![]() |
çok sağ olun sercan bey. bakalım bir deneyeceğim resmini çekebilseydim gösterirdim saksılar orta boy (bir karış derinlikte diyim) daha önceden normal irilikte sırık domatesi denemiştim çatıda ilk ürünleri aldıktan sonra saksısı yetmediği için sararmaya başladı (ya da ben öyle düşünüyorum, zira gül bitkimin saksısında ki yine orta boy bir saksıdır bu kış boyu sırık domatesi büyüdü kendiliğinden hiç dokunmadım ve şartlar uygun olmamasına ragmen banamısın demedi. saksı derinliği bu denli önemli olmasa gerek (mi?):)
koltuk alma olayını hep duymuştum ama resimle harika anlatılmış ilk defa tam olarak ne demek oldugunu anladım. bundan böyle o iş de tamamdır sayenizde. P.S: bu arada tohumun kabına bakabildim dün ve üzerinde tam olarak "Anadolu sweet 100 f1 cherry domates" yazıyordu ve zaten üzerinde de yazıyormuş sırık diye. Üzerindeki resme bakıp o üüzm salkımı gibi kiraz domatesleri görünce hemen atlamışım:) ben süs bitkisi mahiyetinde olan kiraz domateslerin tohumu snamıştım ama şimdi işim daha zor:) |
[QUOTE=alaaddin23;374476] resmini çekebilseydim gösterirdim saksılar orta boy (bir karış derinlikte diyim) QUOTE]
Domateslere bir karış boyundaki saksıların yetmeyeceğini söyleyebilirim. Ne kadar büyük saksı kullanırsanız o ölçüde sağlıklı ve bol ürün alırsınız. Koltukalma işlemini de koltuk fazla büyümeden 2-3 cm uzunluğunda iken yapın ki fidenin gövdesinde büyük yara açılmasın. Çok erken almaya kalkıp olası çiçek filizlerini de almayın ;) |
Araştırmacılar söylüyordu : topraksız tarımda bir domates için 7 litre ortam gerekiyormuş. Saksı da aynı şey sayılır.
|
kiraz domates nazlandı, hala göstermedi kendini zaten sırık çeşidini yetiştirmem için pek imkanım yok o yüzden bir başka bahara bıraktım (bahçem olduğunda inşaallah:)
yeni bir kiraz domates tohumları aldım adı "sveryverts" bu sırık değil ama aklıma takılan acaba bunun saksı isteği nasıl olabilir. pazarlardaki kiraz domates saksılar küçüktü o ebattaki saksılara tohumlar belli erişkinleğe geldiğinde şaşırtmayı düşünüyorum... Bu isimli tohumu deneyeneniz var mı? |
Red robin domatesi neden denemiyorsunuz? Ev için en uygun çeşit denebilir.
Red Robin başlığına bir baksanıza. |
merhabalar ben çeri domatesi ödevini tamamlamaya çalışan tıbbi bitki öğrencisiyim.yanlış anlaşılmasın sadece ödev olduğu için değil merak ettiğim için de araştırıyorum fakat hala çeri domatesinin botanik özelliği hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım hatta bir kitaba.
tavsiye edebileceğiniz bir site bir kitap,makale v.s bir şeyler varmı acaba |
4 Eklenti(ler)
Bu kış RR'lerimi tutturma başarısından cesaret alarak, sarı cherry domates tohumlarını 1 Ocak tarihinde ekmiştim. Aynı günde ekilen 2 tohumdan çıkan fideler çok farklı gelişim gösterdiler. Şu anda ikisi aynı saksının içerisinde.
Eklenti 67855 Aynı besinleri alıyorlar, aynı ışık ve güneşten yararlanıyorlar (sürekli yönlerini değiştiriyorum) ama biri, diğerinden çok farklı boyda. Büyük 30cm boyda ve 2. çiçek salkımını oluştururken, Eklenti 67856 Eklenti 67857 küçük 11cm boyunda ve henüz ilk çiçek salkımını çıkarttı. Eklenti 67858 İlk fotoğrafta da gördüğünüz boy farkına rağmen küçük olan, büyükle aynı yaprak sayısında çiçek yaptı (bu çıkartımla, bitkinin boyunun değil yaprak sayısının önemli olduğunu öğrendim). Şimdi benim merak ettiğim iki konu var. 1- Bu kadar farklı gelişimin nedeni ne olabilir? 2- Benim bu cherry'lerim sırık mı yoksa oturak mı:p Koltuk alacak mıyım, yoksa almayacak mıyım? |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 68294
Eklenti 68295 Mikrop domatlarımın tüm filizlerini bıraktım ve şimdi işin içinden çıkamıyorum. :D:p |
1 Eklenti(ler)
|
cherry domates tohum ekimini uygun buyuklukte cok sık olmayacak sekilde yapmanızı oneriyorum. tohumlar fide olduktan sonra ise yine uygun buyuklukteki saksılara ekerek sasırtma yaparsanız verimli olurlar. cherry domates tohumlari oldukca arsızlar. sizi yarı yolda birakmayacakalrina emin olabilirsiniz.
