz domatesler buralarda gayet bol yetişiyor. Tohumları kendiliğinden dökülüyor, bahçelerde , fırsat bulduğu her yerde bol bol yetişiyor. Sanırım iklim şartları nedeniyle diğer domates çeşitlerine sıkça hastalık vurup ilaçlamak gerektiği halde bu tür bir şey olmuyor.
Değerlendirme yöntemine gelince hanım dondurucuya koyuyor. Kışın yemeklere katıyor. Güzel oluyor. Bu yıl aynen büyük domates çeşitlerinde olduğu gibi bir sürü değişik soslar ve menemenler koydu. Gayet lezzetli. İsteyen varsa tohumunu gönderebilirim. Ancak normalde kendiliğinden olduğu için ben tohumlarını almıyorum. Zamanı geçmeden bildirirseniz alıp kuruturum.

Ben domates tohumlarınıza talibim...Eskiden eşimin köyünde de şeftali ağaçlarının dibinde kendiliğinden çıkardı. Kullanılan ot ilaçları yüzünden artık kalmadı...
Teşekkür ediyorum...

evdeçiçek 18-09-2013 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaknus (Mesaj 1200395)

Bende istiyorum bu tohumlardan, nasıl irtibata geçebiliriz?

bahcedenn 18-09-2013 09:47

Bu sayfayı herkes takip etmiyordur muhtemelen. Acaba tohum paylaşabilecek olan arkadaşlarımız fotoğraf çekme imkanı da varsa tohumları bu sayfada paylaşabilirler mi? Tohum talep eden arkadaşlarımız da bu sayfayı okuduktan sonra diğer çeşitleri de görerek istedikleri tohumları buradan talepte bulunabilirler.

seliin26 18-09-2013 09:51

ben hatay ilindeyim hava sıcaklıkları da yüksek burada, yani kasım ayında rahatlıkla kiraz domates bulabilir miyim seralar dışında doğal olarak yetişen? ayrıca serada yetişen kiraz domatesler doğal olarak yetişen kiraz domateslerle aynı kalitede olur mu? bilginiz varsa ve yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

kaknus 18-09-2013 20:39

Tohum isteyenlerle özelden irtibata geçebiliriz.

kaknus 19-09-2013 22:05

3 Eklenti(ler)
Yetiştirdiğim kiraz domateslerden birkaç resim yüklüyorum.
Eklenti 442836

Eklenti 442837
Boyu habire uzuyor. Resimdeki domates yaklaşık2 m kadar var.

Eklenti 442838
Koltuk alma yaptıkça domatesler normalde olduğundan büyük oluyor.
Koltuk almayı bu yıl forumdan öğrendiğimi de itiraf edeyim.:)

Lonicera 24-01-2014 15:23

Santini cherry domatesten sonra 2.favorim petikan cherry oldu. Her iki tür de son 2 yıldır herhangi bir hastalığa yakalanmadan bolca ürün verdiler. Özellikle saksı içerisinde cherry domates yetiştirmek zorunda olanlara tavsiye ederim. Petikan cerry' nin olumsuz yanı çok az miktarda tohum vermesi.

Petikan cherry hakkında internette fazla bilgi yok. Sadece yukarıdaki blogda (yazılanları anlamasam da) resimlerine rastladım.

rcpdrms 07-04-2014 03:46

kardeş rıca etsem bana bu senin domates fide ve tohumlarından biraz yollaya bilirmisin
tel : 05373912311

zeyno82 08-04-2014 13:31

Selamlar ben tonundan oturak domates ektim yeni filizlendiler bu domates cinsi için toprak ve saksı ebadı nasıl olmalıdir ilk kez yetiştireceğim çünkü :-\

kaknus 08-04-2014 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rcpdrms (Mesaj 1267673)
kardeş rıca etsem bana bu senin domates fide ve tohumlarından biraz yollaya bilirmisin
tel : 05373912311

