agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/2737.htm)

sebnem&mircan 30-03-2011 00:02

sanki bi ara fototaksi diye okudum yanlis mi okudum. simdi gene baktim fototropizm olmus :) Bitkilerle ugrasmak yordu beni galiba ses bes gormeye basladim

aydın 30-03-2011 00:03

Tam emin olamadım terimler hakkında ikisi de olabilir.
Lise yıllarımda fototropizma diye geçiyordu bu konu :)

aydın 30-03-2011 00:20

İnanın akşamları eve geldiğimde gözüm kimseyi görmüyor. Doğruca ya balkondaki akvaryum camından bozma küçük seranın başındayım ya da odamdaki pencerenin önündeki domateslerimin.

İnsan sanki kendini onlara karşı sorumlu hissediyor. Elimde su şisesiyle mekik dokuyorum evi karış karış. :)

Emre İlhan 30-03-2011 14:16

2 Eklenti(ler)
Mart başında ekilen Tumbling Tom Red domateslerin son durumları; :)

Eklenti 199448
Eklenti 199449

sebnem&mircan 30-03-2011 18:19

Bende 8 mart'ta ektim hemen hemen ayni gibi sizinkiyle. Ama yaprakta sararmalar var. Birde boylari ne kadar sizin sn Emre Ilhan ve gercek yerlerine yani saksilara mi aldiniz ?

Emre İlhan 30-03-2011 18:58

Yapraklarda sararmalar varsa dikkat edin. Suyu orantılı vermelisiniz. Benim fidelerin boyları 1,5 - 2 şer cm. Ekildiği halleriyle duruyorlar, henüz hiç şaşırtma yapmadım. Uzun saksılara ektim tohumları. Şaşırtma yapacağım zamanda fideleri direk nihai yerlerine dikiyorum her sene.:)

sebnem&mircan 30-03-2011 20:04

Orantisiz su kullanmisim demek ki:D
Orantili su nasil oluyor ? Bilgi icin cok tesekkur ederim. Bide benim fidecikler sizinkilerin yaninda sirma gibi oldu:mad:

oznur 31-03-2011 00:15

Benim domateslerde hemen hemen bu kadar.2 gune bir su veriyorum ben sebnem hanim.Boylarida normal,sadece dedigim gibi boylarini egmislerdi bugun arada cikip cikip donderdim onlar egildikce:p

Lilinin bahcesi 31-03-2011 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 777084)
Benim domateslerde hemen hemen bu kadar.2 gune bir su veriyorum ben sebnem hanim.Boylarida normal,sadece dedigim gibi boylarini egmislerdi bugun arada cikip cikip donderdim onlar egildikce:p

Iki sebepten dolayi domatesleriniz boyunlarini egmis olabilirler. Birincisi yetersiz sulama ikincisi ise camin onundeyseler gunese ve isiga ulasabilmek icin baslarini o istikamete yoneltmislerdir.

Emre İlhan 31-03-2011 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 776939)
Orantisiz su kullanmisim demek ki:D
Orantili su nasil oluyor ? Bilgi icin cok tesekkur ederim. Bide benim fidecikler sizinkilerin yaninda sirma gibi oldu:mad:

Ben suyu her akşama doğru fıs fıs ile yapıyorum. Toprağı biraz nemlendiriyorum onlara yetiyor. Bazı günlerde de sulamayı kesiyorum ki; fideler iyice pişkinleşsinler ve boyları uzamasın, meyveye yatsın diye. Kısacası, fıs fıs sulama konusunda sizin kararlı davranmanızı sağlayacaktır. Tavsiye ederim. Unutmayın, önemli olan sulamayı düzenli ve aynı miktarda yapmak. :)

Nesobaby 31-03-2011 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Özgür20 (Mesaj 776245)
1 hafta önce ektiğim domatesler 3 gün önce çimlenmeye başladılar.

Pencere kenarındalar ve 3 gündür (çimlendikleri günden beri) su vermiyorum.

Boyları fazla mı uzun yoksa bana mı öyle geliyor?

:)) bunlar domates ağacı olacak sanırım ne kadar büyümüşler
ben de geçen hafta diktim ama böyle çıkan eden birşey yok her akşam fısfıslıyorum bitki coşturan koydum toprağın üstüne doğal diye verdiler bauhausdan acaba koymasa mıydım? keşke ben de sizin gibi ayrı ayrı bardaklara koysaymışım hiç aklıma gelmedi ben direk saksıya ektim tohumları. Filizlenmeden önce ne kadar su isterler bilgisi olan var mı acaba? Direk güneşe de koymadım ama gündüzleri ışık alan balkondalar . Balkon camekanlı ama ben sabahtan açıp akşama kadar havalandırıyorum onları :D

sebnem&mircan 31-03-2011 18:18

Fis fis aldim ama sanki yeterli olmuyor diye kasikla topraga su veriyordum. Birde yapraklara su gelmedisin diye fisfislamiyordum (niye yapraklara su gelmesin diye dusunduysem) Bundan sonra sizin yontemizizle sulama yapayim Emre bey.

Oznur hanim benim fideciklerin boylarina baktim bugun 2 cm mis. Ben cok uzatmisim gozumde :)

Özgür20 31-03-2011 20:23

8 gün kadar evde olamayacağım. Domateslerim kurur gibi geliyor :(

Kurursa diye pet bardaklara yeni tohumlar ektim.

oznur 31-03-2011 22:25

Sayin Ozgur bir dolu kabin icine su doldurun ve saksinizdan yuksek yerde olsun,icine ip koyun ve ipi bitkilerinizin dibine sokun bu 8 gun degil tam 1 aylik bir fikir.Kaynanam hep oyle yapiyomus onda gordum

arimayam 31-03-2011 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 777423)
Fis fis aldim ama sanki yeterli olmuyor diye kasikla topraga su veriyordum. Birde yapraklara su gelmedisin diye fisfislamiyordum (niye yapraklara su gelmesin diye dusunduysem) Bundan sonra sizin yontemizizle sulama yapayim Emre bey.

