agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/2737.htm)

loveflower 28-03-2011 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 775685)
Merhaba
Sayin kirazdomates, calismalarinizi bizimle paylastiginiz icin cok tesekkurler. Gorsel olarakta benim gibi acemiye cok yardimci oldunuz. yakindan takip edecegim. Bol hasatlar.

Sevgili loveflower, kirazdomates'e sormussunuz ama genleriyle oynanmamis tohum yazinca ayni hassasiyetle benimde tohum aradigim gunu hatirladim. Cok sansliyimki bu evladiyelik organik tohumlari buldum. Sansim devam ederde bide yetistirebilirsem deymeyin keyfime :)
Assagida yazdigim linke bi goz atmanizi tavsiye ederim. Bende oradan bir cok tohum aldim bir kac gun oldu ekeli sonuclari buradan hep birlikte ogrenecegiz artik :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18834

Sevgili sebnem&mircan çok teşekkür ederim hemen verdiğiniz linkten bakıyorum.Umarım ben de sizin bulduğunuz evladiyeliklerden bulabilirim.Burdan sonuçları paylaşmanız çok güzel olur:)

arimayam 28-03-2011 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 775571)
sasirtma islemi önemlimidir,yani büyük bir saksiya ektigimiz zaman tekrar degistirme yapmamiz köklerini oynatmamiz mi lazim,anlayamadim...ben jiffy tabletlere ektim,onlari kimildatmadan direk büyük saksiya alsam ya da bahceye eksem olmazmi?

ama bana kimse cevap yazmamis:((:(

sebnem&mircan 28-03-2011 22:47

:)) Cok fazla bilgim olmamakla birlikte, bende jiffy tabletlere ektim. Sanirim onlari direk o sekilde gercek yerlerine dikebiliriz.

oznur 28-03-2011 22:58

2 Eklenti(ler)
Benim 3.saksi degistirisim domateslerimde.
Cok yakin cikmislardi duzenli araliklarla baska saksiya ektim resimde goruldugu gibi.Biraz daha canlansinlar 3 fide bir saksi olarak ayiracagim.
Insallah saglikli buyurler.
Sayin arimayam bende bi problem olmadi ama cok dikkat ettim cok narinler.

sebnem&mircan 28-03-2011 22:59

Birde karton bardaklar var onlarda ilk baslayanlar icin cok kullanisli. Orada cimlendiriyorsunuz ve bardakla birlikte topraga gomuyorsunuz. Koklerede fazla zarar vermiyor. Sizde Almanya'da kolaylikla bulabilirsiniz. Bir kac tane o bardaklara organik toprak koydum ve orada cimlendiriyorum.

sebnem&mircan 28-03-2011 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 775697)
Sevgili sebnem&mircan çok teşekkür ederim hemen verdiğiniz linkten bakıyorum.Umarım ben de sizin bulduğunuz evladiyeliklerden bulabilirim.Burdan sonuçları paylaşmanız çok güzel olur:)

Insallah sizde bol bol hasatlar yapar keyifle yersiniz. 8 mart'ta ektigim tumbler domates su anda 4-5 yaprak oldu. Simdilik cok yavas buyumekteler. Ekleyebilirsem resimlerinide eklerim buraya. Hep birlikte buyutelim bu tohumcuklari :))

sebnem&mircan 28-03-2011 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 775841)
Cok yakin cikmislardi duzenli araliklarla baska saksiya ektim resimde goruldugu gibi.Biraz daha canlansinlar 3 fide bir saksi olarak ayiracagim.

Daha bu kadar kucukken 3 saksimi degistirdi bu minikler :eek: cok hareketli baslamislar hayata. tohumlariniz turk tohumu mu yoksa hibrit tohum mu ?
Acikcasi ogrenmek istedigim konu su yurt disinda turk tohumlari iyi sonuc vermiyormus, bende ilk defa tohum ekiyorum ve de turkiyeden geldi. Her yerde soruyorum ama hala net bi cevap alamadim. Sizin bu konuda bilginiz varmi sn oznur

arimayam 28-03-2011 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 775835)
:)) Cok fazla bilgim olmamakla birlikte, bende jiffy tabletlere ektim. Sanirim onlari direk o sekilde gercek yerlerine dikebiliriz.

