agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/2737.htm)

Özgür20 10-04-2011 15:24

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 777556)
Sayin Ozgur bir dolu kabin icine su doldurun ve saksinizdan yuksek yerde olsun,icine ip koyun ve ipi bitkilerinizin dibine sokun bu 8 gun degil tam 1 aylik bir fikir.Kaynanam hep oyle yapiyomus onda gordum

Gitmeden mesajı görmemiştim. Doğal olarak çoğu kurumuş :( Geldiğim gün sulama yaptım, bazıları kendini toplamaya başladı gibi. Yeni ektiğim tohumlar ise sanırım susuzluktan çimlenmemiş.

İlk resimdekini gitmeden 5 Lt'lik su şişesine şaşırtma yapmıştım. 7-8 cm olmuş gibi boyu. Daha fazla güneş ışığı alması için biraz önce balkondaki yerini değiştirdim.

Son resimdeki ise bıraktığım gibi ne uzamış ne başka bir şey olmuş.

kirazdomates 16-04-2011 12:20

3 Eklenti(ler)
Bugün kiraz domateslerimizi saksıya aldık, tohumdan itibaren ilk resimleri önceki sayfalardan görebilirsiniz...

Emre İlhan 16-04-2011 12:34

1 Eklenti(ler)
Tumbling Tom Red domates fidelerimin son halleri; :)

Eklenti 203540

ciceksever70 16-04-2011 12:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kirazdomates (Mesaj 786947)
Bugün kiraz domateslerimizi saksıya aldık, tohumdan itibaren ilk resimleri önceki sayfalardan görebilirsiniz...

Domatesleri ne büyüklükte bir saksiya diktiniz acaba? Büyük bir saksiya iki fidan dikilebilir mi?

nuray222ay 16-04-2011 13:06

2 Eklenti(ler)
merhaba ben ilk kez bi deneme yapıyorum..küçücük bir saksım vardı ve elimde kurutulmuş domateslerden aldığım tohumlar vardı (cinsinin ne olduğunu bile bilmiyorum doğrusu) küçük saksıya bikaç tane biraarada koyup suladım ve filizlendiler..aynı yerden 6 tane filiz çıktı.. açıkçası tutup tutmayacağından emin olmayarak bikaç tane koymuştum sanırım yanlış yapmışım şimdi ne zaman ayırmam gerektiğini bilmiyorum ayırırken öldürmektende korkuyorum.fotoğrafını koyuyorum yardımcı olursanız sevinirim..[ATTACH]Eklenti 203549[/ATTACH]

nuray222ay 16-04-2011 13:56

2 Eklenti(ler)
birde aynı zamanda maydanoz denemesi yapmıştım uzun balkon saksının yarısına serpiştirmiştim saksının sadece kenarlarında çıktılar ortadakiler çıkmadı..çıkanlarda çok narinler boyları uzuyor eğilip bükülüyorlar fakat sadece 2 yaprakları var hala.. ne yapmalıyım diye düşünürken siteyi keşfettim..anladımki ekmeden önce biraz bilgilenmem gerekirmiş..bundan sonrası için ne önerirsiniz hala umut varmı acaba..[ATTACH]Eklenti 203553[/ATTACH]

kirazdomates 16-04-2011 15:24

Merhaba,

benim diktiğim saksı sanırım 5 lt civarında, bodur kiraz domates dedikleri tohumları fazla büyük bir kaba gerek duymadan dikebilirsiniz, Ama sırık domatesler için derin bir kap gerekiyor, yoksa tam verim alınamıyor.

Uzun saksılar var, onlara 2 tanede dikebilirsiniz, bodur domateslerden. Bence her saksıya 1 fide en iyi sonucu verir, balkon için.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 786957)
Domatesleri ne büyüklükte bir saksiya diktiniz acaba? Büyük bir saksiya iki fidan dikilebilir mi?

