![]() |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 64272
Mikrop domatlarım :) Sırık cinsiymiş, iki filiz götürseydim daha iyi olacaktı, ama artık; "Saldım çayıra, mevlam kayıra":D:D (Orta) arkada duran Todor domatı:p |
Maşallah mikroplar dev mikropmuş galiba. Bana gönderdğin de hemen hemen bunlar kadar oldu.
Talaşta ekili olanın da keyfi bayağı yerinde gibi görünüyor. Yanılıyor muyum? |
Şimdi reklama girecek ama, talaşın hiç bir besleyici özelliği yok. Maharet besinde:p, hele birde güneşi görse tam süper olacaktı ama :( neyse havalar düzelince diğer fideleri serada yetiştiririm artık. Bununla teselli olacağız.
|
Mikrop domates
Enver bey mikrop domatesin meyvelerinin büyüklüğü ne kadar? İnternette gördüğüm bir fotoğraf vardı bir yemek kaşığına 15-16 adet domates meyvesi sığıyor...
|
Selam OPHRYS,
Maalesef kök çökerten hastalığı domates filizlerinizi öldürüyor. "Captan" içeren mantar ilacı kullanmanız iyi olur. Ayrıca havalandırma yapmaya ve çok su vermemeye dikkat ediniz. Toprak ıslak değil nemli olmalı. |
Talaş mı? Topraktaki nitrojeni emer alır.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 65256
Dikkatli bakarsanız mürüvetimi göreceksiniz.:D Bir diğer gördüğünüzde, resim çekme kabiliyetimin olmadığı.:(:o |
Maşallah Envor güle güle büyütün mikroplarınızı ;)
|
Envor bulaşıcımı bu mikrop hani bulaşıcıysa banada bulaştırabilirsin :) :)
|
Bana bulaştırdığı deve gibi boylandı ama hala daha bir tane bile çiçek açmadı:p:p Salkım dolu üstü ama çiçek yok:(
|
Sırık domatesi olmasın :) demek bu mikrop hızla yayılıyo, benim gibi yapın benim bir limonum vardı arapsabunuyla yıkadım artık var yinede var da ölmedi yani envor bilir benim bitkilerim çok direnç li oluyorlar sizde bi arap sabunuyla yıkayın hem mikropları temizlenir hemde kesin, garanti kısalır :) şaka şaka siz sakın denemeyin benim kadar deneyimli olmayabilirsiniz bu işkenceler konusunda :)
|
RR'leri tutturduktan sonra, deneme olsun diye Ocak ayında ektiğim sarı cherry domatesim de çiçeklenmeye başladı. Demek bu cherry cinsleri, ekim için mevsim konusunda fazla titizlenmiyor.
Bu iyi bir sonuç oldu. Her mevsim, evde istediğimiz cherryleri yetiştirebileceğiz. |
Bu harika bir haber nevsune. Dediğin gibi başta RR'ler olmak üzere bütün kış çeri domates çeşitlerinden yiyebiliriz gibi görünüyor.
|
Evet ben de sevindim bu sonuca:)
Daha sonraki zamanlarda yine deneme amaçlı ektiğim kırmızı ve kaplan cherry'lerim de yavaştan gelişiyorlar. Bu yıl, ekim işini Ağustos ayına çekmeyi planlıyorum. Cherry'leri belirli dönemlerde birbiri ardınca ekeceğim. Daha iyi gözlemleriz. |
Ben de yeni RR'leri ve diğer çerileri Ağustosun ikinci yarısı ile Eylül'ün ilk haftasına kadar ekeceğim. Bu sayede o günlerin güneşinden yararlanır bitkiler, gelişimleri de sağlam olur.
Yoksa ip gibi uzayıp gövdeleri incecik kalıyor. Sonra da ya ölüyor, ya da verimsiz oluyorlar. Bu nedenle o güneşli günleri kullanmak yararlı olacaktır diye düşünüyorum. |
Evet ben de aynı mantıktan gittim.
