![]() |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gitmeden mesajı görmemiştim. Doğal olarak çoğu kurumuş :( Geldiğim gün sulama yaptım, bazıları kendini toplamaya başladı gibi. Yeni ektiğim tohumlar ise sanırım susuzluktan çimlenmemiş. İlk resimdekini gitmeden 5 Lt'lik su şişesine şaşırtma yapmıştım. 7-8 cm olmuş gibi boyu. Daha fazla güneş ışığı alması için biraz önce balkondaki yerini değiştirdim. Son resimdeki ise bıraktığım gibi ne uzamış ne başka bir şey olmuş. |
3 Eklenti(ler)
Bugün kiraz domateslerimizi saksıya aldık, tohumdan itibaren ilk resimleri önceki sayfalardan görebilirsiniz...
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
merhaba ben ilk kez bi deneme yapıyorum..küçücük bir saksım vardı ve elimde kurutulmuş domateslerden aldığım tohumlar vardı (cinsinin ne olduğunu bile bilmiyorum doğrusu) küçük saksıya bikaç tane biraarada koyup suladım ve filizlendiler..aynı yerden 6 tane filiz çıktı.. açıkçası tutup tutmayacağından emin olmayarak bikaç tane koymuştum sanırım yanlış yapmışım şimdi ne zaman ayırmam gerektiğini bilmiyorum ayırırken öldürmektende korkuyorum.fotoğrafını koyuyorum yardımcı olursanız sevinirim..[ATTACH]Eklenti 203549[/ATTACH]
|
2 Eklenti(ler)
birde aynı zamanda maydanoz denemesi yapmıştım uzun balkon saksının yarısına serpiştirmiştim saksının sadece kenarlarında çıktılar ortadakiler çıkmadı..çıkanlarda çok narinler boyları uzuyor eğilip bükülüyorlar fakat sadece 2 yaprakları var hala.. ne yapmalıyım diye düşünürken siteyi keşfettim..anladımki ekmeden önce biraz bilgilenmem gerekirmiş..bundan sonrası için ne önerirsiniz hala umut varmı acaba..[ATTACH]Eklenti 203553[/ATTACH]
|
Merhaba,
benim diktiğim saksı sanırım 5 lt civarında, bodur kiraz domates dedikleri tohumları fazla büyük bir kaba gerek duymadan dikebilirsiniz, Ama sırık domatesler için derin bir kap gerekiyor, yoksa tam verim alınamıyor. Uzun saksılar var, onlara 2 tanede dikebilirsiniz, bodur domateslerden. Bence her saksıya 1 fide en iyi sonucu verir, balkon için. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Saksı büyüklüğü olarak çok büyük saksıları tercih etmeyin.RR ve Tinytim tarzı domatesler ufak saksılarda çok rahat yetişebiliyor.Ben ilk RR lerimi 35 cm çapında 30 cm yüksekliğindeki saksılara diktim.Elimde kalan son fideyide atmaya kıyamadığımdan ,12 cm çapında ve 9 cm yükseklğindeki saksıya dikmiştim.Ufak saksıya diktiğim ,diğerlerine nazaran çok daha iyi gelişti.Şuanda ufak saksıya diktiğim RR ye daha fazla eziyet çektirmemek için ,25 cm çapında ve 20 cm çapındaki saksıya aldım.Yerini sevdi ve diğer büyük saksılara oranla üzerinde çok daha fazla çiçek oluşumu var.Şu anda yeni yetiştirdiğim RR leri de ufak saksılara dikeceğim.
Bu ufak saksıdaki RR , siz bukadar ufak saksıya dikmeyin:rolleyes: http://i283.photobucket.com/albums/k..._5624540_n.jpg Bunlarda büyük saksılardaki RR ler. http://i283.photobucket.com/albums/k..._5391255_n.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Cherry domateslerimi dün sasirttim. Simdilik bu durumdalar.
|
Hiç şaşırmış gibi görünmüyorlar maşallah. Fideleriniz tutuyor, gözünüz aydın. :)
|
Sevgili Dostlar cok degerli bir arkadasimin gonderdigi bazi tohumlar ile son bir deneme daha yapacagim. Umarim basarili olurum. Lutfen bana sans dileyin. Yoksa bu topic'den ayrilip sansimi, gunes almayan bitkilerin yetisebilecegi baska bir topic de deneyecegim :) Saygilar...
|
kiraz domateslerim
4 Eklenti(ler)
merhabalar herkese. 17 şubat da çimlenmeye başlayan cherry domateslerimin resimlerinin sizlerle paylaşmak istiyorum. sizce durumu nasıl sağlıklılımı. 10lt lik bir saksıda şuanda kendisi. yorumlarınızı bekliyorum
|
Sayın pasific;
İyi durumda gelişimleri, yapraklarında bir hastalık göremedim. Yalnız saksınızın etrafını yarı saydam mavi naylon olması yerine siyah olsaymış daha iyi olurdu. Bende bu yıl su damacanalarında deniyeceğim. Etrafını kapatmak içinse gazete ya da aleminyum folyo düşünüyorum. kolay gelsin :) |
alüminyum folyoda şık duruyor noylana alternatif olarak.
|
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. şimdi etrafını aliminyum folyayla kapatıyorum. sizce ne zaman meyve vermeye başlar
|
evin içinde veya balkonda durmasına göre degişir. genelde mayıs ayı sonları diyebiliriz.
|
Aluminyum, siyah poset ya da gazete'yi neden kapliyorsunuz saksilara? Bende saksi, cuval vede beyaz kopukten olan balik kutusu dusunuyorum. Sizce nasil olur?
|
Alıntı:
|
Simdi anladim cok tesekkur ederim. Koyu renkli saksilar icin gerekli olmaz sanirim
|
ok teşekkürler.bende saksılarımın etrafını kapatayım.
|
çiçeklendikten sonra ne zaman ürün vermeye başlar.domatesler
|
1 Eklenti(ler)
57. güne kadar geldik
önceki sayfalarda tohumdan itibaren aşama aşama resimlerimizi görebilirsiniz. |
3 Eklenti(ler)
Fidelerimin ilk çıkan yapraklarının birinde icine doğru kesilmişlik; diğerinde ise bir tür sararma görüntüsü bir süredir var.
Bunlar hastalık mıdır? |
Özgür20, hastalık yok daha küçük oldukları için çok önemsemişsiniz :)
saksı olarak etrafını kapatmanıza gerek yok benim anlatıgım pet şişeler ve benzerleri için. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025