Lilinin bahcesi 16-04-2011 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray222ay (Mesaj 786967)
merhaba ben ilk kez bi deneme yapıyorum..küçücük bir saksım vardı ve elimde kurutulmuş domateslerden aldığım tohumlar vardı (cinsinin ne olduğunu bile bilmiyorum doğrusu) küçük saksıya bikaç tane biraarada koyup suladım ve filizlendiler..aynı yerden 6 tane filiz çıktı.. açıkçası tutup tutmayacağından emin olmayarak bikaç tane koymuştum sanırım yanlış yapmışım şimdi ne zaman ayırmam gerektiğini bilmiyorum ayırırken öldürmektende korkuyorum.fotoğrafını koyuyorum yardımcı olursanız sevinirim..

Sasirtma yapacaginiz zaman topragi iyice islatin etrafindaki toprakla beraber cikarip dikkatlice kokleri ayirin. Simdi ayirmaniz gerekmez. Yanliz beraber cikan 4 filizin boylari cok uzamis, yanlardakiler nispeten daha iyi durumdalar.

Lilinin bahcesi 16-04-2011 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray222ay (Mesaj 786985)
birde aynı zamanda maydanoz denemesi yapmıştım uzun balkon saksının yarısına serpiştirmiştim saksının sadece kenarlarında çıktılar ortadakiler çıkmadı..çıkanlarda çok narinler boyları uzuyor eğilip bükülüyorlar fakat sadece 2 yaprakları var hala.. ne yapmalıyım diye düşünürken siteyi keşfettim..anladımki ekmeden önce biraz bilgilenmem gerekirmiş..bundan sonrası için ne önerirsiniz hala umut varmı acaba..

Resimlerden anladigim kadariyla oncelikle cok fazla suluyorsunuz galiba , toprak camur kivaminda sanirim. Ikincisi ise fotograflari cektiginiz yer saksinin durdugu yer ise maydanozlar gunes gormuyorlar, gunese ihtiyaclari var. Bu sekilde onlari kaybedebilirsiniz.

TUĞCU 16-04-2011 20:44

Saksı büyüklüğü olarak çok büyük saksıları tercih etmeyin.RR ve Tinytim tarzı domatesler ufak saksılarda çok rahat yetişebiliyor.Ben ilk RR lerimi 35 cm çapında 30 cm yüksekliğindeki saksılara diktim.Elimde kalan son fideyide atmaya kıyamadığımdan ,12 cm çapında ve 9 cm yükseklğindeki saksıya dikmiştim.Ufak saksıya diktiğim ,diğerlerine nazaran çok daha iyi gelişti.Şuanda ufak saksıya diktiğim RR ye daha fazla eziyet çektirmemek için ,25 cm çapında ve 20 cm çapındaki saksıya aldım.Yerini sevdi ve diğer büyük saksılara oranla üzerinde çok daha fazla çiçek oluşumu var.Şu anda yeni yetiştirdiğim RR leri de ufak saksılara dikeceğim.

Bu ufak saksıdaki RR , siz bukadar ufak saksıya dikmeyin:rolleyes:

http://i283.photobucket.com/albums/k..._5624540_n.jpg

Bunlarda büyük saksılardaki RR ler.

http://i283.photobucket.com/albums/k..._5391255_n.jpg

nuray222ay 16-04-2011 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi (Mesaj 787072)
Sasirtma yapacaginiz zaman topragi iyice islatin etrafindaki toprakla beraber cikarip dikkatlice kokleri ayirin. Simdi ayirmaniz gerekmez. Yanliz beraber cikan 4 filizin boylari cok uzamis, yanlardakiler nispeten daha iyi durumdalar.

teşekkür edrim biraz daha bekleyeyim o zaman..

nuray222ay 16-04-2011 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi (Mesaj 787075)
Resimlerden anladigim kadariyla oncelikle cok fazla suluyorsunuz galiba , toprak camur kivaminda sanirim. Ikincisi ise fotograflari cektiginiz yer saksinin durdugu yer ise maydanozlar gunes gormuyorlar, gunese ihtiyaclari var. Bu sekilde onlari kaybedebilirsiniz.