Bu yıl Ağustos ayında birlikte başlayalım ekime:) |
Hatta diğer RR'cileri de örgütleyip mümkün olduğunca çok sayıyla başlayalım derim. Zira herkesin kendince yaşadığı bir takım deneyimler, çok daha öğretici olacaktır diye düşünüyorum.
Sanırım diğer arkadaşlar da seve seve katılacaklardır. |
Çok katılımcı, çok gözlem:)
Yanlışlarımızı en aza indirmek için en iyi yol. |
elimden geldigince tum sitede aradım ama bulamadım..herkes nasıl oldugunu bildigi için herhalde açıklayıcı bişeyler yok....ben cherry domates tohumu ektim ....fideler 6-7 cm boyuna kadar ulaştı..şimdi onları tek tek ayrı birer buyuk saksıya almak istiyorum da zamanını nasıl belirlemeliyim....bu surekli şaşırtma denilen işlem nedir....beni aydınlatırsanız sevinirim
tesekkurler.... |
Sayın rosteriks aramıza hoş geldiniz. Öncelikle: sitemizde Türkçe'nin doğru kullanımına elimizden geldiğince özen gösteriyoruz. Aynı özeni sizin de göstereceğinize eminiz.
Sorunuza gelince: fideleriniz bir kalem kalınlığına gelip, 10 cm. kadar boylanınca saksılara şaşırtabilirsiniz. |
Sayın malbman;
Uyarılarınız ve açıklamalarınız için teşekkürler:)) |
Gösterdiğiniz duyarlılık için ben teşekkür ederim sayın rosteriks. Ayrıca size bir de tüyo vereyim: avatarınız harbour of tears adlı üyemizle aynı. Buradan görebilirsiniz
|
Evet şimdi baktım da garip bir tesadüf olmuş:))) Avatarlarımızın aynı olması bir sorun teşkil etmez ama dimi???
Bu arada şunu da sormak isterim ki; cherry domateslerin kalınlığı kalem kadar olamayacakmış gibi geldi bana. Sadece 10 cm olunca şaşırtma yapsam olur mu? Ve büyük saksıya geçirince gubre koymak falan gerekecek mi ? Başka bir detay var mı? teşekkurler:)) |
Öncelikle son sorunuzu cevaplayayım: gübre işine kullandığınız toprağın durumuna göre karar vermelisiniz. Ama makul bir miktar kullanırsanız fena olmaz.
Kalem kalınlığı standart bir söylemdir. Burada söylenmek istenen gövdenin sağlam ve pişkin olmasıdır. 10 cm boya geldiğinde sizin görüşünüze göre fideniz sağlamsa tabii ki şaşırtabilirsiniz. Hatta 10 cm olmasını bile beklemeyebilirsiniz. Bunlar aslında yaşayarak edineceğiniz tecrübeler. Benim söylediklerim yalnızca önünüzde karşılaştırma yapabileceğiniz fiziki bir takım veriler olması adınadır. Kullanıcı adları aynı olamıyor, o tamam da avatarların aynı olmasının bir sakıncası olup olmadığını bilmiyorum açıkçası. |
Merhaba herkese,
Aylardır yazılanları okuyorum ve şimdiye kadar o kadar nasiplendim ki. Bunun için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İkincisi ise toprak ve yeşil sevdasında (etrafıma bakarak) nevi şahsına münhasır olduğum sanısını sizleri görünce yitirdim ama bundan öyle hoşnutum ki:) Yalnız olmadığını bilmek ve etrafındakileri bana uzaylıymışım gibi bakışlarının ne denli yersiz olduğunu görmem sizin gibileri görünce sevinçle anladım. Bunun için de ayrıyetten teşekkür ediyorum:) teşekkürleri bir yana bırakıp ilk mesajımda ilk sorumu sorayım (yanlış yerde soruyorsam lütfen uyarın) : Bu kiraz domates tohumlarından aldım. (Anadolu torf f100 gibi bir şeyler yazıyordu üzerinde ve diğerlerine nazaran oldukça pahalıydı ve üzerinde melez