|
suan tohum ekim zamanı oldukca uygun. sera ihtiyacınız olmayacaktır. uygun bakım ve sulama ile mayıs sonunda fideleriniz dikime hazır olur. saksıya ekecekseniz fide boyunuza uygun derinlikte toprağınızı açın fidenizi yerleştirin yanmış gubre karısık toprakla fidenin etranı kök hava almayacak sekilde kapatın. kök kısmına ilk konulan topragı elinizle sıkıca bastırmanızı oneririm. govde boyunca toprak doldurup hafif bogum verip işlemi tamamlayın. can suyunuda koydunuzmu işlem tamamdır.
|
merhaba tekrar;
ben cheery domateslerimi burdan örğrenmiş oldugum gibi boyları 10cm olunca şaşırttım ama yeni saksıya aldıktan sonra eski güçerini yitirdiler sanki, hatta birkaç yapragı da kurudu. sebebi ne olabilir acaba; topragını mı sevmedi yoksa az **** cok mus vermekten oluyordur. bir tavsiyede bulunabilir misiniz? tesekkurler:))) |
saksıları sabah güneşi veya akşam güneşi alan bir yere koyunuz. cok fazla sulamayınız. sulama işlemini gunun ilk saatlerinde **** akşam üstü yaparsanız daha iyi olur. kök kısmına gelen toprağı iyice kapattığınızdan emin olunuz. kök kısmı hava almamalı. yeni yerine alışması için bir kac gun sure veriniz. kök kısmına yakın yerden govdede kırılma olmadıysa veya asırı sıcak **** soğuk degilse domatesleriniz bir kac gune kalmaz canlanır.
|
verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz
|
sınıfıma ektim ilk fırsatta size fidelerin resinlerini yollaycağım
|
Mikrop domatım meyvesini kızarttı :)
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Ben suya koymuştum, birini çıkardım toprak saksıya diktim. İki çeri de dört aydır suda hala adam olamadılar; çeri türü suya uygun değil herhalde.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Malbman, sizin sistemdekiler çeriy domates değillerdi herhalde. Şimdi baktım hem fideler büyük boylu, hemde tabaktaki domatesler çeriye benzemiyor.
|
Size gönderdiğim linkte komşunun söküp attığı bir çeri fidesi var. Diğerleri, haklısınız, çeri değil ama verdiğim linkteki 46 nolu mesajı ve resimleri dikkatle incelerseniz, sözünü ettiğim fidenin çeri fidesi olduğunu göreceksiniz.
Ayrıca, çeri domatesin yalnızca meyvesi diğer cinslere nazaran küçüktür. Bitkisi (bildiğim kadarıyla) 3 metreye kadar uzayabilir. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Çeri domateslerim. Şimdilik 2 tane :) derin kaptaki epey mesafe katetti.
Eklenti 70943 Eklenti 70944 |
kolay gelsin öncelikle belki sizin için çok basit olarak göreceğiniz bir soru sormak istiyorum:)
dün bir hevesle anadolu domates cherry tohumumu saksımı ve torfumuda aldım.ama satıcı benle hiç ilğilenmedi ama ben hevesimi kırmadan bunu başarıcam dedim:)nasıl olsa siz vardınız size sorarım dedim:)ben hiç bişey bilmiyorum ne yapıcağım.en önemlisi kutunun arkasında anlattığı gibi serpip naylon ile kapatacağım.şimdi burda kaldım işte:)soru 1 balkondamı tutmalıyım ve naylonu çimlenme başladığında açmam mı gerekiyor ve çimlenme esnasında sulamalımıyım...biliyorum çok basit ama ben bunu başaracağım:) |
2 Eklenti(ler)
İşte hala böyleler, ama kabahat ısı ve sera olmaması herhalde.
Eklenti 71121 Eklenti 71122 Bunların (iki büyük) tohumları F1 idi. |
Alıntı:
|
Çeri
Bu kadar çok bitki bir arada gelişemez.Domates şaşırtmayı seven bir bitki, gerçi arkadaşımın dediği gibi biraz gecikmiş ama zararın neresinden dönseniz kardır.Bu arada şunuda belirtmeden geçmiyeyim; bitkileriniz az güneş gören bir yerde galiba onların daha fazla güneş almalarını sağlayın...
Güneş+Su+Besin+Uygun toprak ve temiz hava= Sağlıklı ve verimli bir bitki:D |
Teşekkür ederim hepinize deneme yanılma ile öğrenicem artık ayrıca güneş alabilecekleri en iyi yerdeler ama güneşi pek gördüğümüz yok:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025