2-3 günde bir kez suluyorum ama demekki daha az sulamalıyım öylemi..hayır fotoğrafları çekmek için yerlerinden aldım saksıları.. oldukları yer sürekli güneş gören bi cam kenarı..hatta bu kadar güneş görmelerinin iyi olup olmadığı bile düşündürüyor beni..umut yok yani :(

ciceksever70 18-04-2011 17:20

2 Eklenti(ler)
Cherry domateslerimi dün sasirttim. Simdilik bu durumdalar.

Emre İlhan 18-04-2011 17:59

Hiç şaşırmış gibi görünmüyorlar maşallah. Fideleriniz tutuyor, gözünüz aydın. :)

Basar Bolukbas 25-04-2011 15:43

Sevgili Dostlar cok degerli bir arkadasimin gonderdigi bazi tohumlar ile son bir deneme daha yapacagim. Umarim basarili olurum. Lutfen bana sans dileyin. Yoksa bu topic'den ayrilip sansimi, gunes almayan bitkilerin yetisebilecegi baska bir topic de deneyecegim :) Saygilar...

pacific 26-04-2011 11:38

kiraz domateslerim

4 Eklenti(ler)
merhabalar herkese. 17 şubat da çimlenmeye başlayan cherry domateslerimin resimlerinin sizlerle paylaşmak istiyorum. sizce durumu nasıl sağlıklılımı. 10lt lik bir saksıda şuanda kendisi. yorumlarınızı bekliyorum

aydın 26-04-2011 12:25

Sayın pasific;

İyi durumda gelişimleri, yapraklarında bir hastalık göremedim. Yalnız saksınızın etrafını yarı saydam mavi naylon olması yerine siyah olsaymış daha iyi olurdu.

Bende bu yıl su damacanalarında deniyeceğim. Etrafını kapatmak içinse gazete ya da aleminyum folyo düşünüyorum.

kolay gelsin :)

the_mc 26-04-2011 12:45

alüminyum folyoda şık duruyor noylana alternatif olarak.

pacific 26-04-2011 12:50

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. şimdi etrafını aliminyum folyayla kapatıyorum. sizce ne zaman meyve vermeye başlar

the_mc 26-04-2011 13:46

evin içinde veya balkonda durmasına göre degişir. genelde mayıs ayı sonları diyebiliriz.

sebnem&mircan 26-04-2011 17:00

Aluminyum, siyah poset ya da gazete'yi neden kapliyorsunuz saksilara? Bende saksi, cuval vede beyaz kopukten olan balik kutusu dusunuyorum. Sizce nasil olur?

the_mc 26-04-2011 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 792582)
Aluminyum, siyah poset ya da gazete'yi neden kapliyorsunuz saksilara? Bende saksi, cuval vede beyaz kopukten olan balik kutusu dusunuyorum. Sizce nasil olur?

köklere direk ışık gelmemesi için ayrıca toprak ısısını direk güneş ışı alarak artmasına yol açar. oluşan bu ısı Ph etkiler aşırı su kaybına sebebiyet verir ve de bitkinin düzensiz yaşamına yol açar.

sebnem&mircan 26-04-2011 19:39

Simdi anladim cok tesekkur ederim. Koyu renkli saksilar icin gerekli olmaz sanirim

besimaz 27-04-2011 12:39

ok teşekkürler.bende saksılarımın etrafını kapatayım.

besimaz 27-04-2011 12:40

çiçeklendikten sonra ne zaman ürün vermeye başlar.domatesler

kirazdomates 27-04-2011 17:34

1 Eklenti(ler)
57. güne kadar geldik

önceki sayfalarda tohumdan itibaren aşama aşama resimlerimizi görebilirsiniz.

Özgür20 29-04-2011 18:06

3 Eklenti(ler)
Fidelerimin ilk çıkan yapraklarının birinde icine doğru kesilmişlik; diğerinde ise bir tür sararma görüntüsü bir süredir var.

Bunlar hastalık mıdır?

the_mc 01-05-2011 14:16

Özgür20, hastalık yok daha küçük oldukları için çok önemsemişsiniz :)

saksı olarak etrafını kapatmanıza gerek yok benim anlatıgım pet şişeler ve benzerleri için.

the_mc 01-05-2011 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi besimaz (Mesaj 793138)
çiçeklendikten sonra ne zaman ürün vermeye başlar.domatesler

yaklaşık 1 hafta sonra çiçeği kurudugunda domatesiniz küçücük oldugunu görebilirsiniz. yalnız çicegine fazla dokunup zedelemeyin.

kirazdomates 04-05-2011 20:07

2 Eklenti(ler)
Eklenti 208987
Eklenti 208988

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025