Bu domatesler tarlalarda kendiliğinden yetişiyor. Bu yüzden elimde tohumu yok. Haziran başlarında tarlalarda yine büyümeye başlar. O zaman fidesini yollayabilirim. Yol şartlarına dayanır mı bilemem. Ya da isterseniz sonbaharda tohumlarını alıp gönderirim.

angvil 10-04-2014 15:20

Balkonumda 5 adet saksıda cherry domates var. Bodur . Cinsini bilemiyorum.
Bu domatesi kurutmadan ertesi yıla yaşatıp tekrar ürün almam mümkünmüdür.
İzmirdeyim.

cevapveriyorum 23-04-2014 13:01

Iyı günler. Balkonumda cherry ve sırık domatesim var. Sabah 9'dan öglen 13.30 -14 'e kadar güneş alıyorlar. Cherrylerimde 4 tane domates var küçük de olsa ve bir sürü çiçek var. Ancak sırık domatesimdeki bikaç tane tomurcuk bir aydır öyle duruyor hiç kımıldamıyor ve altlarında yapraklarında biraz kuruma ve sararma var. Sebebini bilmiyorum bi şey söyleyebilcek olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi??

caner88 24-04-2014 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cevapveriyorum (Mesaj 1274397)
Iyı günler. Balkonumda cherry ve sırık domatesim var. Sabah 9'dan öglen 13.30 -14 'e kadar güneş alıyorlar. Cherrylerimde 4 tane domates var küçük de olsa ve bir sürü çiçek var. Ancak sırık domatesimdeki bikaç tane tomurcuk bir aydır öyle duruyor hiç kımıldamıyor ve altlarında yapraklarında biraz kuruma ve sararma var. Sebebini bilmiyorum bi şey söyleyebilcek olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi??

muhtemelen saksı küçük geliyordur toprak bitkiyi besleyemiyor olabilir.

angvil 25-04-2014 07:47

Peki cherry için minimum toprak hacmi ne kadar olmalıdır ?

caner88 25-04-2014 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi angvil (Mesaj 1275195)
Peki cherry için minimum toprak hacmi ne kadar olmalıdır ?

kendi deneyimlerime göre söyleyebilirim ki en az 25 cm derinlik gereklidir 10 15 litre gibi ancak saksı daha büyük olursa daha iyi kök atacak ve ürün miktarı ve kalitesi daha iyi olacaktır.

angvil 21-05-2014 08:24

cherry domateslerimin yapraklarında lekelenmeler vardı biraz. Şu yeşil bitlerden olduğunu gördüm yaprak altlarında. İnternette araştırdıktan sonra , bulaşık sabunu , ayçiçek yağı ve su karışımını sprey ile yapraklara sıktım. Bitler baya kayboldu. Ama hızlı bir şekilde yapraklar karardı ve kurudu. Şimdi domateslerin hiç yaprağı kalmadı nerdeyse. 2 tane domatesin hiç yaprağı kalmadı. Ayrıca kökleri de gevşedi. Ölüyorlar sanırım. Yardım edin lütfen.

new_moon_new 22-05-2014 13:53

Merhaba ,
Balkonumda yetiştirdiğim bodur cherry domateslerimin dalları o kadar sık ki domateslerim gölgede kalıyorlar. Acaba biraz yapraklarını koparsam bitki strese girermi?

kaknus 25-05-2014 18:28

Tarlalardan bir sürü kiraz domates fidesi çıktı. Eğer yakınlarda olan varsa, veya yolu bu taraflara düşecek olanlar , alabilirsiniz.

maya 27-05-2014 07:23

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim ilk domateslerim ;)

TCM 27-05-2014 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi angvil (Mesaj 1286322)
cherry domateslerimin yapraklarında lekelenmeler vardı biraz. Şu yeşil bitlerden olduğunu gördüm yaprak altlarında. İnternette araştırdıktan sonra , bulaşık sabunu , ayçiçek yağı ve su karışımını sprey ile yapraklara sıktım. Bitler baya kayboldu. Ama hızlı bir şekilde yapraklar karardı ve kurudu. Şimdi domateslerin hiç yaprağı kalmadı nerdeyse. 2 tane domatesin hiç yaprağı kalmadı. Ayrıca kökleri de gevşedi. Ölüyorlar sanırım. Yardım edin lütfen.