Oznur hanim benim fideciklerin boylarina baktim bugun 2 cm mis. Ben cok uzatmisim gozumde :)

salatalik in yapraklarina su degmeyecek diye biliyorum ben ...:confused:

sebnem&mircan 01-04-2011 16:18

Bu kadar kafaya takan bi ben degilmisim demekki sevindim :D
Vitamin, gubre vb kullananlar var mi?

Emre İlhan 02-04-2011 06:45

Daha zamanı değil. Sabredin biraz... :D Kücücük fideyi yakarsınız. Benden söylemesi.:)

Zeynep Yılmaz 02-04-2011 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 777556)
Sayin Ozgur bir dolu kabin icine su doldurun ve saksinizdan yuksek yerde olsun,icine ip koyun ve ipi bitkilerinizin dibine sokun bu 8 gun degil tam 1 aylik bir fikir.Kaynanam hep oyle yapiyomus onda gordum

Bu gerçekten güzel bir buluş eğer işe yarıyorsa sayın öznur hanım :)
Bende tatile gittiğimiz zaman her saksıya pet şişeleri doldurup ters çevirip toprağa gömüryordum ama yumşak topraklarda su hemen boşalıyor.
Kayınvalidenizin bu buluşunu bende deneyeceğim.Kullanılan ipte önemlidir sanırım.

Lilinin bahcesi 02-04-2011 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeynep Akdoğan (Mesaj 778183)
Bu gerçekten güzel bir buluş eğer işe yarıyorsa sayın öznur hanım :)
Bende tatile gittiğimiz zaman her saksıya pet şişeleri doldurup ters çevirip toprağa gömüryordum ama yumşak topraklarda su hemen boşalıyor.
Kayınvalidenizin bu buluşunu bende deneyeceğim.Kullanılan ipte önemlidir sanırım.

Hanimlarimizin uzun sureli tatile veya yolculuga cikarken evdeki cicekler icin sikca kullandiklari bir yontem. Iplik kalinca pamuk ipligi olmasi tercih edilir.

oznur 02-04-2011 13:57

Evet ip yunlu kalin ip olmali suyu cekebilmesi icin.Kalin ip yoksa,bildigimiz nakonun yunlerinden 6 7 kat yaparak kalinlastirabilirz daha iyi emer suyu.

sebnem&mircan 02-04-2011 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 778137)
Daha zamanı değil. Sabredin biraz... :D Kücücük fideyi yakarsınız. Benden söylemesi.:)

Gec kaldiniz Emre bey, dun aksam sabredemeyip kendi ellerimle yaktim minicik fidelerimi :D Bu gun boyunlari bukulmus oylece duruyolardi. Hic bi umit yok degil mi?

sebnem&mircan 03-04-2011 03:36

1 Eklenti(ler)
Bu uc fidecik gorunus olarak en iyi olanlar. Durumlari nasil acaba ?
Ekim tarihi 8 mart

limon_sever 03-04-2011 06:00

Susuz mu kalmışlar sanki. Yaprakları solmuş gibi...

sebnem&mircan 03-04-2011 07:57

Benim elimde iskence cekiyor zavallilar. Acemilik ve sabirsizlik birlesince bu goruntuler cikiyor ortaya:D

ciceksever70 03-04-2011 08:21

Ben bu yil ilk kez strec filmle denedim üc günde tohumlar cimlendi. Simdi streclemeye devam edeyim mi artik streci kaldirayim mi? Ilk kez bu kadar cabuk domates tohumu cimlendirince soka ugradim ne yapacagimi bilemiyorum.

malbman 03-04-2011 08:39

Sayın çiçeksever70, tohumlar çimlendiyse streç filmi çıkarabilirsiniz. Streç filmi tohumların çimlenme aşamasında torfun nem kaybetmesini önlemek ve çimlenme için gereken nemli ortamı korumak için kullanıyoruz.

arimayam 03-04-2011 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 778332)
[B]Evet ip yunlu kalin ip olmali suyu cekebilmesi icin.Kalin ip yoksa,bildigimiz nakonun yunlerinden 6 7 kat yaparak kalinlastirabilirz daha iyi emer suyu.

bu sistemle 1 ay boyu gönül rahatligiyla TR ye gidebilirmiyim öznur cum:D

Basar Bolukbas 07-04-2011 12:39

Ben ikinci domates denememde de basarisiz oldum. Sanirim yeteri kadar gunes alamiyor evimizin hic bir yeri. Bu tur ortamda (az gunes alan) evde yetistirebilecegim bir sebze var mi?
Tesekkurler.

kirazdomates 09-04-2011 11:35

100 Günde Balkonda Kiraz Domates

1 Eklenti(ler)
Serüvenimiz Devam Ediyor.

40. güne kadar geldik, tohumdan itibaren ilk resimleri önceki sayfalardan takip edebilirsiniz.

Eklenti 201994

sebnem&mircan 09-04-2011 22:24

Benim son 3 tumbler fidecikleri sizlere omur. Yavas yavas bu is kucuk cocuklu evde olmuyor diye havlu atmaya dogru gidiyorum :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025