cok tesekkür ederim cevabiniz icin..
bende tohumlarin kimini tabletlere kiminide jiffy kutulara ektim,ama tabletlerdekiler daha saglam oldu,50 tablet almistim yetmedi bile,seneye 250lik alirim heralde;)

arimayam 28-03-2011 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 775841)

bazi yerlerde 3-4. yapraktan sonra sasirtma yapin diyordu ,korkuyorum dogrusu simdi onlara ellemeye;)

sebnem&mircan 28-03-2011 23:40

Bende cok korkuyordum ellemeye ama kucuk oglum sagolsun bu korkumu yendirdi :) daha kucucukken top darbesiyle yere dustu fideler. Tabi hemen baska yere aldim bir iki gun boyunlari bukuktu ama sonra duzeldi. Acemi sansi :))

arimayam 28-03-2011 23:51

bende tohumlari ektigim kablar bulunan odalarin kapilarini kilitli tutuyorum benim oglanlar yaramaz bir sey yaparlar diye:D

sebnem&mircan 28-03-2011 23:58

En iyisi kilitli tutmak ama mutfakta kapi yok malesef bi kismi yatak odasinda :) orasi hep kapali. Artik cocuklarda akillandi yaklasmiyolar bile. Onlar bile ne kadar cok onem verdigimin farkina vardilar galiba. Ev sahibiyle anlastim bahcede kucuk bir yer verecek bana. Bi kac tanede balkona saksi alacagim o zaman biraz kurtulurum bu kalabaliktan.

arimayam 29-03-2011 00:15

cok sevindim,bende ev sahibiyle anlasip bahcede yaklasik 20metrekarelik bir yeri ekecegim,ilk defa bahcede dikim yapacagim,bilgim hic yok ama zamanla ögrenmeye gayret ediyorum iste...
bu arada balkonda can önlerinde yine saksilarim olacak:)mutfagimda simdi 6 adet marul fidesi var,masalalh hizla büyüyorlar yakinda salata yapariz,maydonoz ve kuzu kulagida ektim...
saksi domatesleride yine evde kalacak,sari armut domates ve diger cerry cesirlerim var,gecen hafta ebay dan degisik aci bier tohumu aldim,simdi ön uygulamadalar(aspirinli suda)yarin onlarida topraga ekerim...

loveflower 29-03-2011 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 775847)
Insallah sizde bol bol hasatlar yapar keyifle yersiniz. 8 mart'ta ektigim tumbler domates su anda 4-5 yaprak oldu. Simdilik cok yavas buyumekteler. Ekleyebilirsem resimlerinide eklerim buraya. Hep birlikte buyutelim bu tohumcuklari :))

Ne kadar güzel olur hepbareber büyütebilsek ve meyvelerini alsak,resimleri eklemeniz çok hoş olur sevgili sebnem&mircan

oznur 29-03-2011 13:58

Sebnem hanim bende ilkdefa ekiyorum herseyi.Domates tohumunu hollanda marketinden aldim hic bir bilgim yok sadece uzerinde mini yaziyordu resim hosuma gitti aldim;) Sanmiyorum fark edecegini bakim iyi olduktan sonra,,,hatirladigim tek sey annemden, erik agacimizin golgesine gelen domatesler buyumemisti,ciliz kalmislardi.

Insallah arkadaslar bu yil sebzelerimizi keyifle buyutur yeriz,seneye 2 katini tecrubeli bir sekilde yetistiririz.Kimbilir belki bir tarla alir ekim dikim isiyle ugrasiriz,ihracat yapariz:p

Benimde saksilarim salonda yerdeydi pencere yaninda ama oglum yapraklarini koparmak icin saatlerce zirliyodu.Onun yuzunden cati katina cikardim,hepsi yalniz.Bahcem var orayada ilkdefa marul,kuzukulagi ve maydonoz ektim.Kenarlarinada sogan ve misir.
Esim izin verseydi komple ekecektim ama cocugun oyun alanini kisitliyomusum:eek:
Artik bu yil boyle idare edicem hele buyusun esim bi ekmek arasi alsin eminim daha cok yer verecek bana:rolleyes:
Allah emeklerimzi bosa cikarmasin!:cool:

Özgür20 29-03-2011 19:34

3 Eklenti(ler)
1 hafta önce ektiğim domatesler 3 gün önce çimlenmeye başladılar.

Pencere kenarındalar ve 3 gündür (çimlendikleri günden beri) su vermiyorum.