yazıyordu) Orta büyüklükte saksılara birer ya da ikişer olarak diktim. sonradan aklıma şu takıldı: Ben her şeyin doğalını arıyorken acaba yanlış kulvarda mı koşuruyordum. Çünkü hem hibrit bir tohumdu hem de kiraz domates önceleri yoktu neden bu küçüklükte ve olduğundan çok fazla meyve veriyor? Maranki'nin ebter (soysuz,hibrit) tohum dediği tohumalr bunlar mı ve tamamıyla organik tohum gerçekten Türkiye'de kalmış mıydı.. Kafam karman çorman. Doğallıkla bozdum gibime geliyor bazen de..Ben mi çok Pimpirikliyim bu konuda;? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.. herkese şimdiden teşekkürler |
F1 domates
Lütfen yersiz endişelere kapılmayın...Bunu şöyle düşünün beyaz ırktan biri ile siyah ırktan biri evlendi...çocukları anne ve basından çok daha uzun boylu ve daha güçlü olabilir...Üstün özelliklere sahip olan iki domatesin melezlenmesinin ne sakıncası olabilir ki...Benim korkum domatesle akrabalığı bile olmayan bire bitkiden mesela kabaktan bir gen alınıp domatese aktarılabiliyor **** daha kötüsü bir domuzun **** bir insanın geni alınıp domatese aktarıabiliyor gen teknolojisi sayesinde asıl siz bunlardan korkun...Genleriyle oynanmış bitkilerin tohumları olmasa bile ürünleri rahatça ülkemize giriyor malesef...Birde şunu belirtmek istiyorum; çeri domatesler zaten doğal olarak güney Amerikada var...
Domatesin anavatanı güney Amerika da 1000 den fazla domates varyetesi tespit edilmiş.....1-2 gr ağırlıkta olanda var,1.5-2 kg gelende var...İki farklı domatesin melezlenmesi ile eldeedilmiş Fı leri gönül rahatlığı ile tüketin...Asıl korkulması gereken genleriyle oynanmış cavavar domatesler:( |
Çok teşekkürler sercan1969. Gerçekten melezlenme bahsinden bu denli korkmama gerek yokmuş. Yalnız Ülkemize ürünleri olabilir fakat genleriyle oynanmış tohumların girme ihtimalinin olmadığını belirtmişsiniz inşaallah doğrudur bu tespit.
Kiraz domateslerimi rahatlıkla yerken sizlerin kulağını müspet manada çınlatacağıma emin olabilrisiniz:) iyi günler |
selamlar,
Anadolu f100 isimli kiraz(çeri) domates aldığımı söylemiştim. siteyi gezdikten sonra anladım ki sanırım aldığım domatesin sırık cinsiymiş. yine de emin değilim. bu konuda emin olan var mı bilgilendiren olursa sevinirim. aslında benim açımdan sorun yok ama saksılara diktim ve saksılar daha önceki arkadaştaki gibi orta boy saksılar onlarda büyütememişti ben kesinlikle büyütemem:) bizimkilerin alaylı bakışlarına bu sene de maruz kalmak istemiyorum. onların avuçlarına salkım salkım domates verebilmem lazım bu sene yoksa çene kavafı gibi öterler başımda.. lütfen yardım:) |
Çeri domates
Anadolu f100 isimli kiraz(çeri) domatesi sırık bir domates çeşididir.Bitkiyi sırıkla desteklemeli **** ipe bağlamalısınız.Kaliteli meyveler elde etmek istiyorsanız mutlaka koltuk dediğimiz yan sürgünleri koparın, ancak ana gövde üzerindeki çiçek salkımlarına ve yapraklara kesinlikle dokunmayın.
|
Koltuk Budaması
1 Eklenti(ler)
Alaaddin bey domateste koltuk budamasının ne olduğunu tam olarak anlayabilmeniz için şu fotoğrafı incelemeniz yeterli olur sanırım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025