Sabun, yağ karışımını tüylü yapraklı bitkilere vermeyin diyorlardı sitede, herhalde bu yüzden olsa gerek.

mesut çelik 11-01-2015 19:28

Tam olarak cherry domateslerinin cinsi nedir

dal 08-04-2015 18:01

Chocolate cherry domates yetiştiren oldu mu?Elimde tohumları vardı acaba sırık mı oturak mı diye merak ettim.Bahçede ona göre yer ayarlıyacağım.Tohumlar galiba 2 yıl önce gelen fidelerden alınmış.Çimlendiler ve sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.Bilenler cevap yazarsa sevinirim.

nkutsay 08-04-2015 20:36

Ben yetistirdim. Sirik. Yukseltilmis sebze adasinda guclu ve cok verimliydi.

dal 09-04-2015 09:07

Güçlü olduğu tohumdan belli çok çabuk çimlendi ve hızlı büyüyor.Teşekkürler cevabınız için ona göre yerini ayarlıyım gerçi elimde bir sürü fide oldu bakalım yerlerine geçirince kalanını burdan dağıtırız artık:)

capsaicin 05-05-2015 09:40

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, benim tohumdan yetiştirdiğim kiraz domateslerim, 70cm kadar boylandılar, neden bu kadar büyüdüler anlamadım. Bunu geçtim yeni çiçek veriyorlar ama sadece tepesinde bir seri çiçek olarak, acaba verimi niye böyle düşük? Toğrağım gübresi vs iyi, güneş de bol alıyor. Yani koçtaştan 1 karışlık kiraz domatesler alıyorum bir yazda en az yarım kilo domates verirken, benim böyle özenle büyüttüğüm bitkim niye 3-5 domates veriyor sadece?

Bir de inanılmaz dayanıklı bir tür. Kök boğazı çürüklüğü olmuş ve bir tanesi yana yatmış topraktan yukarı doğru çürümeye başlamıştı. 1 hafta uğraştım karbonatla vs kurtarırım diye ama kötüye gitti, bende söküp çöp kovası niyetine odada duran boş bir saksıya atmıştım kuruyunca atarım diye. O susuz, topraksız fide, sıcak ev içinde bir hafta inatla kurumadı bozulmadı yaprakları diri kaldı.Bende kıyamadım bir şans daha vereyim dedim gövdenin üstten 20cmlik kısmını koparıp ufak bir saksıda toprağa gömdüm. Ertesi gün gövdeden beyaz kökler fışkırmıştı ve şu an büyümeye başladı. Ben bu kadar dayanıklı, bu kadar yaşama azmi olan bir bitki hayatımda görmedim.

libabom 05-05-2015 14:06

Arkadaşlar merhaba, ben forumda yeniyim ve bu ilk mesajım.Muhteşem bir site.Site sahibi ve üyeleri tebrik ediyorum.

Bende balkonda kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum.Şimdilik tohumdan değil fide ile domates,biber ve salatalık ektim.
Şimdi cherry domates için 2-3 tane iyi kalite fide arıyorum.En büyük saksılarımı özel ayırdım.Nereden temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca gübre de kullamak istiyorum.Ancak kararsız kaldım.Saksıda bu ürünleri yetiştiren arkadaşların önerebilecekleri bir gübre var mı acaba ?

Teşekkürler.

ilkhan17 05-05-2015 21:05

Selamlar elinde ceri domates fidesi olan varsa temin edebilirmiyim ozelden yazismamiz uygundir simdiden tesekkurler..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025