Boyları fazla mı uzun yoksa bana mı öyle geliyor?

sebnem&mircan 29-03-2011 20:12

Insallah bi aksilik olmazda afiyetle yer, yediririz cocuklarimiza oznur hanim. Siz isi cok genis capta dusunuyorsunuz bana kalsa butun sebzelerden birer saksi bile ciksa raziyim :))
Bu sabah tohumlarin rutin gozleme zamaninda birde baktim bir tane domatesim topraktan cikmaya calisiyo. Geriye kaldi 21 domates tohumu. Benimkilerin cok acelesi var hemen olup mideme inmek icin hizla cimleniyo da geriside iyi olur insallah.

sebnem&mircan 29-03-2011 20:18

Sn ozgur bir haftada bu kadar uzadilarsa bir ay da ne olur dusunemiyorum :) Sonra sizden bir mesaj 'evimi dev domatesler gasp etti'

Kolay gelsin

Emre İlhan 29-03-2011 20:57

Sayın Özgür20. Üzülerek söylemek istiyorum ki, fidelerinizin durumu hiç iyi değil. Bence yol yakınken yeni tohumlar ekin ve ışık konusuna çok dikkat edin.:)

Özgür20 29-03-2011 22:08

@sebnem&mircan

Keşke öyle olsa :D Diktiklerimden 1 tane yesem yeter :)

@Emre İlhan

Evim giriş katınıda sayarsak 4. katta. Domates fidelerim sürekli aydınlık olan bir odada. Ayrıca oda öğlen güneş yükselene kadar doğrudan güneş ışığını alıyor.

Tam olarak yeni fidelerimi nerede tutmalıyım. Doğrudan daha az güneş alan ve/veya daha az aydınlık olan bir odada mı bulundurmalıyım?

aydın 29-03-2011 22:36

Mümkün oldukça bol bol güneş alsın fideleriniz.

yeşil sevdalısı 29-03-2011 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Özgür20 (Mesaj 776383)
@sebnem&mircan

Keşke öyle olsa :D Diktiklerimden 1 tane yesem yeter :)

@Emre İlhan

Evim giriş katınıda sayarsak 4. katta. Domates fidelerim sürekli aydınlık olan bir odada. Ayrıca oda öğlen güneş yükselene kadar doğrudan güneş ışığını alıyor.

Tam olarak yeni fidelerimi nerede tutmalıyım. Doğrudan daha az güneş alan ve/veya daha az aydınlık olan bir odada mı bulundurmalıyım?

Sen her ihtimale karşı yeni tohumlarınıda ek ama bence elindekilerde düzelemeyecek gibi değiller, sulamasını azaltıp, güneş ışığını arttırırsan toparlayabilirler belki. Umarım iyi olurlar, kolay gelsin :)

sebnem&mircan 29-03-2011 23:19

2 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH]
[/ATTACH][/ATTACH]
Tumbler domateslerim. Bu gun sararmaya mi baslamislar ne :(

oznur 29-03-2011 23:31

:(Aceba cokmu suladin da sararmaya basladi
Ya da cok gunese maruz kaldi.Masallah yapraklarda gorunmus allah saglik versin

limon_sever 29-03-2011 23:31

Hafif sararıyolar benimkilerde de oldu ama gayet iyiler. Tavsiyem ışığa doğru fideler eğiliyor sürekli 180 derece döndürün. Kambur olmasınlar :)

oznur 29-03-2011 23:46

:eek::eek::eek:Inanmiyorum sayin Limonsever..Bende bugun bunlar neden ayni yone egilmis dedim pencereye dogru.Vallahi cok sasirdim,sularken hata yaptim egdim sanmistim.Ne kadar ilginc yaaa sanki gozleri var onlarinda :cool:

sebnem&mircan 29-03-2011 23:51

Isiga egilme var evet :) Tam isik altinda tutmam icin sanirim tepelerine bi lamba almanin zamani geldi. Yoksa hem kambur hemde isiga uzandiklari icin sirik kambur olacaklar :)

Evet oznur hanim isiga ters cevirin yarim saat sonra bakin onlar coktan isiga donmus oluyolar. Bana merakli komsular olur ya bi yere bakarlarda goremezler uzanirlar onlar gibi geliyo goruntuleri :)

aydın 29-03-2011 23:52

Geçen sene en çok dikkatimi çeken olay buydu...

Işığa yönelme yani fototaksi ya da fototropizm ;)

sebnem&mircan 29-03-2011 23:56

Demek fototaksi :D

aydın 29-03-2011 23:59

İnsan bilmeyince çok acemileşiyor. Dik tutabilmek için az kürdan telef etmedim. :o :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025